No items found.

Hästuthyrning

Att hyra häst eller hyra ponny från Grällsta RC är som att ha en egen men med mindre ansvar och mindre kostnad.

Innevarande hyrperiod sträcker sig fram till början av juni 2022 då alla hyrhästar kommer tillbaka till oss inför ridlägren. Nästa hyrperiod börjar  augusti 2022 och fram till början av juni 2023. Är Du intresserad att hyra fr o m nästa hyrperiod kan Du kontakta GRC efter den 1 maj då vi vet vilka hästar som är lediga för nya fodervärdar. Varje vår tillkommer även ett antal nya hästar allt efter hand som de köps in.

Individuella hyrpriser:

Individuella hyrpriser på hästarna. Vi tillämpar individuella priser för hästuthyrning av respektive häst/ponny. Detta med hänsyn till brukbarhet, ålder, utbildningsnivå, etc. Kom ihåg att för en orutinerad ryttare är det alltid bättre med en rutinerad snäll häst/ponny – även om den är gammal.

Hyran för hela perioden kostar mellan 8000 – 18000  inkl moms. Alla hyrs ut med sadel och träns.

Man kan även köpa till en kompletterande försäkring för veterinärvård. Därmed begränsas kostnaden till självrisken ifall hästen blir sjuk eller skadad (se mer info längst ned). Stallplats måste man ordna själv. Att hyra häst eller hyra ponny från oss är ett jättebra tillfälle att prova på att ha en egen häst eller ponny.

Eftersom vi har haft hästarna i vår verksamhet känner vi väl till hur varje häst fungerar både i stallet och med ryttare. Att hyra häst eller att hyra ponny är det närmaste man kan komma att ha en egen utan att behöva köpa och ta hela ansvaret själv.

Bra att veta om att hyra häst/ponny från Grällsta:

Schabrak, täcken och andra förbrukningsvaror följer inte med – däremot sadel, träns och grimma.
Man får tävla/träna med sin hyrhäst efter överenskommelse.
Skötselråd följer med och man kan alltid kontakta oss för rådgivning.
Vi hyr inte ut våra hästar och ponnyer under sommaren.

OBS! VI HYR ALLTSÅ INTE UT VÅRA HÄSTAR OCH PONNYS UNDER SOMMAREN. Detta eftersom vi behöver alla hästar för vår lägerverksamhet.

Hästar i menyn innefattar de hästar vi hyr ut till fodervärdar och är aktuell för innevarande säsong (fram till juni 2022). Listan kan kompletteras med ytterligare någon häst. Generellt är det ofta någon som pensioneras eller säljs och ett antal nya tillkommer alltid varje vår. Det totala antalet hyrhästar brukar vara omkring 60 st.

Varje år efter den 1 maj har vi alltid hemsidan uppdaterad med vilka hästar som är lediga inför kommande hyrperiod. I första hand hyr vi ut till privatpersoner och ibland till mindre ridskolor. Hästarna skall stå uppstallade i box under hyrtiden och vi tillåter inte lösdrift.

När alla hästar är tillbaka på Grällsta har vi en provridningshelg samt provridningsdagar under sommaren.
Provridningshelgen är 28/5-29/5 2022. Anmäl intresse per mail. Man kan INTE bara komma.

OBS! Vill man ha en häst kortare tid erbjuder vi alternativet med halvfoder eller helg-häst (se ovan) men då står hästarna förstås kvar här hos oss.

Är Du intresserad av att hyra häst eller hyra ponny inför nästa hyrperiod tar Du kontakt med Grällsta efter den 1 maj. Hemsidan uppdateras regelbundet. Om Du är under 18 år – be då någon av Dina föräldrar ta kontakt: info(at)grallsta.se eller tel: 0224-24243

Veterinärvårdsförsäkringen ingår för ponny/ häst för hela hyrperioden. Här gäller en fast grundsjälvrisk på 3 500:– vid varje enskilt betalt vårdtillfälle och ett maxbelopp på 5000 kronor. Här räknas även dödsfall in. Hyresmannen ska alltid kontakta uthyraren innan behandling börjar. Eventuell rehab åligger hyresmannen.

För att se vilka hästar som finns titta på "Våra hästar" i toppmenyn. Alla hästar går ut för uthyrning.

Vad säger våra elever?

''Har nu spenderat mitt första läger på Grällsta och tro mig, jag kommer tillbaka nästa år, det har varit den bästa veckan i mitt liv.''

''Jag har fått så mycket nya vänner, alla i ridgruppen och speciellt de jag bodde med i stugan. Dessutom så kommer jag aldrig att glömma min fantastiska ponny och alla ledare. Känt mig som hemma här. Kommer att sakna allt!''

''Spenderat helgen på weekendkurs med barnen, välutbildade tränare, fantastiska hästar och utsökt mat.''

Vill ni läsa fler kommentarer som dessa? Kika i våra collage där alla våra elever sedan 2007 har fått berätta om sin ridlägervecka.