MENY  
Grällsta

Läger

Media

community

Media

kollage


kollage
Senaste nytt från hästvärlden.
Kanske siten för dig?
Läs mer...Saras Blogg
  Gå till: Grällstas BloggLedarnas BloggSommar 2009 BloggSommar 2010 BloggSommar 2015 BloggSommar 2016 Blogg

Vi kommer att ha "Sara" blogga här på sidan. Sara har varit här under många somrar först som elev och senare som ledare. Vi hoppas att ni kommer att tycka att detta är kul.


collage! 2012-07-11 14:10:59
Hej hopp, nu har det hunnit gå ett tag sen ja skrev sist här! Idag är jag ledig från mitt jobb inne i Sala och jag hjälper till på gården istället! Hela förmiddagen har gått åt till att ta hand om en hel del tappskor som hästarna lyckats fixa till så fint! å när jag väl trodde att ja va klar så kom de in hästar från hagarna som tydligen tyckte att ja behövde mer jobb ;) så fick ja spika på skor på 3 hästar till.
Men det är kul att sko tappskor så jag klagar inte, skönt att kunna finnas till hjälp för de andra här på gården!
Nu under eftermiddagen tänkte jag sitta vid datorn och lägga upp college från de tidigare lägerveckorna och fixa lite skolistor till hästarna.
Å trevligt sällskap har jag här uppe, Emmi sitter här bredvid och så är Lisa och hennes gröna grupp här och gör college :D
Nu är de dax att jobba vidare!
kram på er!


Spökar? 2012-07-05 00:54:46
Kom tillbaka till gården vid 17:20 idag ungefär, svängde förbi hosSven och handlade efter jobbet innan jag åkte hem :) efter middagen red jag ut tillsammans med Felle, vi var och kontrollerade vägen till sandtaget för att se hur ridmöjligheterna dit ser ut. Det ser bra ut (eftersom ni inte kan kommentera å fråga så kan jag ju berätta det så ni slipper att undra) Felle red på den Polska lata bergsponnyn Iza och jag red på den Norska feta fjordingen Guri (som för övrigt är min egna) men kan även säga att Guri är en ångvält, tänk om hon plattade till marken lika bra som en, då hade de varit lite mer funktionellt! Sen kom vi på under turen att vi måste ha en tur nummer 2 för att kunna märka upp vår nya väg med nå fräcka band som kan blåsa fint i vinden å synas bra ;) så att alla andra kan hitta våran fina fiffiga väg som vi hittat helt av oss själva! å om man rider den vägen så slipper man den där megadjupa å äckliga leran som vi alltid ridit igenom! (för vi e fett smarta!)

Nu på kvällen har jag hjälpt till att berätta spökhistorier för ett gäng tjejer som därefter har gått ut på en spökrunda, tror det går bra för dom för jag ligger i sängen å hör hur dom skriker som stuckna grisar! ;)

dax att sova, men på återseende, Felle kommer att gästa bloggen inom snar framtid! =)


vakna av hällregn 2012-06-17 22:42:13
I morse vaknade jag av att det hällregnade ute, det var som en vägg av vaten utanför fönstret, helst av allt hade jag bara velat dra täcket över huvudet och legat kvar i sängen, men det varv ju provridning! Så upp ur sängen och ner till frukosten för att sedan gå ner till stallet, det hemska vädret höll i sig så ledarna fick ha förmiddagens teorigenomgång inne i sörgårn' för att ens kunna höra varandra. Efter Teorin så hade vi clinic i ridhuset där våran Kiosk-Lina (även kallad Linus... i min värld iaf.) red på Tramp som för dagen såg ut som en riktig liten dressyrponny till allas förtjusning. Efter clinicen så fyllde vi hela traktorkärran med ungdomar för att äntligen hämta hem hästarna från hagarna, traktorvagnen var fylld till bredden vill jag lova med 41 elever och 6 ledare tror jag att vi slog rekord i mängden personer på vår traktorvagn, jag åkte med i traktorn ja, för de fanns ingen plats för mig XD Under eftermiddaden så hämtade vi in de hästarna som blev kvar i hagarna för det var dax för hagbyte :) sen så har vi haft provridning som har varit dagens höjdpunkt för många, och alla har fått ponnyer eller hästar som de e nöjda med nu, det är ju väldigt viktigt när man är på läger. Efter middagen så hade vi utsläpp av alla hästarna i de nya beteshagarna. alla Ponnyer och hästar var glada över att komma ut på nytt bete och nu unbder kvällen har även solen kikat fram. Dagen har flytit på bra och efter utsläppet så kändes de som att de låg någon form av harmoni över gården :) Innan kvällsmålet mockade jag åt Guri och sen fick hon komma in, imorgon ska hon få nya skor :)

Nu är det dax för mig att sova, imorgon ska jag jobba på Salberga så då blir det lite mindre tid här på gården.

Kram på er


Första lägret! 2012-06-10 13:57:53
Äntligen är lägrena igång igen, det är ett litet lägger första veckan med bara 7 elever, så det är väldigt lugnt på gården. Vi har fått helt nyrenoverade spiltor och allt är superfint! Hoppbanan har fått staket som målas för fullt just nu, kan ni gissa i vilken färg? ;) Snart ska jag ner till stallet och jobba vidare, den här veckan är det Emmi och en ny ledare som heter Sara som håller i lägret som är :) och i stallet jobbar Sara A och hon har hjälp av en tjej som heter Nathalie. Sen har vi så klart vår Kiosktjej Bettan som är en riktig pärla och ställer upp och hjälper till med allt som behövs. Hon har alltid ett leende på läpparna när hon går omkring här på gården! Nu känns det verkligen att det är sommar och jag ser fram emot att träffa er alla!
Juste, visste ni att dom har renoverat duscharna och toaletterna oxå? :D

vi ses snart! //Sara

Bilden har visats 2804 gånger.
  (0)

tiden går fort, alldeles för fort... 2011-09-02 01:18:15
Ja mina vänner, det kände som att första lägerveckan var igår och nu har det redan passerat å alla hästar har åkt ut till sina hyrisar. Grällsta var tomt och ödsligt när vi var och hämtade Guri och Ibbe i lördags och nu i helgen är det redan 3 veckor sen jag åkte hem :O det är galet...

Jag är tillbaka i det vanliga livet, har hunnit flytta och låna ut båda mina hästar på foder till riktiga toppenmänniskor! Guri står hos min 2-veckorselev Kim Wiorek, henne kan man följa på Wiorek på bdb, el DV som det heter nu. Och Teo står hos en tjej som heter Jessica som bor i Uddevalla, vill man ha koll på dom där nere så kan man kolla in Teos egna blogg!! http://cursedtakeo.blogg.se/

Ska försöka hinna med att blogga under vintern, glöm inte att bli medlem i Grällstas grupp på fb, där händer det grejjer, nästa gång kör vi filmkväll i Sorunda hos mig och Jetski!
datum kommer!!
kram på er!


Sen kväll på flygeln.... 2011-07-13 00:48:16
Hej hopp, tiden går fort som vanligt, denna vecka har jag och Annahita jobbat på lite mer struktur bland hästarna, alla hästar har fått fasta platser vilket gör det lättare både för oss och för hästarna.
Nu väntar jag på att Gunilla ska skriva ut alla mina stamtavlor så att jag kan plasta in dom och sätta vid spiltorna. :D

Nu tänkte jag faktiskt sova innan det blir för sent. Men ska försöka förbättra mig med mitt skrivande, jag lovar!

kram kram


Torsdag, musik och diplom.... 2011-07-07 12:46:14
Hej hopp, som vanligt så bloggar jag allt för lite, jag sitter för första gången denna vecka vid datorn, ska göra diplomen för veckan....

Min kamera gick sönder mitt i fotograferingen, satans typsikt -.- men Hanna var en ängel å sprang från sin lektion i ridhuset och lånade mig sin kamera så jag kunde fota klart!!

Nu sitter jag å fixar med diplombilderna, lyssnar på musik och så...

imorgon fyller jag år förresten ^^

kram på er!


Fredag!! 2011-07-02 00:49:40
Har precis lagt mig i sängen för att sova och tänkte bara dela med mig av hur det är på gården!

Dagens väder har ju varit intressant bara det, väldigt varmt och kvavt, skulle vilja ha ett riktigt åskväder så det blir friskare i luften.

Idag har jag inte hunnit med att vara så mycket med min älskade grupp tyvärr :/ men hade iaf hopplektionen med dom på förmiddagen! :D

Hela eftermiddan har jag setat vid datorn och gjort alla diplom till dom som åker hem imorgon... Ganska kul men tyvärr så blir jag lätt trött när jag sitter vid datorn.

Nu på kvällen har det varit talangjakt, alla grupper var superduktiga och det kommer bli svårt att välja en vinnare! Det kommer en film sen på det blåa gruppen så klart. ;)

På discot fick jag och Jessica alla barn till att dansa Zorba tillsammans, alla var superduktiga!

Nu ska jag sova innan jag somnar med datorn i knäet! natt, kram <3


Bad i sandtaget! 2011-06-27 00:22:21
Hej på er, jag vet att jag skriver lite för sällan, men ska försöka bli bättre på det.

Idag har både jag och mitt 2-veckorsgäng haft en skön sovmorgon, riktigt härligt måste jag säga! Sen var det tänkt att vi skulle åka till sandtaget på eftermiddagen för att sola och bada. Men lagom efter lunch öppnade sig himlen å det spöregnade, toppen!

Vi roade oss istället med att fixa sadlar till två av de nya ponnyerna och sen hjälpte vi till vid provridningen.

Efter middagen så fixade jag och Gunilla så vi kunde åka iväg till sandtaget då istället, så jag tog Hanna under armen å stack iväg med mitt gäng å badade, visserligen badade jag inte själv, för de va så kallt i vattnet, men solade gjorde jag.

Vi lyssnade på musik, babblade å så, supermys!!

Bjuder på en film på Blåa 2-veckorsgruppens TALANGJAKT riktigt kul!

Godnatt på er ^^


Midsommar! 2011-06-24 15:27:52
Hej hopp, förlåt att jag inte har bloggat på en vecka, men det har gått så otroligt fort!!'

