Grällsta Ridcenter

Vuxna - Weekend - Endagsridning.  Hösten-Vintern-våren 2020-2021

WEEKENDKURSER och ENDAGSRIDNING. Ridning för dig över 18 år.

Vill du anmäla till detta läger?

Du kommer nu att komma till en anmälningssedel för Grällsta som alla inom SRR har gemensam.
Var noga med att anmäla dig till rätt läger och rätt tid.

Vuxna - Weekend - Endagsridning.  Hösten-Vintern-våren 2020-2021

OBS. Weekend blir Endags / Tvådagarsläger

Situationen i samhället har hastigt utvecklats de senaste veckorna och det är viktigt att vi tar vårt ansvar tills det förhoppningsvis lättar igen. Den ökade smittspridningen och de regionala myndighetsråden tar vi på största allvar.

Ändringen gäller mellan 6 december 2020 och den 1 juni  2021 och gäller vuxenkurserna Weekend.

Vad innebär ändringen!

Inriktningen är att ryttare ska kunna komma ut vardagar eller över helg och utöva sin favoritsport/hobby. Ni kan fortfarande komma i ett mindre sällskap eller ensamma. Vi kallar det endagsridning då man kan komma bara en dag eller sätta samman och få två dagar eller en och en halv. Man bokar bed&breakfast om man vill övernatta.
Ridningen är lektionsundervisning och man behöver inte vara ridkunnig för att följa med då vi undervisar mycket individuellt. Ryttarens viktgräns är 85-90 kg.
På vintern bor man i Saloon som är ett logement med 2-bäddsrum samt 4-bäddsrum. Vi har över och undersäng. Lakan och handdukar ingår ej. Toalett och dusch i korridor. Helt nya och fräscha. Vi bor en i ett rum om vi kommer ensamma och om vi är fler i samma sällskap och önskar så har vi enstaka rum för 4 personer.
Att vara på Grällsta Ridcenter  är att vara på en arbetande häst & lantgård. Vårt boende/ bed & breakfast är självhushåll med frukostmat i välfyllt kylskåp. Man tar med sig lakan och handdukar.
Vi erbjuder för dig som kommer ensam eller i mindre grupp en lunch eller middagspåse med hemlagad husmanskost. Sallad och dricka ingår givetvis. Kostnad är 125 kr/person. Möjlighet till självhushåll med tillgång till vårt kök finns för de som önskar. Vårt kök innehåller frys, kyl. Micro samt plattor och är till mer för uppvärmning av medhavd mat och ej tillagning av råvaror.

Ridning sker i grupp i paddock eller ridhus samt att vi rider ut i naturen om det önskas.  
Du sköter själv om din häst men får givetvis hjälp med råd och anvisningar.
Det ingår det antal ridpass som du har önskat

Endagsridning med ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen kostar 900 kronor. Lunch eller middag kan köpas här för 100 kronor men måste bokas/sägas till om vid anmälan. Under Bed&Breakfast kan du läsa vad övernattning kostar.

Man träffas klockan 10 på förmiddagen och klockan 14 på eftermiddagen i stallet för iordningsställande av hästar och ridning.

Exempel. Kommer du ensam och önskar övernattning en natt samt rida två pass på första dagen och två pass under dag två så kostar det 550 kr plus 1800 kr alltså 2350 kr. Om du önskar två lunch samt en middag så tillkommer 300 kr och kostnaden blir 2650 kr.

Nu kan vi erbjuda privatlektioner på Grällsta Ridcenter!
Privatlektionerna riktar sig till ungdomar över 12 år och vuxna ryttare som har ridkunskap.

Delad privatlektion, 45min för 2-3 personer kostar 450kr/person.
‍‍
OBS Att du kan erhålla intyg för friskvård

OBS Ändring enligt ovan fram till 1 juni 2021.

Ridning för dig över 18 år Höst / vinter / vår. Så gott som varje helg anordnas det någon aktivitet på Grällsta Ridcenter. Inriktningen är att vuxna ryttare ska kunna komma ut över helgen och utöva sin favoritsport / hobby med ett gäng likasinnade. Det kan vara en ridgrupp som ryttaren tillsammans på ridskolan eller en egen sammansatt grupp.

Fredag ​​är ingångsdag och då anländer man klockan 18 och kursen slutar klockan 16:00 på söndag.
Vi är mycket flexibla i uppläggen av olika kurser. Alla mål intas här. Ridningen är lektionsundervisning och man behöver inte vara ridkunnig för att följa med då vi undervisar mycket individuellt. Ryttarens viktgräns är 85 kg. Efter gruppens önskningar så lägger man upp ridningen ute eller inne i ridhuset, ridning i terräng eller kanske en långritt. På sommaren så bor man i småstugor eller i saloon men på vintern bor man i Saloon som är ett logement med 2-bäddsrum samt 4-bäddsrum. Vi har över och undersäng. Lakan och handdukar ingår ej. Toalett och dusch i korridor. Helt nya och fräscha. På sommaren finns tillgång till pool och bastu på gården.

Att vara på Grällsta Ridcenter  är att vara på en arbetande häst & lantgård. Vårt boende/ bed & breakfast är självhushåll med frukostmat i välfyllt kylskåp. Man tar med sig lakan och handdukar.
Vi erbjuder full kost och logi. Frukost, lunch och middag. Till sällskap om minst 8 vuxna personer så kommer man ner och äter i matsalen. För mindre grupper så får varje elev/familj lunch samt middagspåse med hemlagad husmanskost. Sallad och dricka ingår givetvis. Möjlighet till självhushåll med tillgång till vårt kök finns för de som önskar. Då kan man värma mat i micro men inte laga mat från grunden.

På vuxenlägren brukar vi gå igenom helgens program första dagen på lägret då det är oerhört olika ridkunskaper samt på ambitionsnivån på vuxenryttarna.
Ridning sker i grupp i paddock med hoppning och dressyr samt att vi rider ut i naturen. Vi delar i er i grupper efter kunskapsnivå.
Du sköter själv om din häst men får givetvis hjälp med råd och anvisningar.
Det ingår 5 ridpass varav 4 är i grupp och under fredagen är det ett enkelt självständigt ridpass för att lära känna hästen.
Man rider alltså ett pass på fredag och två pass på lördag samt två pass på söndag.
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer på lördag istället för fredag eller åker hem efter lunch på söndag så är kostnaden densamme.
På lördag och söndag har man instruktör/undervisning under lektionerna. På fredag rider man självständigt utan instruktör men med en som övervakar. Man lär känna "sin" häst och man rider lugnt i ungefär en timme.

Endagsridning med ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen kostar 900 kronor. Lunch kan köpas här för 125 kronor men måste bokas/sägas till om dagen före per mail. Måndag till fredag och i mån av plats över helg.

Delad privatlektion
Nu kan vi erbjuda privatlektioner på Grällsta Ridcenter!
Privatlektionerna riktar sig till ungdomar över 14 år och vuxna ryttare som har ridkunskap.

Delad privatlektion, 45min för 2-3 personer kostar 450kr/person.OBS Att du kan erhålla intyg för friskvård.

Hösten 2020

Priset: 4500 kr/person weekend
Varav anmälningsavgift är 2000kr

6-9 november

4-6 december

18-20 december

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer


Bildgalleri