Grällsta Ridcenter

GRC Information för alla läger.

Information om läger. Tider, anmälningar, avbrottsskydd.

Vill du anmäla till detta läger?

Du kommer nu att komma till en anmälningssedel för Grällsta som alla inom SRR har gemensam.
Var noga med att anmäla dig till rätt läger och rätt tid.

GRC Information för alla läger.




Information för alla läger.
Vid Grällsta Ridcenter arbetar vi målmedvetet för att ständigt försöka att utveckla verksamheten inför framtiden samt att anskaffa och förnya hästmaterialet.
Ridläger är mycket mer än ridning och vi vill visa med hjälp av text och bilder från tidigare år hur det kan vara hos oss. Du kommer att se att vi har en hel del att erbjuda. Både elever samt de som hjälper till på gården ska se till att ha olycksfallsförsäkring samt att själva ansvara för att sina ägodelar är försäkrade då vi inte ansvarar för borttappade eller söndriga saker. Du kan läsa om de olika lägren på respektive sida genom att klicka på respektive namn. Läs även informationen för anmälan som gäller samtliga läger. All information kommer per mail på den adress man sänt in vid anmälan. Vi har försäkring över alla som arbetar här samt elever genom Folksam.
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer annan dag än ingångsdag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person under lägret.

Under samma tid kan flera läger vara igång samtidigt. Grällsta ridcenters målsättning är att ni ska ha roligt samt att erbjuda ett varierande rid program med dressyr, hoppning, gymkhana, barbackaridning samt uteridning. Under ridpass räknas även gymkhana samt praktisk/teoretisk teori

Övriga aktiviteter som finns är bad i poolen, badminton, krocket, spel, femkamp, mm.

Vädrets makter kan vi inte rå över men lite fördelning av sol och regn skulle passa bra så att det går att genomföra alla aktiviteter under veckorna som är planerade men detta med bra väder kan vi inte garantera. Om vädret tillåter så brukar en långritt till sandtaget ingå i kurserna med 5 dagar eller fler. Detta kan inte göras med de ryttare som inte behärskar sina hästar. Eleverna delas in i mindre grupper efter utbildningsnivå. På de flesta kurser/läger har eleverna två pass ridning per dag utom ankomst, första dagen och avslutningsdagen. Ryttarens viktgräns är 65 kg på ponny och 85 kg på häst. På hoppläger 80 kg.

Information om anmälan.
Din anmälan gör du ON-LINE. Vi har en helt ny anmälningsblankett som vi har gemensamt med alla läger som är medlemmar i SRR, Sveriges ridlägers riksförbund. Du går till anmälan och då kommer du till en ny sida för anmälningarna. Listan är lång se till att du anmäler till rätt lägerperiod. Du går till  det lägernummer och tid som du har intresse av och där pricka i under anmälan. Följ instruktionerna och fyll i alla rutor. Sänd anmälan. Har du sänt den med korrekt mailadress får du en bekräftelse på den mailadressen att vi har mottagit din anmälan. (Detta går med automatik). Det lägernummer du har anmält måste du skriva i din bankgiroinbetalning för att vi ska kunna se att din anmälan har kommit in. Har du inte fått ett svarsmail har du förmodligen inte skrivit rätt mejladress. Mailadressen ska vara förälders om du är yngre än 18 år och om du är över din egen. All korrespondens sker till den mailadressen du har angett. Skriv alltså INTE elevens mailadress och skriv bara en adress inte två. Du bör titta i skräpposten/spam så mailet inte har hamnat där innan du ringer och talar om att du inte har erhållit något.. Om du vill sända något per post så skicka till:

Grällsta Ridcenter
SE-73394 Sala Sverige


Anmälningsavgiften och lägeravgiften insättes på (separat faktura sänds ej ut).

Bankgiro: 439-7204 Betala EJ Swish

Grällsta Ridcenter läger och kursgård
Vatnr SE 769613919001
Bic/Swift: Swedsess Iban: SE 1280000008284245980877

Ridlägerbekräftelse
Ridlägerbekräftelsen får du vid anmälan per automatik på den mailadress du angav i anmälan. Du betalar in anmälningsavgiften i samband med anmälan och inväntar inte någon faktura då någon faktura ej sänd ut. Det PM du erhåller vid anmälan innehåller information om vilken kurs och vilken tid du ska komma samt ett förslag på lista över kläder och eventuell utrustning du ska ha med dig. Resterande kursavgift sänder du per bankgiro (se ovan) som ska erläggas senast sex veckor innan kursen eller enligt ridlägerbekräftelsen. Separat faktura sänds ej ut och inte någon bekräftelse efter betalning. Om vi inte hör av oss efter din anmälan så har du fått plats på den kurs eller alternativa kurs du önskade och vi hör även av oss om inte betalning kommit in.