I lördags kom mitt 2-veckorsgäng, dom är nu min blåa grupp, vi har haft fullt upp i veckan med hoppning, barbackaridning, dressyr och uteritter, och imorgon har halva tiden gått! Helt sjukt är det, men tiden går väl fort när man har roligt antar jag.

Idag är det midsommar, utöver talangjakt och disco ska vi även hinna med att dansa runt midsommarstången!

Nu ska jag göra klart de sista diplomen så ska jag ut och fota våra nya hästar så ni kan få se hur dem ser ut!

Bjuder på lite bilder från idag med min grupp

Hej på er <3

Bilden har visats 2748 gånger.
Lina hjälpte till vid fotograferingen  (0)
Bilden har visats 2864 gånger.
Lina och Gabriella med Betty  (0)
Bilden har visats 2768 gånger.
Lina gillar hästgodis  (0)
Bilden har visats 2872 gånger.
Kim och Tess busar!  (0)
Bilden har visats 2751 gånger.
Lina öppnar silagebalen  (0)

Disco och Talang! 2011-06-18 01:29:15
Hej på er, bloggade inte igår då jag inte gjorde så mycket mer än att fota barnen med hästarna och sen satt jag en stor del av dagen vid datorn och fixade Diplomen.

Idag har den blå gruppen ridit på terrängbanan uppe vid Nyängen på förmiddagen, Zula och Palle busade och bockade lite, men skötte sig ändå, alla hästarna blev superpigga, riktigt kul att se! Dock var vädret inge vidare med regn och rusk tur att mina ungdomar är riktiga solstrålar :D

På eftermiddagen byggde den blå gruppen bana på stora hoppbanan tillsammans med hoppgruppen och mitt i byggandet kom Jessica och Hanna ridandes och frågade efter den röda gruppen, då hade det blivit ett litet missförstånd på deras ridtid och vi fick leta reda på dem i stugbyn, det såg riktigt kul ut när Cockie och Olle vandrade runt i stugbyn i jakt på barn XD

Den blå gruppen hoppade tillsammans med den gröna hopplägergruppen sen under eftermiddan för Susan.

Efter utsläpp bakade jag Tacosbröd tillsammans med blå, röda och gröna gruppen, härligt att vara inomhus en stund och pyssla.

På talangjakten var det många riktigt bra bidrag och det kommer att bli svårt att utse en vinnare.
Efter talangjakten så har jag hjälpt till att sätta fart på Discot, sen så har jag plastat in alla diplom.

Bilden har visats 2950 gånger.
Terrängridning  (3)
Bilden har visats 2776 gånger.
Barnletande  (0)
Bilden har visats 2806 gånger.
Baka till Tacosen  (2)

Spökkväll!! 2011-06-16 01:47:28
Nu har jag lagt mig i sängen för ett litet tag sen och tvingade mig själv att ta fram min dator för att skriva ett par rader för er läsare...

Idag har jag på förmiddagen haft barbacka lektion med mina Blå barn, tror att nästan alla flög av förutom typ 2-3 stycken. Vi lekte lekar, sjöng, lät som djur och red i damsadel, tror dom flesta som tittade på oss trodde att vi var helt knäppa :P

På eftermiddagen så körde vi dressyr med galopp och trav övningar och även lite skänkelvikning, alla var superduktiga, vi fick även en till tjej i vår grupp som trivdes superbra tillsammans med de andra blå :D

Nu på kvällen så har vi haft spökkväll, de allra minsta tittade på Casper i kiosken och de äldre har lyssnat på spökhistorier och fått gå spökrunda... tydligen så berättade vi för läskiga historier, för hälften vågade inte gå vår runda...

Vad är viktigast tycker ni? runda eller historier??

kram på er!


Busiga ledare.... 2011-06-14 23:36:18
Idag hade Jessica Jouren och jag hade städkontrollen, så när vi vandrade runt i stungbyn å såg till att barnen var i rätt stugor i rätt sängar så hjälpte jag tjejerna i stuga 8 att bädda om sängarna då deras lakan var mer som bollar än som lakan... fint blev det å tjejerna var glada.

Sen gick vi runt och berättade för alla tjejer om hur man duschar utan att göra pool inne vid toaletterna, många skratt blev det när jessica demonstrerade ett duschdraperi...

När vi hittade till en stuga där några tjejer redan sov och dom hade alla skor inne i stugan kunde vi inte låta bli att busa lite, vi lyfte försiktigt ut alla skor ur stugan och hängde upp och placerade ut skor upp på hela väggen, superfint tyckte vi, men tjejerna i stungan snett mittemot och dom i stugan bredvid tyckte nog mest att vi var knäppa i huvudet, vår praktikant Hanna kikade ut från stuga 1 och funderade på vad vi egentligen pysslade med.

När vi väl hade pratat med alla tjejer och sagt godnatt så kunde vi inte låta bli att busa lite till så vi stack till stuga 20 å byggde skotorn och skapade lite mer skokonst...

Till detta så bjuder jag självklart på lite bilder så ni kan se vad för knas vi hittar på!

kram på er alla och jag hoppas att vi ses snart!Bilden har visats 2847 gånger.
Bus i stugbyn  (0)
Bilden har visats 2832 gånger.
Bus i stugbyn  (1)

Äntligen! 2011-06-14 00:51:28
Äntligen har lägrena satt fart och det är fullt med ungdomar på gården, det är superkul att vara här igen å det är underbart att det är sommar! Jag har fått min första grupp för sommaren med ett gäng på 9 glada tjejer som flänger runt i padocken med mig. I morse på dressyren hade vi en galoppövning som fick alla ponnyer att bli riktigt pigga å Sina bjöd på några bocksprång.

På eftermiddagen har vi hoppat, och alla tyckte att Max var dundersöt när han skuttade över hindrerna och alla skrattade glatt åt Donna när hon tog sina jättesprång över hindrerna, hon tyckte tydligen att vi skulle hoppa högre.

vädret har varit underbart med sol och blå himmel, men lite mildare å skönare ute :D

Nu är det dax att sova, hej svej!!


SOMMAREN 2011 ÄR HÄR. 2011-06-12 11:53:37
Ni kommer nu att följa Sara under sommaren 2011.


Sommaren igång på Grällsta! 2010-06-13 19:50:48
Hejsan
var säkert ett halvår sen som jag bloggade (tyvärr) Sommaren har kommit igån på grällsta och både nya och gamla ledare har intagit ledarflygeln och gården fyllts med liv igen, jag blir dagligen uppdaterad av min syster om vad som händer.
Tyvärr har dom lite problem med internet därav att sommarbloggen inte har kommit igång ännu, så snart det funkar kommer även hemsidan få mer liv.

Om ni inte förstod det så kan jag ju berätta att jag än så länge faktiskt fortfarande är hemma, det känns lite konstigt att inte vara på grällsta när lägrena börjar, men jag var tvungen att stanna hemma och jobba fram tills på tisdag.
på onsdag kväll intar även jag Grällsta :D det ska bli kul att komma tillbaka, har saknat gården och familjen hardenborg massor...
och lägrena så klart!

vi ses snart på grällsta :D

Bilden har visats 3087 gånger.
Sofie och Pakulik  (1)

sämst på att blogga XD 2010-02-07 15:15:17
Helt klart är jag sämst på att blogga, iaf här :P på tisdag ska ja till kliniken med Guri, håll tummarna för oss att det går bra, hon verkar rätt fräsch iaf :D

Takeo har flyttat till Victoria i sala, där har han det jättebra, och dom leker en massa :D Han har lärt sig att spela fotboll XD jag ska be Victoria lägga upp lite bilder på honom för er som är nyfikna.

Vet att jag inte har lagt upp alla bilder från i somras ännu, ska se om jag får lite tid över i veckan så kommer det ska ni se ^^

ha det bra allihopa, å glöm inte att anmäla er till sommarens läger, så ses vi i sommar <3

kram


Hallå igen 2010-01-18 23:51:48
Tänk om ja ändå visste hur många som läster bloggen, skulle vara ganska intressant :D
Här har det snöat hela dagen, supermysgt tycker ja, men inte alla håller med mig... men tänk på all äcklig lera vi hade haft om det inte var kallt. Å det slipper ja faktiskt helst om ja får ^^

Har ni börjat anmäla er till läger än då?
Jag börjar längta till sommaren, börjar småplanera lite för vad som kommer hända i sommar, hoppas på toppenbra väder så så många som möjligt får chansen att rida till sandtaget för det är en sån himla kul upplevelse!

Det finns fortfarande några hästar och ponnyer kvar på grällsta som gärna vill komma till någon som vill rida dom under våren, maila om just du är intresserad, nu ska jag gå ut och kvällsfodra mina hästar!

kram


Sämst på att blogga... 2010-01-12 12:24:01
Hejsan
var länge sen nu, jag vet att jag är sämst på att blogga, men ska verkligen försöka ändra på det.

Under Jullovet så hade vi jullovsläger på Grällsta, på förmiddagen den 26:e december så dök 8 förvänsfulla tjejer upp på Grällsta, under förmiddagen så packade dom upp och bonade in sig i rummen på Salooon, i köket var det full gång för mat och Mallan och Sofia sprang runt för att få ordning på allt i tid.

Jag passade på att ha en rundvandring och prata med tjejerna om lite förväntningar och hästval.

Varje tjej fick 2 hästar att ta hand om och rida!

Under eftermiddan fick dom välja den häst som dom ville rida först, 2 av tjejerna var Emilia och Mimmi som hyr hästar från grällsta, dom hade självklart med sig sina älskade hyrhästar Baszaoch Bass.

Under lägerveckan han vi med uteritt, dressyr, hoppning och barbacka för dom som ville! (hästarna var lite pigga å en del av dom kunda bralla ibland så jag har full förståelse för dom som inte kände för att rida barbacka ;)

Vi har tittat på en hel del filmer och köpt en massa godis i Sofias enkla megakiosk!

Om du är nyfiken på vad tjejerna tyckte om veckan så finns deras kollage på 2009 års kollage.

Jullägret var en riktig Succé trots att vi gärna höll oss inne då vi inte var i stallet, för det var så kallt ute (-20 hela veckan)

Jag kommer definitivt att ha julläger igen nästa Jullov!

