No items found.

Grällsta Ridcenter

Event & Kurser

Endags- och weekendkurser med olika inriktningar. Även företagsevent och företagsridning.

Företagsgrupper

Företagsridning är perfekt för dig som vill göra något spännande och ovanligt med dina anställda. Eller varför inte boka in ridning som ett träningspass? Bra både för kroppen och själen, brukar man säga.

Vi arrangerar enstaka ridaktiviteter eller bokar in fasta dagar med ridning åt ert företag.
Ni kan även övernatta en natt eller fler.

Hör av er via mail info@grallsta.se eller till Gunilla via telefon 0224- 242 43 för bokning och prisuppgift.

Du kan även få kvitto på "friskvård".

Prisexempel

Bokning av enstaka ridning i grupp

450kr / person (max 6 pers)

1-4 pers

450kr / person

Drop-in Ridning

Är du intresserad av att rida självständigt och inte lektion eller kanske bara prova på och se om du är intresserad av att rida så kika förbi på våran Drop-in ridning och bestäm själv hur du vill rida.
Våran idé med öppna lektioner är väldigt simpel, två gånger i veckan finns det tillfälle att rida. Du anmäler dig senast dagen innan lektionstillfället och betalar per gång istället för att ha ett terminslångt abonnemang. Du bestämmer alltså helt själv när du vill och kan rida. Detta startar efter jul i januari 2021.

Ridvana: Du bör ligga mellan Nivå 3-6, vilket innebär att du ska kunna galoppera självständigt. Max 6 deltagare per lektion.

Det kommer att finnas möjlighet att boka on-line på denna sida efter jul då även dag o tid kommer upp.

Privatlektioner

Privatlektioner passar när du vill få mer koncentrerad undervisning. Vi utgår då från det som du/ni vill träna på. Det kan vara allt från att bota rid rädsla till tävlingsinriktning. Med eller utan egen häst, både uppsuttet eller markövningar.

Våra privatlektioner vänder sig även till dig som kanske ridit många år på vanlig ridskola och inte längre tycker att det ger så mycket. Det känns som att det mest är du som utbildar hästen och inte så mycket att din dressyrridning utvecklas. Halva lektionen går åt till att mjuk rida de stelheter hästen åsamkats av oerfarna ryttare och du känner inte att du utvecklas. Ändå har du inte tid eller råd att skaffa egen häst med allt det innebär, utan vill hålla dig till en eller två timmar i veckan.
Vi kan erbjuda privatlektioner på Grällsta Ridcenter!
Privatlektionerna riktar sig till ungdomar över 14 år och vuxna ryttare som har ridkunskap.

Delad privatlektion, 45min för 2-3 personer kostar 450kr/person.

Endagsridning med ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen kostar 900 kronor. Lunch kan köpas här för 100 kronor men måste bokas/sägas till om dagen före per mail.

Ekipage som vill komma och intensivträna under ett antal dagar kan erbjudas både boxplats och logi. Box kostar 150kr per påbörjat dygn. Foder ingår ej. Se på våran Bed & Breakfast sida för mer information eller ring Gunilla på 0224 - 242 43.

Priser

Privatlektion

450kr / 45min 1 ekipage

Privatlektion

900kr / 45min 2 ekipage

Medryttare

Det finns möjlighet att bli medryttare på någon av våra ridskolehästar. För att bli medryttare så måste du rida med på minst 1 grupplektion per vecka på din medryttarhäst. Detta för att vi är rädda om dig och hästarna och vi vill kunna följa er utveckling. Vi kan då hjälpa till att korrigera ev. fel hos häst eller ryttare innan de blir förvärrade.​När du är medryttare på någon av våra hästar så rider du förutom dina lektioner din medryttarhäst självständigt ett antal gånger per vecka enligt överenskommelse, på överenskomna dagar och tider. När du rider självständigt så rider du dressyr/markarbete i ridhuset. Om du fått tillåtelse från din instruktör så kan du också rida på utebanan eller i skogen. För all ridning utomhus krävs att ni alltid är minst 2 personer samt att minst 1 person är över 18 år samt att din instruktör har givit sitt godkännande. (För personer som är under 18 år är det också tillåtet om förälder eller annan vuxen går med er ut i skogen eller till utebanan).
Hoppa eller bomövningar får man bara göra på lektion med instruktör från oss. ​Om du är intresserad av att bli medryttare på någon av våra hästar så börjar du med att boka  en privatlektion eller en DropIn lektion så att vi kan se på vilken nivå du befinner dig på rid mässigt, Det är också viktigt att du talar om för oss vad du är mest intresserad av. Vi har olika medryttarpaket. Kontakta oss om inget av paketen passar dig så skräddarsyr vi ett paket till dig.

Paket för Medryttare.

Paket1: Pris 1500kr/månad. En timme grupplektion + 1 timme enskild ridning per vecka.

Paket2: Pris 1800kr/månad. En timme special lektion + 1 timme enskild ridning per vecka.

Paket3: Pris 2200kr/månad. Två timmar speciallektion + 1 timme enskild ridning per                  vecka.

Vad säger våra elever?

''Har nu spenderat mitt första läger på Grällsta och tro mig, jag kommer tillbaka nästa år, det har varit den bästa veckan i mitt liv.''

''Jag har fått så mycket nya vänner, alla i ridgruppen och speciellt de jag bodde med i stugan. Dessutom så kommer jag aldrig att glömma min fantastiska ponny och alla ledare. Känt mig som hemma här. Kommer att sakna allt!''

''Spenderat helgen på weekendkurs med barnen, välutbildade tränare, fantastiska hästar och utsökt mat.''

Vill ni läsa fler kommentarer som dessa? Kika i våra collage där alla våra elever sedan 2007 har fått berätta om sin ridlägervecka.