No items found.

Grällsta Ridcenter

Arbete / Praktik

Vid Grällsta Ridcenter bedrivs en omfattande kurs och lägerverksamhet framförallt under sommaren. Många flickor samlas här för att hjälpa till med olika sysslor som finns på en läger och kursgård. Ridning, hästskötsel, hjälpa barn, lektioner, disk, städ, kiosk, plocka skräp och mycket mer.

Arbete / Praktik

Spökhistorier ska berättas och Spökisrädda barn ska tröstas. Listan kan bli lång om man tar med allt som görs på ett ridläger. Många flickor kommer tillbaka år efter år och hjälper till. Det tror vi beror på den fina sammanhållningen som normalt brukar finnas bland både elever samt flickorna som är här. Även rent stallarbete finns. Man är här under 4 till 5 veckor på sommaren (min.3 veckor).

Vi tar emot elever som går som praktikanter från olika skolor (hästhållning, lantbruksskolor), samt de som behöver praktik för att komma in på hippologen, hästskötarkurser mm.
Tiden de är här varierar mellan ett par veckor och upp till över 1 år. Vid intresse tala med din arbetsförmedling eller skola och för ytterligare information ring Gunilla Hardenborg 0224-24243.

Under vintern så är man här mellan 3 till 12 månader och då bor man här. Det finns även möjlighet att arbeta över vissa veckoslut och då är man här från fredagskväll till söndagskväll. Vi bedriver även försäljning av hästar/ponnies för både tävling, motionsridning samt som ridskolehästar.

Arbetet omfattar alltså allt som finns att göra på att stall. Man sköter stall, hästar, in och utsläpp i hagar och skrittmaskin, fodring. Vi hjälper till med utbildningen av dig samt hästarna. Ridningen bedrivs både ute i skog och mark samt i paddock likväl som inne i ridhuset vid dåligt väder. Vår nisch är hopphästar men det innebär lika mycket markarbete som vid dressyr.

Du som söker ska vara minst 18 år samt:

Vara ordningsam
Vara kreativ och kunna ta egna initiativ
Vara lätt att samarbeta med
Vara gladlynt
Inte sen att kunna hugga i

På sommaren kan du söka som "kioskis" och vara under 18 år och varit på läger hos oss under minst två sommarläger. Ledare ska vara över 18 år och arbeta som:

Ridinstruktör
Ledare
Kioskis
Allt i allo för kiosk, kök, städ
Kök
Kock
Låtsasmamma (måste ha egna barn)

Vad de olika sysslorna innebär kan du få information om genom Gunilla/Hans Hardenborg. Då kan du också få information om lön, tider, arbetsuppgifter mm. Arbetet är relativt fritt från pekpinnar varför vi söker kunniga och positiva flickor som har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut.
Alla som arbetar här utgör en enhet som tillsammans med lägerledning ska se till att eleverna trivs och att arbetet i stort flyter som det är tänkt. En god kamratskap mellan de som arbetar här är en förutsättning för att både ledare och elever ska trivas så därför kommer vi att "sammanträda" varje dag för att diskutera olika frågor.

Ledarskap innebär alltid ett visst ansvar både mot elever, ledning samt arbetskamrater. Tänk noga igenom vad ledarskap innebär så du är medveten om olika arbetsuppgifter för vi ställer stora krav på dig som ska arbeta här.

Ledarna har ansvar för lekar och aktiviteter även på kvällarna enligt ett rullande schema.
Ledare kallas alla här under sommaren.

Hund, katt eller andra husdjur får ej medtagas. Egen häst/ponny får medtagas efter överenskommelse och får då endast disponeras av dig själv. Hingst får inte komma. Bara du som är över 18 år får ta med egen häst. Hästen ska vara så lugn att du kan ta den vid gruppridning ute i naturen. Är du osäker på detta lämna den hemma. Foder tar du med dig själv till din häst. Totalt rökförbud råder inom alla byggnader samt överallt utomhus utom på två givna platser. Elever har totalt rökförbud.
Vi har alltid två eller tre ledare som har kioskis ansvar och det är även de som tar ut dessa. Vi ser inte till hur bra du rider utan mer på hur social du är samt om du är en god kamrat med ett positivt tänkande. Att tycka om barn och ungdomar förutsätter vi att alla gör som söker.
Ansvar för kioskisarna och att ta ut dessa är under 2021 Ewe och Nora.
Vi kommer att ha en eller två utbildningsläger över weekend under våren för de som ska arbeta här sommaren 2021.
Info kommer här på sidan om hur och när du anmäler dig.

Ledare och kioskisar(kallas alla ledare på sommaren)
De flesta av våra ledare är uppväxta på ridskola och har varit ridlägerelever under flera år på Grällsta. Alla ledarna är förberedda sedan flera år genom att de undervisat i barngrupper, teorikurser, skötarkurser, samt att de gått med på lektioner som hjälpinstruktörer. Detta gör att alla ledare på GRC känner sig hemma i sin roll. De kan lätt sätta sig in i elevernas känsla och upplevelser. De kan också tänka tillbaka på sin egen tid som lektionselev och ta med sig sin bästa minnen och erfarenheter till sin undervisning. Alla ledare är också aktiva ryttare. flera har egna hästar. En del tävlar i hoppning, fälttävlan och/ eller dressyr men inte alla vill tävla. Samtliga ledare genomgår regelbunden fortbildning.
Alla ledare träffas under sommaren varje dag samt minst en gång i veckan ett stormöte för att gå igenom grupper, kursupplägg, hästar, lektioner, förändringar etcetera. Vi har ett ledarkompendium som vi håller oss till.

Ansök här

Skriv några rader om dig själv, bifoga referenser, ifylld anmälningsblankett, betyg mm. samt vilka arbeten du har haft tidigare och vad du är intresserad av för arbete på Grällsta.

Klicka på knapparna nedan för att komma till ansökningsformulär.

Vad säger våra elever?

''Har nu spenderat mitt första läger på Grällsta och tro mig, jag kommer tillbaka nästa år, det har varit den bästa veckan i mitt liv.''

''Jag har fått så mycket nya vänner, alla i ridgruppen och speciellt de jag bodde med i stugan. Dessutom så kommer jag aldrig att glömma min fantastiska ponny och alla ledare. Känt mig som hemma här. Kommer att sakna allt!''

''Spenderat helgen på weekendkurs med barnen, välutbildade tränare, fantastiska hästar och utsökt mat.''

Vill ni läsa fler kommentarer som dessa? Kika i våra collage där alla våra elever sedan 2007 har fått berätta om sin ridlägervecka.