På återseende!
//Sara


Länge sen... 2009-12-04 03:32:18
Hejsan
det var länge sen jag bloggade, jag vet.
Har dock inte varit inloggad då jag setat med kollaget. Nu när jag är klar med det har jag börjat lägga upp bilder från sommarens läger. Just nu har jag precis kommit in på v.27. Kolla gärna in de bilder som kommit upp på hemsidan hittills.

Här hemma så växer Takeo som en liten tok, han är stor :O som en större b-ponny vid det här laget, helt otroligt. han ser dessutom ut som en b-ponny då han växer väldigt jämt. Snart ska han dessutom flytta från sin mamma. Dom har varit ifrån varandra under tiden Guri varit ute på ridtur och så. Både Takeo och Guri har tagit det väldigt bra och har inte brytt sig om att dom är ifrån varandra, så jag tror att det kommer att gå bra. :D

Ni har väl inte missat att vi håller 2 stycken Jullovsläger under Lovet?! Kolla in det genast å anmäl er, det finns fortfara några platser kvar!
Det ska bli toppenkul och det är många tjejer från i somras som redan har anmält sig.

lovar att jag ska blogga mer, och att det snart kommer upp ännu fler bilder i galleriet.

glöm inte att kommentera bilderna i galleriet!!!

//Sara


Hemma?! 2009-08-24 18:27:28
Hejsan
mina veckor på grällsta blev många i sommar och slutade på 15 veckor. Hela sommaren har jag spenderat med Jessica, som kom till grällsta nästan samtidigt som mig och vi åkte lika sent båda 2.
När man gick runt sista dagarna på grällsta så var det helt lugnt, de flesta hästarna hade åkt till sina hyrare och de som finns kvar är ute på bete... gården är alldeless tysst, känns nästan lite öde på sina platser, inne i privatstallet är det dock samma som hela sommaren, Ullis och Emmi springer runt å fixar med sina passhästar.

Nere i sörgårn har victoria och jag städat och plockat undan för vintern, hela sommarsadelkammaren är nu tömd och allt är inplockat i 2 vinterbonade sadelkammare.

Igår lämnade jag och mina hästar Grällsta för detta år, mycket packning var det som vanligt, trots att Göran hade hämtat en hel del redan i lördags, hela bilen var full och sen hade vi ju Guri och Takeo i transporten, det var Takeos första resa, när vi lastade var det först lite läskigt, men sen gick det bra, Guri gick in snällt å sen stod hon å väntade tills Takeo gick in. Vi stannade en gång i enköping på vägen hem och kollade till dom, då hade Takeo vänt på sig, så han stod baklänges, jag gissar på att han tyckte det var lättare att hålla balansen så. XD

Nu står dom här hemma och delar (för första gången sen Takeo föddes) hage med Guris gamla kompis Baileys, Baileys fick för första gången idag veta att Guri minsan kunde vara en riktigt bitch! hon tyckte inte om att han gick för nära hennes lille son, annars gick det alldeless utmärkt att släppa ihop dom.

Hoppas ni har en bra skolstart, en bra fortsatt sommar.

Vi hörs snart!

//Sara


Sista rycket! 2009-08-19 22:54:06
Hejsan
Tiden går fort här på grällsta och internet har mest strulat en massa med mig så nå bloggande har det inte blivit. (tyvärr)

Idag har vi påbörjat att fota och filma några av gårdens hästar, Victoria fick rida på Cyganek och Tom som vi knoppade och snyggade till för vår lilla tillställning.

Nu är de de allra sista dagarna kvar innan det är dags att lämna grällsta för den här sommaren, jag har tillsammans med Jessica varit här i 14 veckor nu, från att det började växa på åkrarna och det började gå mot sommarvärme å Maj och nu i Augusti börjar faktiskt hösten komma krypandes runt hörnet och det börjar bli kallt om nätterna.

Nu under de sista dagarna så ska det göras iordning för vintern och alla saker ska plockas ihop, det finns en del att göra så det är tur att vi har hjälp från Saga.

nu är det dax att sova,

Glöm inte, TUMMEN UPP!!!

//Sara


Söndag igen 2009-08-09 18:55:48
Hejsan
det är redan söndag igen och jag vet att jag har bloggat dåligt, denna vecka har varit fullspäckad med massa saker, Jag har fotat Siwka, Donna, Pogoda, Farsa, Pakulik, Tramp och Cyganek II, sen så har min dator krashat så nu kommer jag inte åt bilderna, Hovslagarna var här mån - ons och skodde alla våra hästar som skulle skos, å det blir ju en del när man har 90 hästar på gården. Ja visst är det mycket, det är inte alla som tror det, men vi har faktiskt så många hästar!

Sen nu igår så var jag och våra kiosktanter Sofia och Kajsa på Uppsala Reggae Festival igår, vi tog lite ledigt och åkte till uppsala, vi hade toppenkul och lyssnade på massa bra musik, tittade på massa roliga människor och bara kopplade av.

Det måste vi göra om! vem vet, det kanske blir en hel helg nästa år?!

Idag vaknade jag med en faslig värk i nacken och kom underfund med att jag antagligen har fått nackspärr. :(

Nu ska jag ner till kiosken och kolla vad Fia och Kajsa gör, jag sitter ju uppe på Saloon vid en stationär dator nu när min dator inte längre finns i livet.

Hej så länge,
och glöm inte!

TUMMEN UPP!!!

//Sara


söndag... 2009-08-02 09:41:57
Ja, så var det en ny vecka då, för oss känns söndagen som en måndag, för då startar vi om på nytt med nya elever och nya starka tag.

Igår (precis som Jessica sa i sommarbloggen) så gick våra konfirmander av, tjejerna som har spenderat 3 veckor här med oss, efter sig lämnar dom ett stort tomrum, och det känns lite underligt att gå in i matsalen på kvällen å inte se tjejerna där.

Denna vecka har vi 3 allmänna grupper, 1 hoppgrupp, 1 rid & fridids, 1 vuxengrupp och 2 combi-grupper (den ena med vuxna i och den andra med Barn i)

Anna som egentligen skulle ha åkt hem igår stannade en vecka till för att ha combi barnen och rid & fritdisgruppen, toppen tycker vi som vet hur bra Anna är med de lite yngre barnen!

Själv tycker jag att det är lättast med ungdommarna som är mellan 13 och 18 (ungefär) :D

nu ska jag gå ner till stallet och se vad våra andra ledare hittar på för kul med ungdomarna och barnen där nere. Sen under lunchen ska jag fotografera lite hästar tänkte jag :P

Hej så länge!

och glöm inte TUMMEN UPP!!! //Sara


Lördag morgon... 2009-08-01 09:11:02
Hejsan
redan är det lördag och Konforna har redan avverkat 3 veckor här på grällsta, idag blir det Konfirmation med middag och ståhej, men tro mig vad vi kommer att sakna dessa underbara tjejer som delat denna tid med oss på Grällsta.

Nu på morgonen så har jag äntligen lagt in bilderna från då vi hoppade med Evita och Max, Så passa på att kolla in bilderna, dom ligger under ledare!

Nu ska jag ut och fotogragfera lite här på gården, ha det bra så länge, på återseende!

och glöm inte, TUMMEN UPP!!! //Sara

Bilden har visats 2723 gånger.
Sofia och Evita  (0)
Bilden har visats 2796 gånger.
Sofia och Evita hoppar  (0)
Bilden har visats 2762 gånger.
Sofia och Evita slappar  (0)
Bilden har visats 2923 gånger.
Kajsa och Max över höga hinder  (1)
Bilden har visats 2747 gånger.
Kajsa, Max, Sofia och Evita myser  (0)

Busigt på morgonen 2009-07-30 22:50:29
Hejsan
redan är det torsdag, tiden går svindlande fort och det känns som att jag inte hunnit med ens hälften jag ska ha gjort.

I morse när jag kom ner till stallet så busade våra kiosktanter Sofia och Kajsa runt med Evita, Jag frågade Gunilla om vi kunde få löshoppa henne någon dag och hon sa "ni har ju massa hinder på banan nu ju!" Så Kajsa sprang och hämtade Max och sen var det full rulle på A-banan med Sofia och Kajsa i täten med de små ponnyerna tätt efter. Massa söta bilder blev det från hoppningen som jag tänkte att ni ska få se!

Under förmiddagen så fotade jag de sista diplombilderna, å sen har jag setat vid datorn resten av dagen i princip, men ändå är jag inte klar med diplomen då det alltid finns något som kommer upp som måste göras. Så har ändå varit ute på gården å sprungit mellan 19-21 fast jag inte skulle det. Så nu har jag massa diplom kvar att göra!

Ha det bra så ses vi snart igen!

//Sara


Söndag och provridning... 2009-07-26 20:08:39
Hejsan
Söndag och provridning idag, har varit en bra dag i mina ögon och alla är nu nöjda med sina hästar/ponnyer. :D

Jag sitter just nu och går igenom alla bilder från de olika lägrena som varit, så småning om ska bilderna upp på hemsidan! Håll ut, det kommer så småning om...

Idag åker Cian hem :( hon har förgyllt vår vardag med både god mat och många goda skratt i köket! Och Gunilla har fått tid till annat, tid som gick fort å för lite hans med....

Nu ska jag fortsätta med mina bilder, men skriver snart igen, ha det bra tills dess

och glöm inte! TUMMEN UPP!!!


//Sara ;)


Lördag! 2009-07-25 13:33:15
Redan lördag och jag har inte hunnit blogga på flera dagar (förlåt!!!) Min dator och jag har inte riktigt kommit överens men nu så funkar allt som det ska!

Den här veckan har varit Konfas andra vecka och 2 veckors sista vecka, vädret har varit toppen förutom regnet som kom natten till igår. (men även regn behövs mellan varven)

I torsdags kväll kom våran Kajsa tillbaka, toppenkul tycker vi! I kiosken har vi nu min syster Sofia, Kajsa och Mimmi! toppenroliga tjejer som förgyller dagarna utöver ridningen och hästarna!

Igår var det talangjakt och Disco, Ungdomarna knåpar ihop sånger och teatrar med sina respektive grupper som dom sedan visar upp för oss! Även ledarna ställer upp med sånger och annat ploj. Igår stod Kajsa och Sofia för paus-underhållningen och dom är underbara stå-upp komiker i rollerna Abu-Kajsa och Lill Al Fia.

