No items found.

Grällsta Ridcenter

Våra nuvarande hästar


Allt som oftast börjar det med att ett barn i familjen kommer hem och vill köpa en häst, lika många gånger händer det att föräldrarna säger att det inte går för sig. Detta är fullt naturligt eftersom det är mycket att tänka på. Vilken storlek ska man ha? Hur mycket ska den äta? Vilken typ ska det vara? osv.

Ett bra alternativ till att köpa är att hyra en häst eller ponny. Det innebär att du under 10 månader hyr hästen. Under den tiden har du gott om tid att skaffa dig kunskaper om vad det betyder att ha en häst. Hos oss kan du hyra hästar och ponnyer under vinterhalvåret (Ungefär mellan Augusti - Maj). Både ridskolar och privatpersoner är välkomna att "prova en häst" hos oss.

Våra hästar som finns på gården i vår verksamhet över sommaren uthyres under övrig del av året.
Nedan kan du se våra hästar och det är även dessa som är till uthyrning.

Visning för hyra av häst och ponny.
Över sommaren visas häst och ponny varje varje dag efter att vi bokat tid. Maila eller ring innan du kommer då vi INTE visar någon häst utan att du bestämt tid innan..
Vi hyr ej ut häst/ponny över sommaren.


Nuvarande hästar

Drömponnyn eller drömhästen kan bli din...


Att köpa en häst är inte lätt, hur vet jag att jag får en häst som passar just mig?
När det gäller lämplighet och framtid är det enbart du själv som kan avgöra om en häst är lämplig och uppfyller de krav du har som ryttare.
Hos oss säljes ett stort antal hästar och ponnies till såväl tävlingsryttare, ridskolor och privatpersoner varje år.

Ett samarbete mellan bra tränare och uppfödare samt Grällsta Ridcenter har gjort att vi under årens lopp har exporterat hästar och ponnyer samt sålt ett stort antal inom Sverige.

Hästar och ponnies som säljes är veterinär besiktigade för din trygghet. Du kan även köpa utrustning till din häst genom oss om du vill. En viktig sak som man ska tänka på vid hästköp är att kunskapen att handha och hantera en häst inte ingår i köpet. Många av ponnyerna går även att få hyra.

Boka provridning - Förfrågningar
Tel: 0224-24243
0707-107010Ponnyer samt sport och fritidshästar hittar du här. Vi försöker alltid att ge bästa råd vid val av häst, oavsett om det är en lektionshäst, fritidshäst eller ren tävlingshäst.

Hästuthyrning
Att hyra häst eller hyra ponny från Grällsta RC är som att ha en egen men med mindre ansvar och mindre kostnad.

Innevarande hyrperiod sträcker sig fram till början av juni 2021 då alla hyrhästar kommer tillbaka till oss inför ridlägren. Nästa hyrperiod börjar  augusti 2021 och fram till början av juni 2022. Är Du intresserad att hyra fr o m nästa hyrperiod kan Du kontakta GRC efter den 1 maj då vi vet vilka hästar som är lediga för nya fodervärdar. Varje vår tillkommer även ett antal nya hästar allt efter hand som de köps in.

Individuella hyrpriser:
Individuella hyrpriser på hästarna. Vi tillämpar individuella priser för hästuthyrning av respektive häst/ponny. Detta med hänsyn till brukbarhet, ålder, utbildningsnivå, etc. Kom ihåg att för en orutinerad ryttare är det alltid bättre med en rutinerad snäll häst/ponny – även om den är gammal.

Hyran för hela perioden brukar kosta mellan 8000 – 18000  inkl moms. Alla hyrs ut med sadel och träns.

Man kan även köpa till en kompletterande försäkring för veterinärvård. Därmed begränsas kostnaden till självrisken ifall hästen blir sjuk eller skadad (se mer info längst ned). Stallplats måste man ordna själv. Att hyra häst eller hyra ponny från oss är ett jättebra tillfälle att prova på att ha en egen häst eller ponny.
Eftersom vi har haft hästarna i vår verksamhet känner vi väl till hur varje häst fungerar både i stallet och med ryttare. Att hyra häst eller att hyra ponny är det närmaste man kan komma att ha en egen utan att behöva köpa och ta hela ansvaret själv.

Bra att veta om att hyra häst/ponny från Grällsta:
Schabrak, täcken och andra förbrukningsvaror följer inte med – däremot sadel, träns och grimma.
Man får tävla/träna med sin hyrhäst efter överenskommelse.
Skötselråd följer med och man kan alltid kontakta oss för rådgivning.

OBS! VI HYR ALLTSÅ INTE UT VÅRA HÄSTAR OCH PONNYS UNDER SOMMAREN. Detta eftersom vi behöver alla hästar för vår lägerverksamhet.

Hästar i menyn innefattar de hästar vi hyr ut till fodervärdar och är aktuell för innevarande säsong (fram till juni 2022). Listan kan kompletteras med ytterligare någon häst. Generellt är det ofta någon som pensioneras eller säljs och ett antal nya tillkommer alltid varje vår. Det totala antalet hyrhästar brukar vara omkring 60 st.
Under "hästar nu" finns de hästar som finns och hyrs ut. Under "hästar förr" återfinns de som av olika anledningar inte finns kvar på gården. Slutligen återfinns hästar som ska säljas under "hästar till salu".

Varje år efter den 1 maj har vi alltid hemsidan uppdaterad med vilka hästar som är lediga inför kommande hyrperiod. I första hand hyr vi ut till privatpersoner och ibland till mindre ridskolor. Hästarna skall stå uppstallade i box under hyrtiden och vi tillåter inte lösdrift.

När alla hästar är tillbaka på Grällsta har vi en provridningshelg samt provridningsdagar under sommaren.

OBS! Vill man ha en häst kortare tid erbjuder vi alternativet med halvfoder eller helg-häst (se ovan) men då står hästarna förstås kvar här hos oss.
Om Du är under 18 år – be då någon av Dina föräldrar ta kontakt: info(at)grallsta.se eller tel: 0224-24243

Veterinärvårdsförsäkringen ingår för ponny/ häst för hela hyrperioden. Här gäller en fast grundsjälvrisk på 3 500:– vid varje enskilt betalt vårdtillfälle och ett maxtak på 5000 kronor. Här räknas även dödsfall in.

För att se vilka hästar som finns titta på "Våra hästar" i toppmenyn. De flesta av våra hästar går ut för uthyrning.
Var alltid noga med att läsa hyresavtalet samt fråga om något är oklart för både du som hyr samt för oss.

Visning / provridning för hyra av häst och ponny.
Över sommaren visas häst och ponny varje varje dag efter att vi bokat tid. Maila eller ring innan du kommer då vi INTE visar någon häst utan att du bestämt tid innan..
Vi hyr ej ut häst/ponny över sommaren.

Vad säger våra elever?

''Har nu spenderat mitt första läger på Grällsta och tro mig, jag kommer tillbaka nästa år, det har varit den bästa veckan i mitt liv.''

''Jag har fått så mycket nya vänner, alla i ridgruppen och speciellt de jag bodde med i stugan. Dessutom så kommer jag aldrig att glömma min fantastiska ponny och alla ledare. Känt mig som hemma här. Kommer att sakna allt!''

''Spenderat helgen på weekendkurs med barnen, välutbildade tränare, fantastiska hästar och utsökt mat.''

Vill ni läsa fler kommentarer som dessa? Kika i våra collage där alla våra elever sedan 2007 har fått berätta om sin ridlägervecka.