Avgifterna
Avgifterna täcker logi ledare mat administration mm. All-in-close. Glass godis frukt och dricka kan köpas i kiosken. Anmälningsavgift enligt prospekt inbetalas i samband med anmälan. Resterande kursavgift erlägges enligt ridlägerbekräftelse. Se alltid på respektive läger för ev. avvikelser. På ridläger/kurser betalas anmälningsavgiften vid anmälan och slutavgiften senast 6 veckor innan kursstart.

Ring
Ring om det är särskilda behov eller önskemål som är av stor vikt för dig eller något du är oklar om.

Sjukdom.
Ring och tala med oss.

Barn med diagnoser: Om ditt barn har en diagnos eller sjukdom som vi behöver känna till, hör av er till oss i god tid före lägerstart. Vi förutsätter att ditt barn fungerar så självständigt att hen kan vara i lägermiljö med de fysiska och psykiska påfrestningar det kan innebära. Behöver ditt barn en resurs i skolan är det mycket möjligt att det behövs även här. Vi har många ledare till våra elever men det säger sig självt att vi inte har personalresurser för detta utan att det stör vistelsen för övriga elever. Även om våra ledare är mycket duktiga i konflikthantering elever emellan har de inte utbildning i specialpedagogik.

Egen häst
Egen häst kan medtagas efter överenskommelse. Foder ingår ej.

Avslutningsdagen
Vid ungdomsläger har vi vanligtvis en uppvisning för föräldrar och övriga intresserade som brukar börja klockan halv tio. Därefter gemensam pris och diplomutdelning till eleverna. Det brukar vara slut omkring 12. Man måste vara ute ur rummen senast halv ett. Vid övriga läger efter överenskommelse under kursen.

Ankomstdagen.
När du kommer till oss får du information om regler och dagliga tider, gruppindelning, var du ska bo och så vidare. Vi går även en rundvandring på gården för elever och övriga som vill deltaga. Vi går igenom säkerhet vid brand, bad och hästhantering.

Anmälan
Fyll i anmälningssedeln. Anmälan är giltig sedan anmälningsavgiften inkommit och anmälan inbokas i den turordning som avgifterna inkommer. Ange ett alternativ till en annan kurs ifall den du bokat är full. Ange alltid lägernummer och ditt namn då fler kurser kan gå under samma tid vid betalning. Ankomst framgår av ridlägerbekräftelse.

Avbeställnings / avbrottsskydd
Vid sjukdom på elev eller häst kan eleven flyttas fram till ett senare kurstillfälle om plats finns och eleven passar in.

Avbeställnings och avbrottsskydd som gäller vid olycksfall/sjukdom för elev. Återbetalning på anmälning eller kursavgift sker inte då anmälan är bindande men genom att betala in en avgift på 400:- får du ett skydd som gäller slutavgiften om du drabbas av sjukdom eller olycksfall som kan styrkas av läkare och där läkaren avråder från att delta i lägervistelsen. Försäkringen gäller ej om något allvarligt händer med hem, brand, inbrott, smitta eller myndigheternas ingripande. Vid sjukdom på elev kan eleven flyttas fram till ett senare kurstillfälle om plats finns där eleven passar in. Vid avbokning innan lägrets början får du tillbaka slutlägeravgiften minus administration 500:-. Vid avbokning under pågående läger får du tillbaka slutlägeravgiften minus den tid du har varit här samt avdrag för administrationskostnad 500:-. Observera att anmälningsavgiften är förverkad i båda fallen. I övrigt gäller avtalet som finns på anmälningsblanketten och som är lika för alla medlemmar inom SRR. OBS. Avbeställningsskyddet gäller för dig och ej om din häst blir sjuk och inte kan medtagas. Avbeställningsskydd och avbrottsskydd skall inbetalas i samband med anmälan. Kostnaden är 400 kronor och observera att det bara gäller vid sjukdom med läkarintyg och inte för att man ångrar sig.

Avbeställningsskydd och avbrottsskydd skall inbetalas i samband med anmälan. Kostnaden är 400 kronor och observera att det bara gäller vid sjukdom och inte för att man ångrar sig.

Olycksfallsförsäkring .
Du är som elev  kollektivt försäkrad genom oss i Folksam som gäller under lägerperioden men ej resor hit/hem.

Friskvård
Hos oss kan ni använda friskvårdsbidraget på er ridning.
Vi är en ekonomisk förening, momsen är inräknad i priset. Be om kvitto.

Vad ska du ta med på läger
Ett gott humör är nummer ett.
I övrigt så tar man med sig det man anser sig behöva. Ta inte med hela garderoben.