Jag ska inte bli mer långrandig, men det har varit en toppevecka, nu måste jag ner till stallet och fixa med mockning och så innan jag kör igång min Ponnytrav-kurs för konfirmanderna.

Hej så länge!

//Sara


En helt vanlig torsdag... 2009-07-16 19:06:56
Hejsan
Att hästarna inte kan låta bli att jävlas med mig är ju helt klart, igår var vår hovslagare här och vi tittade då igenom alla hästar så att alla tappskor blev gjorda, vi kollade även så inga hästar hade glappskor som var på väg av, och dom som var fixades till!

och ändå när vi tar in hästarna idag så är det 4 tappskor... så min dagsplan gick i stöpet och jag fick sko hästar istället :P Mama-Mia var dessutom en otacksam dam då hon på uteritten klev ur en sko till *suckar* vad hästarna ger mig jobb ibland *s* Ja å lite träning, så nu har jag ont i benen.

Förutom att spika fast borttrampade skor har jag även fotat alla diplombilder för veckan, förra veckan var jag så sen med det så det kändes skönt att ha det klart i tid.

Ikväll så ska ledarna ha lite grillkväll, det är många som vill med å handla men det finns bara en bil att åka i, så det blir många inköpslistor som skrivs. Hoppas på en toppenkväll trots att träningsvärken kommer krypandes och så...

vi hörs en annan dag!

//Sara


Tillbaka i tiden... 2009-07-15 22:37:24
Idag har det varit en fartfylld dag, hovslagaren har varit här och skott våra hästar, det var en del tappskor, några glapp och självklart en del omskoningar! Toppen tycker vi så hästarna har hovarna i fint skick!

Vi har ju även lyckats fått en ny höleverantör! Helt underbart :D då är hösilaget inte lika blött och det luktar även bättre.

jag har även varit ute å ridit med Sofia och Rebecca på latmaskarna max å pay som faktiskt fick lite fart under svansen, dom såg riktigt glada ut :D Jag red som vanligt på min vackra prinsessa Kalia.

Nu börjar det bli sent å det är dax för veckans mest magiska kväll då vi vandrar tillbaka i tiden för att prata om det som hänt förr, I grällstas historia finns det nog många hårresande historier som är bortglömda...
Men de jag har hört kommer självklart att berättas igen, sen blir det spökvandring på vägen hem, undrar just om dimman sveper över grällsta och lämnar några andar längst med nyängsvägen???

Det vet vi inte ännu... men nu pinnar vi iväg och väcker barnen för en ofärglömlig skrämmande och rolig kväll!

Hej så länge...

Bilden har visats 2669 gånger.
Jag och Kalia  (1)
Bilden har visats 2776 gånger.
Konfagänget som spöken  (0)

Bilder 2009-07-14 23:23:06
Lägger upp lite blandade bilder från en vecka tillbaka.

Bilden har visats 2868 gånger.
Kajsa och Sofia i Kiosken  (0)
Bilden har visats 2734 gånger.
Emmi och Laguna  (0)
Bilden har visats 2768 gånger.
Solnedgång över Grällsta  (0)
Bilden har visats 2985 gånger.
Ledarna Ronja, Matilda och Rebecca  (0)
Bilden har visats 2882 gånger.
en trött Ballada  (0)
Bilden har visats 2795 gånger.
Hämtning av hästar i hagen  (0)
Bilden har visats 2989 gånger.
Guris söta hingstföl  (0)
Bilden har visats 2738 gånger.
Barbackalekion på A-banan  (0)

Kärt återseende! 2009-07-14 22:47:28
Hejsan
Idag har jag hjälpt Rebecca med uteritt stora tennisrundan med 2-veckors tjejerna i millitär-gröna gruppen. Höjde tempot lite i galoppen å tjejerna tyckte att det var buskul att sträcka ut lite med sina hästar. Men några tjejer klagade visst lite på att Ametyst var som en stoppkloss på mitten ;)

I lördags fick vi oss ett kärt återseende för 2 veckor framöver här på grällsta. Ponnyn Hampus med sin ägare Jonna är här på 2-veckorsläger! Han ser toppefin ut fastän han är 20 år gammal. Vi sålde hampus för 4 år sedan och Jonna köpte honom för 1 år sedan.

Idag har jag delat ut lite ledarhärstar till ledartjejerna här på Grällsta. En av de nya ledarna som heter Josefine har fått uppgiften att sätta igång Kingstone!
Matilda ska se till att Knåpia rör på sig då hon inte går uteritter, Johanna gör detsamma med Mormor. Sofia och Rebecca ska rida Pay och Max då dom inte går lektion den här veckan och jag rider på Kalia när jag får för mig att rida :D
utöver det så går hon faktiskt en lektion om dagen.

Nu under kvällen har jag tyvärr inte mått så bra, så nu ska jag sova så jag mår bättre imorgon.

Imorgon kommer hovslagarna till våra hästar oxå! Och det finns ett gäng hästar som ska besöka hovis, nu är det mest omskoningar som gäller för trots vädret har hästarnas skor hållt sig kvar mirakulöst bra den här sommaren!

Godnatt


Ny vecka nya tag... 2009-07-13 23:02:50
Denna vecka har ett nytt gäng konfirmander anlänt och det är även 2 stycken 2-veckorsgäng och 3 stycken allmäna ridläger - gäng!

om jag räknat rätt är det då alltså ca. 75 elever på gården just nu.

Det är många men det är toppenkul, om det är lite folk på grällsta känns det bara konstigt...

Idag har dagen flytit på bra, vädret har varit mycket bättre än igår. Vi har fått hit några nya ledare och ridlärare. de 2 nya ridlärarna är Saga och Hanna som vi välkomnar stort till grällsta!

Idag passade jag på att slänga upp syrran på Guri för en premiärtur efter fölningen, så nu har vi provat rida med föl vid sidan oxå. Sofia kämpade på med ett föl vid sidan som körde rally och nästan hela grällsta stannade upp för att få se den lilla sötisen ralla runt!

Denna veckan har Jessica och jag bestämt oss för att det är våran tur att promenera till Ko-hagen, det är faktiskt riktigt kul att promenera där, iaf i morse när solen sken! :D

Imorgon ska konfirmanderna rida första lektionen oxå!!! Så nu ska jag sätta mig å diskutera hästar till tjejerna med Jessica.

//Sara


Snabb vecka! 2009-07-10 18:48:46
Oj!
Den här veckan har verkligen gått fort, innan jag ens hann ana det så är det redan fredag och ännu en dag så sitter jag med diplomen i sista sekund! Det måste jag verkligen bli bättre på.

Veckan i sig har varit svår och hård pga. det stormiga vädret med värsta regnet å översvämmning i spiltorna på baksidan av Sörgår'n (vi är glada över att vi har så många underbara elever som vill hålla sina ponnyer och hästar torra om hovarna så dom har hjälpt till att köra grus till översvämmade spiltor)

På samma gång har självklart veckan varit underbar på många sätt!

I onsdags så fyllde jag år och Kajsa samlade alla elever för att sjunga för mig <3 (tack alla som firade mig) Emmi kom med pressenter från henne och hennes familj, dom är så himla gulliga som firar mig <3
Jag och Sara följde med hovslagaren Jon och hans följeslagare Johan på Lunch på onsdagen oxå, så det var en toppen födelsedag med både pressenter sång och god mat :D

Min syster kom precis förbi, hon jobbar ju oxå här fast i kiosken (som jag säkert sagt tidigare) hon och Rebecca (skåningen) ska ut på en tur i skogen på ponnyerna Edd och Leo som behöver lite motion, Sofia rider på Leo som är en liten buse!
Hörde rykten om att Tova ska med på Bola oxå!

Nu ska jag jobba vidare, och sen blir det disco ikväll, vi ses!

//Sara


Söndag 2009-07-05 23:51:17
Söndagar är nog dom mest svårjobbade dagarna, även fast det är väldigt roligt.
De nya eleverna ska nämligen passas in med en varsin häst som dom ska trivas med! Under dagen har strax över 50 ungdomar provridit i 5 olika grupper varav en av grupperna är min och det är hoppgruppen. Utöver våra 50 elever är det dessutom ett familjeläger med 9 vuxna och 10 barn! :D

Man kan säga att det är full rulle på Grällsta som vanligt!

När vi väl var klara med provridningen och alla ungdomar hade gått till maten så kände jag av hur trött jag egenltigen var. Jag gick förbi Guri's hage och hälsade på henne och fölet innan jag gick till maten.

Guris bebis är världens sötaste, nu är han snäll att sätta grimma på och går att leda obehindrat i grimma och grimmskaft. jag kan tom. stänga och öppna grinden själv när jag håller i honom.

När dom skulle in idag fick Kajsa testa leda fölis för han måste ju vänja sig vid att andra hanterar honom. Det gick superbra!

Nu är det dax att sova, en stor kram till alla våra underbara ledare här på Grällsta som kämpar med att alla ska få ett toppenläger att minnas!

Bilden har visats 2752 gånger.
Kajsa och Guris föl  (3)

Diplom 2009-07-03 18:59:56
Just nu sitter jag med Diplomen, har kommit igenom ungefär hälften. I morse vaknade jag till att det Åskade, Urmysigt tyckte jag, men Kajsa kom å sa att det var mer än läskigt! *skrattar*

Eftersom det inte varit riktigt lika varmt idag så har jag passat på att ha Guri och "Fölis" ute ända sen i morse, mitt lilla hingstföl lever rövare redan och hoppar över både stock och sten i hagen och springer runt massor, första 2 dagarna sprang Guri efter varje gång han fick fart, men nu har hon nog tröttnat för han har fått lite mer frihet och kan pinna iväg en ganska bra bit innan mamma stoppar honom!

Redan imorgon är det avslutning för de som är på 4:e lägerveckan här på Grällsta, det är öven över för våra Konfirmander som har varit här i 3 veckor, dom ska konfirmeras imorgon.

Tänk vad tiden går fort!

Nu ska jag göra klart de sista diplomen!

på återseende! /Sara


3:e lägret redan slut! 2009-06-27 20:20:38
Tiden går fort när man har roligt, redan är 3:e lägerveckan slut och tvåveckorstjejorna har åkt hem. Jag grät när dom sjög sitt bidrag i Talangjakten igår. Mina söta tjejor börjar bli så stora!

