No items found.

Grällsta Ridcenter

Våra Ridläger & Weekends

Vid Grällsta Ridcenter arbetar vi målmedvetet för att ständigt försöka att utveckla verksamheten inför framtiden samt att anskaffa och förnya hästmaterialet.

Ridläger är mycket mer än ridning och vi vill visa med hjälp av text och bilder från tidigare år hur det kan vara hos oss. Du kommer att se att vi har en hel del att erbjuda. Både elever samt de som hjälper till på gården ska se till att ha olycksfallsförsäkring samt att själva ansvara för att sina ägodelar är försäkrade då vi inte ansvarar för borttappade eller söndriga saker.

Under samma tid kan flera läger vara igång samtidigt. Grällsta ridcenters målsättning är att ni ska ha roligt samt att erbjuda ett varierande ridprogram med dressyr, hoppning, gymkhana, barbackaridning samt utridning.
Medlet är att det är roligt men målet är även att utvecklas och bli så bra som möjligt på det man håller på med.
Mjuka värden som kamratskap, friskvård och hälsa premieras.

VÅRA RIDLÄGER

Övriga aktiviteter som finns är bad i poolen, badminton, krocket, spel mm.

Övernattning ute förekommer bara vid bra väderlek.

Om vädret tillåter så brukar en långritt till sandtaget med ridning upp och nerför sanddynerna ingå i kurserna. Detta kan inte göras med de ryttare som inte kan behärska sina hästar.

Vädrets makter kan vi inte rå över men lite fördelning av sol och regn skulle passa bra så att det går att genomföra alla aktiviteter under veckorna som är planerade men detta med bra väder kan vi inte garantera. Eleverna delas in i mindre grupper efter utbildningsnivå. På de flesta kurser/läger har eleverna två pass ridning per dag utom ankomst, första dagen och avslutningsdagen. Ryttarens viktgräns är 65 kg på ponny och 85 kg på häst. På hoppläger 80 kg.

Vad säger våra elever?

''Har nu spenderat mitt första läger på Grällsta och tro mig, jag kommer tillbaka nästa år, det har varit den bästa veckan i mitt liv.''

''Jag har fått så mycket nya vänner, alla i ridgruppen och speciellt de jag bodde med i stugan. Dessutom så kommer jag aldrig att glömma min fantastiska ponny och alla ledare. Känt mig som hemma här. Kommer att sakna allt!''

''Spenderat helgen på weekendkurs med barnen, välutbildade tränare, fantastiska hästar och utsökt mat.''

Vill ni läsa fler kommentarer som dessa? Kika i våra collage där alla våra elever sedan 2007 har fått berätta om sin ridlägervecka.