TILL DIG SJÄLV
Ridstövlar eller gummistövlar med klack. Inneskor eller tofflor. Bad-, regn-, sol- och ridkläder samt kläder för ombyte. Nattdräkt. Toalettsaker. Handdukar. Nål och tråd. Plåster. Lakan, det blir varmt att ligga i en sovsäck hela lägertiden.. Den ridutrustning du anser dig behöva. Ridhjälm. Ridvantar. Anteckningspapper och penna. Tag gärna med någon ridhandbok. Medicin om du behöver. Tala om för oss om du äter medicin kontinuerligt. Se till att dina saker är i gott skick. MÄRK dem då det är svårt att skilja på stövlar t.ex. om båda är st.37 samt av samma märke. Ett litet foto på dig själv att klistra in i lägerpärmen. Har du ryktsaker så tag gärna med dig. De måste vara väl rengjorda. Märk dem.

OM DU MEDFÖR EGEN HÄST
Sadel och träns. Putssaker. Sadeltvål. Läderolja. ryktsaker. bandage om det behövs. Sårtvättmedel. Täcke om du använder det. Hinkar. Grimma.  Stallåda med lås. Foder det du använder hemma. Ex. hö, havre. korn, kli, betfor. Glöm inte vitaminer o mineraler. Om du behöver hjälp med tillsyn säger du till din ledare första dagen.

Ansvar
Du ansvarar själv för alla dina saker samt att de kommer med hem. Att de ska märkas med ditt namn är för att du själv ska kunna skilja dem från andras. Har du mobil med dig så får inga samtal ut eller in sändas på kvällen efter 21 eller tidig morgon. Detta är för att alla ska trivas och regeln har uppkommit efter missbruk med ringande under sen kväll och natt.

OBS: Vi ansvarar inte för försvunna värdesaker.

Kost och logi.
Vi hoppas att du har funnit några av våra läger intressanta så vi får se dig här hos oss.
Förläggningen består av småstugor i vilka man kan vara fyra stycken samt ett logement med tvåbäddsrum och fyrbäddsrum. På logementet finns dusch och toaletter i korridor. En stor utbyggnad som ligger bredvid utomhuspoolen,  stor bastu, duschar och toaletter för eleverna. Småstugorna innehåller inte dusch och toalett. I logementet finns även ett mindre kök med tillhörande matrum samt TV rum. I nedervåningen finns restaurangkök med bra utrustning så att vi kan laga mat från grunden. Matsal samt 4 stora verandor. En stor grillplats under tak finns.
Tvättmaskin för de elever som är här längre än en vecka. En kiosk finns över sommaren för godis, glass och dricka. Även tandborstar, tandkräm finns samt shop för "Grällsta kläder".
I en separat byggnad  finns det ett stort teori och samlingsrum och på logen ett rum för Disco.




Mat på Grällsta
Vi på GRC arbetar i första hand med ekologiska och närodlade råvaror, detta är en självklarhet för oss. Det är bra för oss kroppsligt och för vår miljö. Varför vi inte helt kan genomföra det beror på att utbudet fortfarande är begränsat, men även om det bara är en del så påverkar det vår miljö.
Vi tillagar vår mat från grunden och har alltid en tanke och känsla bakom det vi lagar. Vi har som målsättning att välja närodlat och ekologiskt och rätta oss så mycket som möjligt efter säsongen och vad den har att erbjuda.  Detta ger kortare transporter, mindre växthusodlat och minskade utsläpp.

En Dagsmeny.
Vi serverar frukost, lunch, middag och ett lättare kvällsmål.
Till middag/lunch serveras måltidsdryck samt vatten. Special/Vegetarisk kost för de som anmält (se nedan).

Till frukost:
Kaffe/te/choklad/fruktdryck. Fil, mjölk. Korn flakes, Musli. Kli, linfrö, solrosfrön. Leverpastej, ättiksgurka, gurka, tomater, sallad, ost, skinka, keso. Havregrynsgröt (micro). Smör, olika sorters bröd och marmelader..

Kvällsmål.
Te, choklad, smör och bröd. Korv och marmelad som pålägg.

Salladsbuffe
finns alltid att tillgå till lunch och middag.
Grönsallad med tomater och gurka, pizzasallad, potatissallad, pasta, inlagda legymer, morötter, röda o svarta bönor, kikärtor, lök, coleslaw, peperoni.Linas majsröra, mimosasallad, oliver, sellerisallad, ärtor, blomkål, squash, soltorkade tomater, majs, couscous med flera.. Dressingar som finns är: Vitlök-, curry-, Rodhe Island- dressing samt vinägrettsås.

Soppa

Soppa finns vissa dagar utöver övrig rätt.. Vi gör/byter ut efter önskemål från våra elever/gäster till någon soppa de vill ha. Kanske från föregående besök. Olika soppor finnes men de som är mest populära är .. Ärtsoppa, ängamatssoppa, köttfärssoppa med pasta (kommer etta), fisksoppa (kommer tvåa), Linssoppa (kommer trea men låter tråkig), morotssoppa (tvåa bland äldre), squashsoppa (etta bland äldre), Tomatsoppa (alltid populär), Gulaschsoppa, ost o broccolisoppa, Potatis och purjolöksoppa (delar förstaplatsen för yngre), cowboysoppa.