Kajsa stannade dock kvar för att hjälpa syrran i kiosken. och vara lite av en allt i allo! :P

för er som inte vet så jobbar min syster Sofia i kiosken, hon har tyvärr varit borta nu i en vecka på festival. men imorgon kommer hon tillbaka hit :D

Idag har jag och Emmi gjort föltest på Guri för andra gången. Förra gången låg det på 40% (det var för typ en vecka sedan) den här gången låg det på 80% så nu börjar det närma sig :D

ska försöka blogga oftare.

kramar


Tiden går fort 2009-05-28 00:37:12
Snart har jag varit på Grällsta i 3 veckor!
Det är fullt upp på gården och till de hästar som varit hemma hela vintern har vi medryttare som hjälper oss att sätta igång hästarna. På gården är det alltså inte som man kan tro ganska lugnt utan världens fart!

Dessutom har det redan börjat komma hem lite hästar från olika ställen som hyrt dom! Min lilla favorit bland ponnyerna (MAX!) Har tex kommit hem.

Idag har vi börjat släppa alla hästarna på bete. Vi har gått 2 vändor bort till Laduhagen och vi har lykats få dit ca 9 hästar :D

Imorgon ska Jag och Jessica (som jag jobbar med och även känner sedan tidigare) flytta lite fler hästar, dels så ska det upp hästar till Nyängen och vi väntar på att flera hästar med tiden ska börja droppa in.

De nya hästarna ska snart provas ridas och många av medryttartjejerna är nyfikna på de nya hästarna.

Guris juver växer från dag till dag och snart orkar jag inte vänta så mkt mer på Bebisen!

för mitt liv i bild finns min Bilddagbok - Legally-insane

lovar att jag ska bloga oftare nu! Kram


Hemma en sväng 2009-05-14 14:54:35
Hejsan, i lördags tog jag mitt pick å pack å guri såklart å åkte till grällsta. På måndagen kom min vän och förra medryttare Jessica dit oxå. hon ska jobba med mig där. I tisdags så åkte jag hem till sthlm för 5 dagar igen.
Nu är det torsdag å på söndag alt. måndag åker jag tillbaka till grällsta igen.

längtar jättemycket redan.
Men ska jobba på Livet är en Fest som nynäshamn i sammarbete med Fritidsforum håller i.
Jag finns självklart att följa från dag till dag på Bilddagboken som vanligt. Bara att bevaka för att se mitt liv i bild.

Självklart ska ni vara aktiva å ha koll på Grällstas hemsida för snart är det fullt liv på gården å då uppdaterar vi med bilder i bildgalleriet under veckorna!
snart är det dax för läger tjejer och killar!!

vi ses snart ;)


har glömt! 2009-04-18 11:37:11
sorry, har helt totalt glömt skriva...
vilket är lite dumt för jag har ju massa saker att berätta (kommer säkert att glömma hälften nu bara för det) Guri har idag gått 271 dygn och har drygt 2 månader kvar till fölning *spännande* hon kommer snart få flytta till grällsta, så vi kommer att vara där mycket tidigare i år, men det är skönt.

i måndags var jag och hälsade på på Grällsta, det var toppenkul! Lill-Elvis (en av kaninerna) har fått flyttat dit nu, och snart ska Chelsey hem till grällsta oxå.

Nu ska jag åka iväg och köpa spån till hästarna. men lovar att jag ska skriva snart igen!

//Sara


Länge sen jag skrev, sorry!! 2009-03-09 21:53:18
Hejsan hoppsan, tiden går gort när man har roligt ^^
Jag har tagit hem en av grällstas kaniner för ett tag sen, hon heter Chelsey och är en svart dvärgvädur, som nu har fått 3 stycken underbara kaninungar :D

Guri har idag gått 229 dygn av sin dräktighet och har bara 101 dagar kvar tills fölning :D så himla spännande ^^

hoppas ni alla inte har glömt att anmäla er till ett ridläger, platserna går fort mina vänner, snart e de sommar :D


Grällsta ridcenter igår!!! 2009-02-01 11:55:14
Hej hopp, igår tog vi en tripp till Grällsta igen, sist var jag där med en kompis som tittade på en häst, idag skulle hon ta med denna häst hem. Det var Bastia somnu har blivit stockholmsbrud!

Jag passade på att fotografera alla busiga hästar, och Snygg visade alla fina sidor han hade och ville busa med alla (Jag har redan lagt upp bilder i galleriet bland ponnyer och hästar)

Jag tog även med mig kaninen Chelsey hem (Susan brukar kalla henne för Ester) Chelsey bor nu tillsammans med en fin kaninpojke som oxå är dvärgvädur, han heter Lill Elvis och är min chefs dotters förra kanin som hon nu donerat till Grällsta, så honom får ni alla träffa i sommar. :D

Bilder kommer även på kaninerna å nu hoppas vi på att det snart bli kaninungar här hemma.

Hörs snart igen!

//Sara


det sparkar! 2009-01-28 16:42:34
Hejsan
vet att de var ett tag sen jag skrev... borde ha skrivit för en vecka sedan för det är precis så länge sen jag kände de första sparkarna i Guris mage :D

himla kul å på samma gång spännande nu är det ca 4,5 mån kvar tills guri ska föla och 3,5 månader kvar tills jag och Guri åker till Grällsta!!!

glöm inte att anmäla er till något läger i sommar!!! vi ses!


En speciell dag... 2009-01-20 11:33:42
En väldigt speciell dag igår, Cornelia Tenggrens mamma var här och hälsade på, hon håller på med healing och andra alternativa behandlingsmetoder, men har inte utövat så mkt på djur. Hon var här och testade på våra hästar igår å det var superhäftigt, hon kan känna hästens känslor, smärtor och ibland vissa minnen.

Cornelias mamma heter Madde förresten :P
hon kände på Guri först, Guri kändes moderlig, jordnära och lugn, måste nämna att förra gången för ca 2 år sen när hon kände på Guri så var MAT det enda som hon fick upp *flinar*. Hon fick känslor av att bebisen kanske kan vara ett sto och så :D

Sen kände hon på Baileys, och jag berättade inget om honom innan. hon kände direkt av att han hade ont i ryggen vilket vi vet att han har och vi behandlar det med massage och stretching. och nu även med värme för ökad blodcirkulation. hon kände även att han är glad och lite busig. och att han någon gång när han hoppat väldigt högt gjort illa sig (innan ludde hade honom antagligen, då hon inte hoppat mer än småhinder med honom)

aja ni förstår... en underbar dag med hästarna och jag e väldigt imponerad av Maddes kontakt med hästarna. Guri sov under hela tiden, hon stod med slutna ögon å bara njöt. Å Baileys älskade Maddes närhet och slickade på henne i ansiktet å gosade massor.


Snabbvisit på Grällsta 2009-01-12 00:50:50
Hejsan hoppsan!
Idag har jag varit på grällsta och hälsat på, träffade Hasse och Susan! Det var superkallt å blåste massor, men superkul att få träffa hästarna och djuren som är kvar på gården.
Älskade kalia passade jag på att pussa en hel del på. <3

Anledningen till att jag var där var att min kompis skulle titta på Bola för att låna hem. Men när vi kom dit blev hon störtkör i Bastia, så det blir nog henne istället *visslar* så det kan gå. Shettisarna ser ut som 2 dammråttor :D (inte för att dom är så smutsiga, men dom är som bommulstussar i jätteformat :P )

bilder från min påhälsning i snålblåsten på grällsta finns på www.bilddagboken.se

och självklart här på hemsidan ^^

sök på legally-insane

kram kram


Bilder från sommaren 2009-01-03 01:14:12
Har nu lagt upp lite bilder från i somras på elever, hästar och ledare.

hoppas ni blir glada


Gott nytt år och God fortsättning 2009-01-01 22:30:17
Hejsan
länge sedan som jag skrev här nu (jag vet) men ah, är visst lite dålig på att blogga,
Nu är vi inne på det nya året, det är 1/1-09 och det är strax över 5 månader kvar tills lägrena på grällsta sätter fart igen. som vanligt händer det alltid lite småsaker på grällsta under tiden vi inte är där, förra året så blev det en helt ny spillänga på baksidan av sörgården... Undra vad dom gör iordning för i sommar :D

Tyvärr blev det inget Jullovsläger av många olika orsaker, jag ber om ursäkt för detta och lovar att jag ska börja redan nu i sommar och kolla med Gunilla om det går att genomföra nästa vinter. Vet att det är ett helt år tills dess, men men...

Guri fick ju tyvärr ingen föl i somras då hon nån gång under vintern ant. hade kastat, även fast jag själv tror att hon gick tom, då hon aldrig blev tjock. Så i somras åkte hon tillbaka på betäckning och tog sig på första brunsten!
så i 3:e månaden såg vi ultraljud på en miniguri som for runt i Guris mage som en liten dåre (lite skilnad från förra årets ultraljud då dom inte såg nån bebis utan bara tecken på att hon skulle kunna vara dräktig)
Guri börjar nu bli riktigt rund och har gått ca 164 dagar än så länge, dräktigheten kan man följa i bilder på www.pixbox.se sök på: legally-insane

Så tjejer och killar, det är ett nytt år med nya möjligheter, Guri och jag kommer så klart till Grällsta i Sommar (som vanligt) och i år så fölar hon förhoppningsvis oxå på Grällsta *håller tummarna*

Vi ses i sommar

många kramar


Snart Jualfton! 2008-12-22 11:43:11
Hejsan hoppsan, snart julafton å ingen snö ännu, jag ville ju ha en vit jul :( och det tror jag många av er andra oxå vill, nu är det jullov å de flesta av er gick väll på lov nån gång under förra veckan. Jag jobbade min sista dag innan julen i torsdags då vi hade julavslutning på jobbet med julbord och julklappsutdelning för ungdommarna. väldigt uppskattat må jag säga.

