Grällsta Ridcenter

Familjeläger sommaren 2024

Familjeläger sommaren 2024 Här är rätt läger för dig som vill åka med din man och barn eller bara med dina barn eller ensam med barn på annat läger. Alla kan följa med. På grund av efterfrågan om fler platser har vi lagt in extra veckor denna sommar.

Vill du anmäla till detta läger?

Du kommer nu att komma till en anmälningssedel för Grällsta som alla inom SRR har gemensam.
Var noga med att anmäla dig till rätt läger och rätt tid.

Familjeläger sommaren 2024

Under den här veckan har du som mamma (eller pappa) möjlighet att få följa med ditt barn på ridläger och uppleva en "ridlägervecka".
Detta läger liknar mer ett rid och fritidsläger då vi lägger mer vikt på att man får roligt än att bli "duktiga".

Du kan som mamma eller pappa anmäla dig till familjelägret och följa veckans schema om du har barn som går på annat läger under samma period. Vi har detta för att det finns förälder som tycker att det blir mycket med ett vuxenläger. Priset är då 4000.Lägret följer övriga lägers aktiviteter vad gäller lekar mm då vi försöker att aktivera föräldrarna i barnens görande.

Vi träffar gruppen första dagen och lyssnar på önskemål från er sida samt att vi presenterar ett förslag på upplägg för veckan. Ridningen är upplagd med lektioner där vi försöker att se till att både föräldrar och barn får glädje och lärdom. För det mesta rider barnen ponny och föräldrar på häst. Ryttarens viktgräns är 85 kg.
På detta läger behöver man inte ha någon ridkunskap innan man kommer. Många är helt nybörjare. Genom att det är stor skillnad i ridkunskap samt ålder på deltagarna så kan en ridlektion bestå av endast 1 person och en annan med 6. Vi delar upp er efter bästa förmåga. Ring gärna om det är något du undrar över eller är av stor vikt för dig.
2 vuxna delar på en häst och 2 barn på en ponny. Man rider ett pass vardera per dag utom ankomstdagen då man inte rider.
Föräldrar eller barn som vill rida ett extra pass kan beställa det och betalar det på plats. Detta kan inte utlovas utan är i mån av plats.

De flesta grupper väljer att barnen rider under förmiddagen då föräldrarna aktivt deltager i barnens häst-, o stallskötsel samt ridning. Under eftermiddagen rider föräldrarna då barnen har andra aktiviteter eller "har roligt" åt föräldrar när de rider. Ibland rider både barn och vuxna på förmiddagen.

I ridningen ingår även barbackaridning, uteritt samt hoppning för de som kan. Ridteori följer upp ridundervisningen. OBS Att det är yngre barn som rider och vår målsättning är att de ska ha roligt i första hand och inte trimmas.
Om du har äldre barn eller ett barn som har kommit långt i sin ridning så är det bättre att du anmäler det barnet till ett vanligt allmänt ridläger och dig själv till familj eller ett vuxenläger under samma tid.
Varje familj bor för det mesta antingen i rum på saloonen eller i småstugorna. Veckan består av ridning, hästskötsel, bada i poolen, äta god mat och umgås i trevlig samvaro.

Priser:

Lägret kostar 9900 kronor för en vuxen med ett barn under 10 år. Barn över 10 år betalar 2000 kronor extra som då blir 11900. Man betalar 2000 kronor per barn och vecka om man tar med sig mer än ett barn under 10 år samt 3000 kronor extra för extra  barn över 10 år. Barn på 14 år och äldre betalar 4000:-
Vill du ha en extra vuxen med som rider så kostar det 4000:-.
Vill du ta med någon som inte rider så går det bra. kostnad för vuxen 2500 kronor och barn 1500 kronor.
Vi räknar ålder efter kalenderår.
Extra vuxen och extra barnet ska inte vara grannens barn utan tillhöra familjen. Föräldrar eller barn som vill rida ett extra pass kan beställa det och betalar det på plats. Detta kan inte utlovas utan är i mån av plats.

Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer på lördag istället för fredag eller åker hem efter lunch på söndag så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

Kursen är slut på fredag klockan 11:30.
OBS. Anmäl varje person på en egen on-line anmälan (blankett). Förälder på en och varje barn på en var.

Veckoläger: Ankomst är på söndagen klockan 15 och vi träffas utanför kiosken. Avgång hem är på fredag klockan 11:30. Man ska vara ute ur rum/stuga klockan 12.

OBS Anmälan sänder du on-line och skriver i en anmälan för varje person.

Lakan och handdukar tar man alltid med själv.

På det PM som kommer vid er anmälan på er mail så kan man INTE utläsa vad du ska betala. Du måste själv titta efter vad som ska betalas ovan. Detta på grund av att datan inte kan utläsa om hur många personer som är anmälda.

OBS Glöm INTE att skriva lägernummer och namn vid er betalning. OBS

Tider 2024

Priser. 9900kr En vuxen samt ett barn. Priset varierar beroende på antal personer som tillkommer. Se ovan.
Anmälningsavgift 4000kr
Avbeställningsskydd 400kr (Gäller hela familjen)

257-24 16/6-21/6

267-24 23/6-28/6

277-24 30/6-5/7

287-24 7/7-12/7

297-24 14/7-19/7

307-24 21/7-26/7

317-24 28/7-2/8

327-24 4/8-9/8

337-24 11/8-16/8

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer


Bildgalleri