Efterrätt.
Paj med vaniljsås har vi en gång i veckan.

I övrigt som kan förekomma:
Chokladpudding med grädde.
Glass.
Kräm/Soppa

Matsedel

finns över veckan att titta på men vi reserverar oss för eventuella förändringar.

Specialkost.
Om du har behov av specialkost så kontakta oss innan kursen. Vi ser till att specialkosten tillagas och serveras. Vi håller vanlig husmanskost och om man vill ha annan kost så ser du alternativen nedan för de vanligaste. Vi tycker inte att det är några svårigheter bara lite omständligare. Vi har valt att ni tar med mat istället för att ta ut en extra kostnad och hoppas att ni förstår att vi gör vårt yttersta för att ni ska få ett bra läger. Ta med egen kost om du är mycket orolig för maten så är ni säkra på att få den kost ni önskar. Ta då frysta enportioner. I övriga fall så ta INTE engångsportioner då vi tillagar veg.mm till alla .

Vegetarian (vegan):

Vi har alltid ett salladsbord till lunch och middag och om det är en kötträtt så brukar vi se till att det finns ett alternativ till vegetarianerna.  Om man vet att man inte äter kött, fisk eller fågel så  ta med dig. Vi hjälper till att tillaga men vi är inga experter.
Ta  med färs, korv, biffar, haluomi, cornbitar. INGA färdigrätter då vi inte lagar  till en och en utan gör åt alla deltagare. Det som är inlämnat blir kvar och ges inte tillbaka. Ta inte med delade förpackningar.

Laktos o mjölkproteinintolerans.
Vi tillagar i speciella kärl och serverar. Man tar med sig laktosfri mjölk, smör och om det finns något mer man vet att man brukar vilja ha.

Glutenintolerans.
Detta innebär mycket extrajobb eftersom allt måste tillagas i separata kärl och här behöver man ta med sig lite mer. Mycket fås subventionerat från apotek men det vet du förmodligen. Mjukt bröd är det viktigaste och det finn frys här att förvara brödet i. I övrigt bör man ta med hårt bröd, pasta, spaghetti, mjöl, ströbröd samt om det är någon mat man verkligen önskar. Vi har pizza samt rabarberpaj en gång i veckan så ta med en pizzabotten i folie samt en paj.

Ej svinkött.
Vi har bara ren köttfärs vid tillagningen av färsrätter.

Matallergi.
Fråga innan du tar/äter om du är osäker.

I övrigt får alla själva vara observanta på vad som bjuds och fråga om innehållet även i kiosken.

Hållbarhetstänk.
Vi vill INTE att man tar mer än man äter upp. Man kan gå fler gånger och hämta mat istället.

‍Säkerhet.
Viktig information till alla.
Vi går igenom vad göra vid brand.
Säkerhet vid stall och hantering av hästar.
Alla rider med godkänd hjälm och skodon med klack.
Som elev/ledare är Du försäkrad i Folksam.
Man kan inte garantera en helt riskfri miljö därför ger vi  information för att eliminera så många "risker" som möjligt.

Ridlägerelever har totalt rökförbud.

.Koppeltvång
Hundar ska hållas kopplade på hela området och helst inte tas med in på området. Vi har egna Jack Russel hundar som går lösa på anläggningen.

Information för alla läger
Vid Grällsta Ridcenter arbetar vi målmedvetet för att ständigt försöka att utveckla verksamheten inför framtiden samt att anskaffa och förnya hästmaterialet.

Ridläger är mycket mer än ridning och vi vill visa med hjälp av text och bilder från tidigare år hur det kan vara hos oss. Du kommer att se att vi har en hel del att erbjuda. Både elever samt de som hjälper till på gården ska se till att ha olycksfallsförsäkring samt att själva ansvara för att sina ägodelar är försäkrade då vi inte ansvarar för borttappade eller söndriga saker. Du kan läsa om de olika lägren på respektive sida genom att klicka på respektive namn. Läs även informationen för anmälan som gäller samtliga läger. All information kommer per mail på den adress man sänt in vid anmälan.

Under samma tid kan flera läger vara igång samtidigt. Grällsta ridcenters målsättning är att ni ska ha roligt samt att erbjuda ett varierande ridprogram med dressyr, hoppning, gymkhana, barbacka ridning samt utridning. Under ridpass ingår även gymkhana samt praktisk/teoretisk teori.

Övriga aktiviteter som finns är bad i poolen, badminton, krocket, spel, femkamp, mm.

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer






Bildgalleri