I fredags var det julbord för alla anställda fritidsledare i kommunen å vi hade väldigt roligt. kvällen började hos Elin (som jobbar på samma gård som mig) innan alla anlände hade Elin och Angelica hämtat mig, Angelica klippte håret på mig och sen gjorde vi iordning oss, folk började droppa in efter ett tag. sen fortsatte vi till folkets hus i nynäshamn där vi åt middag å sjöng (väldigt goda efterrätter var det). Efter middagen umgicks vi hela gänget och hade mkt trevligt, många skratt blev det :D

så nu är det jullov även för mig :P
men ja juste, vart är snön? Ingen riktigt jul utan snö heller?

om ni vill följa mitt liv och alla dummheter jag hittar på i bildligt format så kan man göra det på www.bilddagboken.se
där heter jag legally-insane

God Jul och Gott Nytt År
önskar Sara, Kaninen och Hästarna!


Globen Horse Show och 1:a advent! 2008-12-03 22:17:13
Hejsan
vet att det var alldeless för länge sen jag skrev, måste ändra på det. Snön stannade inte länge på marken och jag hoppas innerligt fortfarande på en vit jul. :P

I helgen var det Stockholm Horseshow i globen och jag var både där fredag och söndag :D söndags morgonen träffade jag och Emmi hälften av våra konfatjejer på globentorget för biljetutdelning och många kramar. sen in i globen för att kika på hoppningen.

efter hoppningen så var det dax för shopping, vi sprang i anexet en svång och dog på allt folk överallt man blev typ kvävd, så Emmi och jag valde att ta en lunch under tiden det var paus istället. när vi kom tillbaka in i anexet var det mycket lugnare och lättare att ta sig fram. vi hälsade både på i Bergas monter och pratade med min gamla körlärare och även senare rektorn, båda var vädligt glada att se en och pratade om vad jag gör nu. Sen sprang vi förståss förbi Fjordhästföreningens monter, den är såå ett måste. I år lyckades dom dessutom övertala mig till att bli medlem och jag betalade avgiften direkt på plats :P

Massa roliga köp blev det förståss så till slut var vi tvungna att köpa oss en varsin stor "hö-påse" (typ dubbelt så stor så ikea påsarna som man kan köpa) där i stoppade man alla skoppingpåsar :)

Jag köpte ett nytt fleecetäcke, ett schabrak, en boxgardin med en massa smarta fickor i, nya benlindor, pälsglans, täckesgjord och en putsvante i fårskinn <3
köpte även en julklapp till Ludde, ett pannband med lila foder och lila swarowski stenar såå fint, kunde inte låte bli ^^

en helt underbar helg har det varit. och självklart tycker jag som säkert många av er där ute att grällsta borde ha en monter i globen ^^ vore kul att få visa sig där... ska nog tjata lite på Gunilla tror jag (A)

och hoppas att ni snart kan få börja anmäla er till Jullovslägret, ska bli toppenkul!

många kramar från en numera ganska pank Sara :P


Kollage 2008-09-08 14:18:03
Hejsan
nu ska jag börja uppdatera kollaget, tar en bit per dag, så ni får kika in mellan varven och se vad som händer.

ni som av någon anledning inte skrev något kollage i somras kan maila mig sin text.
i mailet skriver ni oxå:
För och efternamn, vilken häst du red
vilken vecka du var här och vilken grupp du var med i.

mail: zelesst_85@hotmail.com

kram på er

//Sara


dålig på att blogga... 2008-08-31 00:32:50
Ja usch...
nu har jag varit dålig på att uppdatera min blogg... Nu har jag varit hemma i en vecka. och redan så längtar jag tillbaka. Grällsta är en underbar plats ävn fast jag många gånger har mycket att hålla reda på och göra osv.

Guri ska snart in på kliniken, ska kolla till hennes tänder och ett bn hon har haft lit ont i.
ska nog göra ett ultraljud till för att ha lite koll på hennes dräktighet.

Imorgon ska jag på Tatueringsmässan och sen ska jag baka en massa kakor med Ludde :P

ta hand om er.

kram


oj! 2 månader har redan gått!!! 2008-08-04 21:28:35
Hjälp! 2 månader har ju redan trillat förbi i en rasande fart, å jag vet, hemskt ledsen men jag har faktiskt glämt att blogga. igår åkte jag hem från Grällsta och jag saknar det redan. Men det är lugnt, ska tillbaka på lördag... jag älskar mitt lilla rum i ledarflygeln och skulle nog helst bo där året runt om det gick... :P
Den veckan som jag valt till senester börjar ju riktigt bra... här är det bara regn, regn och åter regn :( det är väll satans typiskt... hoppas ni på grällsta har det bättre väder iaf.

alla ni tjejer som varit på läger dessa veckor, jag saknar er alla, 2 veckors och konfa är alltid oförglömliga!

Och Skruttan, Kojjan ska rustas och Bilen lagas. och jag hoppas att Nesz stannar i hagen resten av sommaren.

på torsdag ska Guri ultraljudas, så håll tummarna nu allihopa för en liten bebis i hennes mage :D

kramar från //Sara
- vi ses på lördag ;)


Tiden går fort! 2008-06-05 22:24:09
Hejsan
man kan ju lugnt säga att tiden skenar iväg, jag anlände till grällsta i söndags tillsamans med Guri. och nu är det redan torsdag. Just nu så delar Guri hage med Pinia och dom har blivit bästisar.

Imorgon är det fredag och då är det bara 1 dag kvar tills alla Barn och ungdommar kommer!

Jag ska be Maria lägga upp en ny bild på mig till bloggen, för den som är tycker ja inte om *ler* jag har ju mörbrunt hår nu... det stämmer jue inte!!!

nu är det dax att sova snart, vi ses på lördag.

kram


Livet är en fest! 2008-05-20 10:57:19
Hejsan på er!
nu var det faktiskt ett tag sen jag skrev... men har haft så mkt att göra så har inte riktigt hunnit.

Under helgen har jag varit i Norrköping på en ungdomsfestival som heter "Livet är en fest" tillsammans med 2 grupper ungdommar från fritidsgården där jag jobbar. den ena gruppen hade pernilla (min chef) hand om. och den andra gruppen hade jag hand om.
Under helgen träffade jag Veronicas bror som jobbade på evenemanget ^^
Helgen var fylld med många olika saker, tex.
Disco, workshops, demokratiprocess, galamiddag, grillkväll, invigning och avslutning. m.m.
avslutningen var i delfinariet på kolmården, då även nästa års arangörer pressenterades, å det är NYNÄSHAMN och GOTLAND! Så ja, min kommun håller i "Livet är en fest" nästa år!

för övrigt har helgen varit kall grå och regnig :(

hoppas ni har haft en toppen helg!!

mvh Sara


Mycket som har hänt! 2008-05-05 13:17:34
Hejsan
nu var det faktiskt ett tag sen jag skrev här, å det är en hel del som har hänt sen sist.
I lördags så fick vi hem 3 stycken Russ hit, dom heter Torpets Alida, Torpets Atena och Torpets Belize. Belize finns det bilder på sen tidigare i galleriet då hon har varit å hälsa på mig tillsamans med Max när Sofia och Cornelia red hit.

Gorka är med i Polluxklubbens tävling årets sötaste Polluxhäst, självklart hoppas jag att ni som är medlemmar i pollux röstar på grällstas underbara häst :D

Igår så tävlade Sofia dressyr på Max, han var nybadad å knoppad å var så söt, ni skulle ha sett honom. Som vi alla vet är ju max en liten buse så han tyckte att "vadå gå innanför dressysrstaket?" å knallade en sväng utanför staketet, vilket tyvärr resulterade i uteslutning. med både Sofia och Max var jätteduktiga annars!

kramar från Sara i soliga Sorunda


Fortfaranden massa varmt 2008-04-23 13:37:04
Hejsan
nu är de ett tag sen jag skrev... nu är det bara 2 dagar kvar tills jag reser till Veronica i Norrköping, det ska bli superkul att få träffa henne och hästarna där som jag har hört så mycket om ^^ och alegro såklart ^^

snart tänker jag låta hästarna här hemma börja gå ute nattetid, som det är nu är det superfint väder ute med en massa sol. Hästarna tycker att det är jättemysigt och dom är inte särskillt intresserade av att komma in på kvällskvisten... men efter 1:a maj nån gång får dom börja gå ute tror ja.

ut i solen med er!

//Sara


Riktigt vårväder 2008-04-14 13:29:32
nu är det riktigt fint väder ute
hästarna går utan täcken nere i hagen och det är så varmt å skönt i solen :D

kan tänka mig att många precis som jag räknar dagarna till det är dax för grällsta och läger.
Guris mage växer massor nu och jag bara längtar tills den lille tittar ut ^^

grannens får har fått en massa lamm, så för ett par dagar sen så var jag ner till grannen å fotograferade dom små sötnosarna...

lägger in nån bild i insända så ni får se dom små :D

kram


Superfint vårväder... 2008-04-04 18:10:12
Hejsan
igår var jag tyvärr med om en liten olycka, vid intag blev Luddes häst rädd för något så han slängde sig in i mig och sen drog han omkull mig. så jag är lite mördbultad idag, men jag mår bra. tyvärr är det sånt som händer ibland när man inte är vaksam, vilket jag inte riktigt var. Guri var snäll som tur e :D

I morse så såg jag att det rörde sig i guris mage för första gången, lite mysigt faktiskt. :P igår fick ett av grannens får årets första lamm, hon fick TRILLIGAR!!! supersöta och jättepigga alla tre ^^, å dom har ju ca 15 dräktiga får så det lär bli ett helt gäng med sånna små sötingar här :D

nu ska jag till jobbet. kram på er alla!!

