Grällsta Ridcenter

Träningsläger i hoppning Sommar 2024

Träningsläger i Hoppning för dig mellan 12-20 år. Detta är ett fortsättningsläger från hopplägret för dig som har kommit lite längre och vi fokuserar på undervisningen. Ungefärlig utbildningsnivå är att kunna hoppa minst LD och LC på träningsläger.

Vill du anmäla till detta läger?

Du kommer nu att komma till en anmälningssedel för Grällsta som alla inom SRR har gemensam.
Var noga med att anmäla dig till rätt läger och rätt tid.

Träningsläger i hoppning Sommar 2024


Träningsläger i hoppning FÖR DIG MED ELLER UTAN EGEN HÄST!
För dig utan egen häst. Du måste ha minst 4 års ridvana vara mellan 12 och 20 år och kunna galoppera och hoppa små banor självständigt. Du måste kunna behärska din häst i alla tre gångarterna. Kunna rida hästen i form. Detta läger är en fortsättning på hopplägret för de som har kommit lite längre i sin utbildning. Gruppen delas eventuellt upp efter er utbildningsståndpunkt och träningen kan anpassas efter varje ekipages önskemål och kunskapsnivå. Om eleven är för orutinerad att kunna följa kursen så kan vi flytta eleven till en annan grupp för elevens egen skull samt givetvis för gruppens sammansättning. Ridningen är uppdelad på 2 pass om dagar varav ett pass som markarbete och hoppning och sker mestadels på utomhusgrusbana. Det andra passet lösgör hästen (och ryttaren) ute i terrängen med uteridning. I ridningen kan ingå men inte alltid barbackaridning, gymkhana mm.
OBS Att här inte är samma utbud på vanliga lektioner som på allmänt ridläger samt hopplägren. Vi fokuserar på din egen samt hästens träning.
Teoretiska lektioner följer upp den praktiska undervisningen och kan bestå av praktiska övningar som longering, tömkörning mm. Ibland filmar vi ekipagen för gemensam genomgång. Vi övar allt från bommar, cavalletti, hoppning till skötsel, omvårdnad, bandagering mm. Eleverna brukar få prova på att hoppa vattenmatta, mur och lite "konstiga" hindrar. Viktgräns på ryttaren är 80 kg.
Rätt utrustning? Medtag gärna skyddsväst om ni har. Lekar, sång allt som tillhör att vara på läger är på det här lägret likväl som på de vanliga allmänna lägren.

För dig med egen häst. Hopplägren följer i stort samma upplägg som hopplägren för dig utan egen häst som du läser om här. På samtliga läger för dig med egen häst så anländer du enligt ridlägerbekräftelsen. I kursavgiften ingår  helinackordering för en person samt stallplats för en häst / ponny. Foder ingår ej. En spånbal ingår. Blir din häst sjuk eller skadad så att du inte kan ta med den så är inte det skäl för avanmälan utan en häst får lånas här.
Sista dagen har vi en gemensam genomgång med eventuell prisutdelning. Sysselsättningen här blir som på vanliga läger förutom ridning och hästskötsel bad, krocket, video mm.
OBS. Vad som skiljer allmänna ridläger, hoppläger samt träningsläger i hoppning.
På allmänna läger så ingår mer dressyr. På hoppläger har man inte svårare eller högre hindrar än på allmänna läger utan man hoppar vid mer tillfällen. Man hoppar alltså mer. Hemma vid ridskolorna så hoppar man ibland inte mer än tre gånger på en termin.
På träningsläger däremot så måste man kunna mer och ha hoppat små banor inom man kommer. Ungefärlig utbildningsnivå är att kunna hoppa minst LD och LC på träningsläger Vi tränar mycket bommar och teknik.
Om du har kommit längre i din ridning så väljer du som har egen häst" Träningsläger Special för dig med egen häst".

Ankomst är på lördag mellan klockan 15 och 15.30. Räkna med att kunna åka hem omkring klockan 17. Om du har egen häst med dig bör du komma en halv timme tidigare. Lördagen efter är det hämtning och då bör du vara här klockan 9.30 då vi börjar med lite uppvisningar av deltagarna. Klara för hemfärd brukar vara mellan omkring 12. Du ska städa din stuga och vara ute ur den 12:30. Det får ta den tid det tar att göra avslutningen.
OBS Glöm inte att skriva elevens namn samt lägernummer vid din betalning. OBS
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer annan dag än ingångsdag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

Tider 2024

Priser: 8200 kr
Anmälningsavgift 3900kr
Avbeställningsskydd 400kr

254-24  15/6-22/6

274-24  29/6-6/7

294-24  13/7-20/7

314-24  27/7-3/8

334-24  10/8-17/8

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer


Bildgalleri