Grällsta Ridcenter

Hoppläger sommaren 2024

För dig som vill lära lite mer i hoppning och tycker att du vill hoppa lite mer. Ålder 10 - 18 år med minst 2 års ridvana.

Vill du anmäla till detta läger?

Du kommer nu att komma till en anmälningssedel för Grällsta som alla inom SRR har gemensam.
Var noga med att anmäla dig till rätt läger och rätt tid.

Hoppläger sommaren 2024


För dig utan egen häst
Du måste ha minst 2 års ridvana vara mellan 10 och 18 år och kunna galoppera hästen självständigt och ha hoppat små hinder på hemmaplan. Detta läger är för dig som vill hoppa lite mer än du gör på din ridskola. Det ingår fler hopplektioner än på det allmänna lägret men det är inte lika fokuserat på hoppningen som träningslägret. Du ska välja detta läger om du inte har börjat att tävla och kommit lite längre. Gruppen delas eventuellt upp efter er utbildningsståndpunkt. Ryttarens viktgräns är vid hoppläger 80 kg. Ridningen är uppdelad på 2 pass om dagen varav ett pass utgör markarbete och hoppning och sker mestadels på utomhusgrusbana. Det andra passet lösgör hästen (och ryttaren) ute i terrängen med uteridning. I ridningen ingår även barbackaridning, gymkhana mm. Teoretiska lektioner följer upp den praktiska undervisningen och ibland filmar vi ekipagen för gemensam genomgång. Vi övar allt från bommar, cavalletti, hoppning till skötsel, omvårdnad, bandagering mm.


Rätt utrustning? Medtag gärna skyddsväst om ni har. Lekar och allt som tillhör att vara på läger är på det här lägret likväl som på de vanliga allmänna lägren.
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer annan dag än ingångsdag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

För dig med egen häst
Hopplägren följer i stort samma upplägg som hopplägren för dig utan egen häst som du läser om här. På samtliga läger för dig med egen häst så anländer du enligt ridlägerbekräftelsen. Kursavgiften inkluderar helinackordering för en person samt stallplats för en häst/ponny. Foder ingår ej. Sista dagen har vi en gemensam genomgång med eventuell prisutdelning. Sysselsättningen här blir som på vanliga läger förutom ridning och hästskötsel bad, krocket, video mm. Tider nedan är för år 2022

Ankomst är på lördag mellan klockan 15 och 15.30. Räkna med att kunna åka hem omkring klockan 16.30. Om du har egen häst med dig bör du komma en halv timme tidigare. Lördagen efter är det hämtning och då bör du vara här klockan 9.30 då vi börjar med lite uppvisningar av deltagarna. Klara för hemfärd brukar vara omkring 12. Du ska städa din stuga och vara ute ur den 12:30. Det får ta den tid det tar att göra avslutningen.
OBS. Vad som skiljer allmänna ridläger, hoppläger samt träningsläger i hoppning samt Träningsläger special.
På allmänna läger så ingår mer dressyr. På hoppläger har man inte svårare eller högre hinder än på allmänna läger utan man hoppar vid mer tillfällen. Man hoppar alltså mer. Hemma vid ridskolorna så hoppar man ibland inte mer än tre gånger på en termin.
På träningsläger däremot så måste man kunna mer och ha hoppat små banor innan man kommer. Ungefärlig utbildningsnivå är att kunna hoppa minst LD och LC på träningsläger. Här tränar vi mycket bommar och teknik. På träningslägret special som gör man ungefär som träningslägret förutom att här måste man ha egen häst med sig.

OBS Glöm INTE att skriva elevens namn samt lägernummer vid er betalning. OBS

Tider 2024
Priset är 8000 kr
Anmälningsavgift 3900kr
Avbeställningsskydd 400kr

263-24  22/6-29/6

283-24  6/7-13/7

303-24  20/7-27/7

323-24  3/8-10/8

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer vid betalning.


Bildgalleri