//Sara


Främmande... 2008-03-31 19:36:04
Jaha så titade man ut på Gårdsplan så satt dom där, på en varsin ponny, klart man blev lite häpen. Cornelia klappade på Max och sa att det inte var så långt att rida till mig. så log båda tjejerna. Tänk att dom kom å hälsade på mig. jag snodde åt mig Belize utav Sofia som lånade toaletten, och sen sprang jag ner till grannen med ponnyn på släp. "Kolla Jonas, jag har krympt Baileys"! sa jag. Han tittade upp och skrattade. Belize passade på att bajsa på Jonas gårdsplan när hon ändå var igång.
visst vare väldigt kul att få ett så fint främmande och jag hoppas tjejerna hinner göra om det innan maxan åker hem.

självklart så var ja tvungen att ta lite bilder på tjejerna. har redan lagt ut dom under insända bilder/ hästar 2007. Så kan ni kika på hur det såg ut när jag fick sälskap på gården här hemma ^^


Våren tillbaka!! 2008-03-31 13:48:42
Hejsan
nu är våren tillbaka här i stockholm och igår gick hästarna tom. utan täcekn :P riktigt varmt och mysigt var det. Jag och Ludde red ut barbacka på hästarna på en liten vårtur ^^

Idag så släppte vi ut Baileys ut i stora hagen från sin sjukhage för första gången. vi var helt säkra på att han skulle köra rally runt hela hagen. men tji fick vi, för han skrittade i lugn och ro ner till ängen där hon tog ett litet bocksprång efter diket, sen skrittade han vidare och började beta. förstå våran förvåning XD
men det gick ju superbra å d var ju skönt.

nu är det bara 2 månader kvar tills jag åker till grällsta, ja längtar verkligen. hoppas ni alla andra också gör det :P

nu i slutet av aril ska jag åka till Norrköping och hälsa på Veronica och Alegro ^^ ska bli superkul.

kramar från Sara å Guri


snö?! 2008-03-25 09:36:27
Hejsan
varit en härlig påskhelg och jag har tom varit bortrest en sväng, här hemma var då Jessica som hjälper till här i stallet på helger och rider och promenerar guri oxå. jag var på bilmässa i Jönköping på Elmia, vilket var superkul :D

det var en massa snö i Jönköping med tillhörande snöstorm på lördagskvällen. men när vi kom hem hit till stockholm så var det ingen snö här hemma. väl uppe på måndag morgon så snöade det :S

hela gårdagen så har jag ridit å promenerat med hästarna i snön, det e ju faktiskt kallt men inte så illa att mysa lite i snön.

men precis som Veronica skrev i ledarbloggen, trodde det var vår nu, det var ju bara en vecka sen Guri gick utan täcke i hagen...

åh ja juste nu är det bara 2 månader kvar tills jag åker till grällsta, å 3 månader tills guri ska föla :D

ses snart //Sara


Bilder konfa 2008-03-19 13:48:27
hejsan alla konfisar...
sorry att bilderna inte kommit upp... fixar det ikväll. jag lovar :D kramar från sara


Snö?! 2008-03-17 21:41:09
Ja hur kom det sig?
I morse när jag gick upp å släppte ut hästarna vid 7 så var det lite kyligt i luften och dimma, jag trodde det skulle lätta upp under dagen. Men tji fick jag. vid 10 tiden började det hällregna, och lagom till att jag skulle luncha hästarna så var det helt plötsligt hagel som stog som spö i backen. Jag och Ludde satte oss å titta på tv'n då vädret inte var nå vidare trevligt att vara ute i, när vi sedan kikade ut genom fönstret vid 2 tiden så SNÖADE det!!! Jättestora flingor i massor singlade ner mot marken.
här snackar vi om massa ombyten i vädret idag...

Jag hoppas att våren är tillbaka imorgon...

kolla gärna in bilderna som jag lagt upp på Cornelia, Sofia och Max, och även på Guri och hennes hag och stallkompis Baileys finns med ^^

kramar från Sara i ett snöigt Sorunda.


Äntligen vackert väder!!! 2008-03-16 16:34:10
Hejsan allihopa!
Nu var det första gången på länge det är fint väder här i Nynästrakten, Sol och varmt, superskönt :D

Idag har jag och Ludde varit till Sofia och Cornelia och hjälp tjejerna med busponnyn Max, det har varit hoppning på schemat och jag hade kameran med mig i högsta hugg, ja man får ju inte missa att ta lite fina bilder i vårvädret :D

så ska sätta mig och kolla igenom bilderna nu och slänger upp dom på hemsidan sen, för självklart så måste ni ju få se vad fin Maxan har blivit sen han kom till Sorunda ^^

många kramar från Sara


Redan mars... 2008-03-10 15:24:22
Hejsan
nu var det ett litet tag sen jag skrev, i helgen var jag och Ludde å hälsade på hos Cornelia och Max (grällstas söta lilla welsh). Max har blivit superfin och är inte alls lika tjock längre (bilder kan ni ju kika på under insända) Ludde passade på att hjälpa till lite och red loss Maxan, Cornelia red på Max Hagkompis som heter Isa (som oxå är en welsh mountalin) hon är under inridning och det var första gången hon gick ut i skogen med ryttare på. ^^ Cornelias kompis red på ett 5 årigt russ-sto som var snällast av alla dom 3.

Luddes häst Baileys ska nu sättas igång efter sin vila och kommer att stanna här, till allas glädje. Guri Börjar bli rund om magen och har gått ca 7,5 månader nu, jag är alldeles tossig å planerar i överdetalj när det gäller det mesta inför resan till grällsta. Gunilla tycker nog att jag är lite knasig och skrattar åt mig ^^ men det är ju faktist första gången Guri fölar hos mig, även fast hon är en van mamma :P

så nu är det bara 2,5 månader tills jag packar och åker till grällsta och jag räknar redan dagarna, Guri är beräknad att föla om 3,5 månader så det är ca 1 månad efter att vi har anlänt till grällsta...

hoppas ni alla längtar lika mycket som jag till grällsta, sommaren, alla hästarna och självklart Gunilla och Hasse och de andra ledarna :D

kram på er //Sara


21 februari.... 2008-02-21 13:47:36
hejsan hoppsan, snart är februari slut å då är det bara 3 månader kvar tills jag och guri packar iväg oss till grällsta, i år blir det extra tidigt då guri är dräktig och måste åka dit ett visst antal veckor innan fölning. alldeles snart är guri inne i sin 7:e månad å då är det bara 4 månader kvar tills fölningen. *förväntansfull* ändå fast tiden går fort så känns det som det är en evighet tills det är dax för grällsta... saknar alla ledare, elever, hästar, hundar osv. och självklart Familjen Hardenborg!!!


kramar på er alla!

/Sara


Vårkänslor 2008-02-13 13:32:56
Hejsan hoppsan här är det verkligen superfint väder, det är sol och 5+ i skuggan ^^ hästarna står å myser i hagen, och jag ska nog ta en ridtur på Guri innan jag åker till jobbet. man får ju inte missa att rida i det underbara vårvädret... det roliga är ju att det är i februari ^^


Mycket som har hänt... 2008-02-02 11:35:23
Hejsan hoppsan
det är mycket som har hänt den senaste tiden men det blir för mycket att skriva ner, så ni får det jag kommer på först :P

stackars Baileys står på boxvila, han har fått en hovböld som hovslagaren på kliniken skar upp, så han har en gipsad hov...
Guri tycker att det är jättetråkigt att stå i hagen ensam å dom står mest å skriker efter varandra...
Maxan har fått en egen hage hos Ann-Louise (där Cornelia har honom) och han har slutat rymma, han tyckte visst inte att det var så kul med sälskap av unghästar som vill leka hela tiden...

Idag ska jag åka till Enköping å hälsa på min syster...

hörs snart igen //Sara


Rymlingen Max och Abortvirus spruta... 2008-01-24 22:08:29
Hejsan, kl 10 på förmiddagen idag så ringde telefonen,det var Ann-Louise som äger stallet där Cornelia har Max som ringde. Max har rymt igen sa hon i telefonluren. JA! Max är en riktig liten rymling, han har rymt både igår å idag ur hagen, å då har dom ändå ponnyanpassade hagar med 3 trådar... så nu ska dom göra iordning en annan hage till honom så hoppas vi på att han stannar i den iaf. Straffet blir däremot att han får gå ensam i hagen, men synden straffar sig själv brukar man säga.

Igår var veterinären här, Guri har blivit vaccinerad mot något som heter Abortvirus. sen ska hon vaccineras om 2 månader igen och sen 2 månader efter det.

imorgon ska jag och Ludde till Ann-Louise stall å följa med ut en sväng när Cornelia ska rida, Ludde rider med på Ann-Louise Russhingst Citrus.

kram kram


Hejsan 2008-01-18 19:43:17
Nu var det v'll dax att blogga igen, annars blir det väll liv på Malin å Carro å det vill vi ju inte (A)
här händer det inte mycket, på tisdag så får Cornelia hem Max, i år kommer vi tyvärr inte stå i samma stall, men vi kommer ha nära till varandra ändå. På onsdag kommer veterinären hit och veterinär besiktigar Luddes foderhäst, om Baileys går igenom så är Ludde snart hästägare. dessutom så tror ja att hon följer med mig till grällsta i sommar, å de vore väll skoj ^^

men nu ska jag hitta nått att äta. kram kram


Nyårsafton! 2007-12-31 19:21:56
Har snott åt mig en dator hemma hos pappa för att göra en snabb update... Guri har vilat i 2 dagar å var ute på en tur med Ludde å Baileys idag, Guri var superpigg å var mer studsboll än häst. Inte kan man tro att hon är dräktig i 5:e månaden inte... Nu ska vi åka vidare under denna kväll... ha ett underbart nyår å god fortsättning


många Kramar från Ledaren Sara


Julafton och snart nyår 2007-12-29 23:17:30
Jaha då har julafton passerat, hoppas ni alla har fått en massa julklappar, vem vet nån kanske har fått ett ridläger i julklapp kanske? min pappa är trött på att jag inte har skaffat körkort ännu så han har gett mig det i julklapp, så nu till våren börjar jag övningsköra med pappa ^^

Guri har nu gått i 5 månader med sin bebis i magen, hon äter mycket mat redan nu, så jag fasar för hur mkt mat hon kommer behöva i slutet av dräktigheten. men mysigt är det att veta om att det bor en liten guribebis i guri. så vi ser spännt fram emot sommaren.

nu tycker jag att det bara är snön som saknas för att göra denna vinter fulländad... hitills är det mest en massa plussgrader :/

min mailbox e tom, så skicka gärna ett medelande!

kramar från Sara å Guri
Globenhelg och längtan... 2007-12-04 13:39:32
Hejsan
nu är det ett tag sen senast jag skrev. Guri har humörsvängningar här hemma och igår fick min matglada häst knasryck och sprang ut ur boxen ifrån maten, vet inte riktigt vad hon ville hitta på, nått liknande har hon inte gjort tidigare, när hon väl kom på att maten faktiskt fanns i boxen och inte på vår grusväg så vände hon och kom tillbaka lika snabbt. *skrattar*

I helgen var det globen horse show och jag kan tänka mig att många av er var där. jag Åkte dit på söndag morgon i sälskap med Ludde (som även är mitt stallsälskap här hemma) Vi tittade på hoppningen på förmiddagen, sen gick vi i anexet fram tills kvälls-showen började. en del shoppande blev det även fast utbudet i anexet inte var lika bra som det har varit tidigare år (lite besviken) Guri har nu fått ett sett nya benskydd, 4 shabrak och ett par sprenger stigbyglar (till mig). Under showen så såg vi nått som heter Horseball som är som basket fast till häst, helt galet kul tyckte både ja å ludde :P

Snart är det jul.. men jag längtar redan till sommaren, jag vill till grällsta å Guri med...

kram sara


Snö och förändringar 2007-11-22 18:49:42
hejsan
var ett tag sen jag skrev, men i slutet nu senaste dagarna har jag väntat med flit till igår :P
Här är det typ 1 dm snö kvar på backen nu, för en vecka sen så var det snökaos här i sorunda och det var ett gäng lastbilar som bosatta sig i diket och 6 dm snö som bosatte sig på marken. helt underbart :D mindre underbart med lastbilar i diken, mer underbart mede snö på marken, tyvärr han jag inte ut å rida i snön då min häst passade på att va halt i en vecka, å det var förståss matchat med just den snöigaste veckan vi haft hitills, undra om hon gjorde så med flit?

Igår hade jag veterinären här som gjorde ett ultraljud på Guri, Guri var ju inte med på grällsta förutom en vecka i somras då hon var på betäckning i Heby hos en jättefin fjordhingst. när hon åkte därifrån så sa dom att dom inte trodde att hon hade blivit dräktig, vilket var lite tråkigt. Men Guri har betätt sig väldigt underligt den här hösten så har nu tagit ut en veterinär som har gjorde ett ultraljud och hon är nu konstaterat definitivt dräktig :D (beräkn. föln. 27/6-08)

kramar en överlycklig Sara


Jobb, jobb och åter jobb... 2007-11-05 23:11:06
Hejsan hoppsan...
det är svårt att finna tid för att hinna skriva här då jag nu jobbar en del mer än vad jag gjorde förut, normalt sett jobbar jag mest kväll, men jobbar just nu oxå dag då min chef är sjukskriven. helgerna går åt till diverse stallpyssel. även smågrejjer måste göras :P i helgen har vi satt upp krubbor i boxarna å krokar utanför. vi fick även hem en stor leverans av hö.

I hagen har vi stolpat om runt det älskade gamla körsbärsträdet som inte hästarna får knapra på. så nu har vi sett till att riskerna inte finns :D

nästa helg så blir det säker lite mer hagbygge... eller kanske lite bygge på yttertaket som ska få lampor å så... ja det är saker att göra hela tiden :D men jag trivs å det är supermysigt att ha hästisarna hemma ^^

hörs snart igen *kramar*


Stallet klart, Hagbygge i helgen... 2007-10-18 21:11:13
Hejsan
det var ett tag sen ja skrev, det har varit en del att göra med stall å så. oxå har ja varit sjuk oxå :/ nu är jag iaf nästan frisk, bara lite hosta kvar. Uteboxarna är blev klara för 1,5 veckor sen å hästarna står numera inomhus under natten. Guri trivs superbram, men Bailys tyckte det var roligare att gå ute på nätterna :P Nu är det en massa Hagbygge kvar innan vintern... inte överdrivet roligt men det måste göras. Vinterhagen blir klar i helgen om allt går planerat... åsså måste ja måla uteboxarna utvändigt oxå :/ tänk vad mycket man ska behöva göra när man har hästarna hemma :P men det är ju underbart att ha dom hemma ändå.

ta hand om er tills vi ses nästa gång //SaraStallbygge och Influensan 2007-10-01 23:44:43
Ända sen i onsdagskväll har jag nu varit sjuk, influensan lyckades jag få av allt i hela världen. inge roligt med feberfrossa... Under helgen har min kille byggt på vårat stall, ena dagen var cornelias Pappa här å hjälpte till med grunden, och Andra dagen var mina pappa här å hjälpte till med påbörjan av bygget av uteboxarna, Sen i söndags så byggde stackars göran ensam på nederdelen av stallet. min feber hade äntligen släppt aå jag var ute å titta lite å hjälpte till att sätta upp mittengallret. men mer än så orkar jag tyvärr inte. nu har jag en extremt jobbig hosta som inte vill ge med sig å det är å hinka hostmedicin nu för att få bukt på detta... hoppas ja blir frisk snart :(

kram på er alla


Grällsta... 2007-09-24 14:22:29
Nu dör jag snart om ja inte får åka till grällsta snart igen, förstår inte varför ja längar tillbaka så mycker iår för :O
stallbygget är i full gång här hemma å det är mycket att göra, så fort allt lugnar ner sig å jag har tid så ska jag nog smita iväg å hälsa på gunilla å hasse å alla andra på gården... :D


Inte igår 2007-09-20 16:35:19
hejsan
det var inte igår man skrev asså, men det var inte överdrivet länge sen heller, hösten är här nu å det blir kyligare å kyligare ute, Mycket jobb är det just nu och jag har jobbat Måndag å onsdag, å ska jobba idag och imorgon oxå. snart är det dax att göra ultraljud å se om guri är dräktig. Gissa om jag e lite nervös ^^

hört den glada nyheten att många av 2 veckorstjejerna tänker komma på konfa nästa sommar, SUPERKUL tycker ja ^^

det är alltid kul när det finns folk som återkommer år efter år på läger hos oss för att få träffa favvohästen, nya (och gamla) vänner å för att uppleva ännu en sommar på helt uderbara grällsta... å tänka sig att jag redan saknar stället helt sjukt mycket :O

nu ska jag cykla till jobbet... kramar


Guri har flyttat hem... 2007-09-11 16:10:59
hejsan
nu har guri flyttat hem, rätt så skönt att bara gå ett par meter för att ta sig till hagen. Guri har fdått en ny kompis som heter Baily (som hon tycker lite si och så med, men d funkar bra ändå) hösten har kommit ordentligt nu tycker jag. det är kyligt ute å det regnar nästan varje dag :( jag längtar redan till nästa sommar! ser att lite fler ledare har hittat till bloggen. det är kul tycker ja. nu ska ja pula vidare här hemma, har precis bakat en kladdkaka...
påtal om kladdkaka vet ju 2 veckors tjejerna hur min kladdkaka smakar *asg*

*kram kram*


Provrida hästar... 2007-09-06 14:25:57
Hejsan, det börjar dra ihop sig för att stolpa hagar å ta hem guri, vi har bestämt oss för att Ludde ska ta en häst på foder å ha här så att guri inte blir ensam. igår var vi iväg å titta på förstsa hästen, ett korsningssto sv. halvblod/Fullblod rätt så fin ^^ idag ska hon iväg och titta på en häst som ägs utav min kompis Rashida som har varit på grällsta å jobbat förut. nu ska ja springa vidare... ^^


På Grällsta 2007-09-01 13:56:45
Jaha då var man på grällsta igen, kul att vara här å pyssla lite. Puzzel har fått 5 jättefina kaninungar som min syster Sofias Kanin Tinga är pappa till.

Det börjar bli lite kyligt ute å det känns som att hösten är på väg. hästarna börjar sätta lite vinterpäls och löven på träden börjar falla. snart är en lång vinter på väg. det känns som att ja inte riktigt är redo för ännu en vinter. det är sjukt vad sommaren gick fort.

idag är det 36 dagar sen sista betäckning av Guri, och hon har ännu inte brunstat. *whoho* då kanske d e en liten bebisguri i magen ^^

hörs snart igen... //Sara


tiden går fort... 2007-08-30 14:29:45
hejsan tiden går rejält fort å sommaren är redan slut, det börjar bli kyligt utomhus och björkarna börjar bli gula. vad han vi egentligen göra under sommaren? vad han man inte med kanske man ska säga. jag måste komma igång med guri nu, men d får nog vänta nån vecka till, eftersom hon snart ska flytta hem hit. hon har hunnit få en väldigt rund mage eftersom hon har gått på bete hela sommaren. men men. ville ju betäcka så då ere väll lite mitt fel :(

Nu ska jag snart iväg å jobba. (på fritidsgården här hemma) känner att jag redan längtar tillbaka till grällsta... ska nog försöka åka dit å hälsa på tro :P


dubbel återträff med 2 veckors 2007-08-19 20:29:33
hejsan svejsan, igår avslutades Ung08 festivalen med en the voice konsert i kungsträdgården i stockholm, vid halv 4 tiden stog delar av 2 veckors gänget på centralen och väntade spänt på att alla skulle samlas, när jag kom dit tillsamans med cornelia (cornelia och jag bor nära varandra så vi passade på att samåka :P) på centralen mötte vi Carro, Sanna och Tua... ut på stan och for runt, titta lite i butiker å jag och carro slogs om vem som hitta bäst i sthlm :D vid 5 stannade vi vid 7eleven och köpte lite att tugga i oss. (hungriga små barn dom där) kl 6 började konserten, kvart i 6 slöt min bästa kompis Ludde (elin) upp med oss å höll oss sälskap. vid 7 tiden trillade även Annahita och Zandra in. lördagen var helt klart lyckad å alla tjejerna var nöjda, så nöjda så dom ville ses igen.

så söndag kl 12:26 sitter jag och Cornelia på tåget på väg till Södertälje, väl framme, mötte vi upp Ludde, åkte vidare till ett stall där Luddes shettisar står, Cornelia red hopplektion på Gimlet för ludde.
strax efter 4 va vi hemma igen, då åkte ja Göran å Cornelia till Ösmo och hämta Carro, Tua, Annahita och Matilda (som åkte ända från VÄSTERÅS) strax efter vi kom hem så kom även Zandra och Sanna som fick skjuts av Zandras mamma.
nu var alla från 2 veckors lägret hemma hos mig förutom Fanny. vi har nu tittat på bilder från lägertiden och firat Annahitas födelsedag. så fikade vi, barnen tyckte ja gjorde för kladig kladdkaka, förstår inte vad dom prata om :P förutom kladdkaka åt vi även, kakor å bullar å drack en massa läsk. tjejerna tyckte det va skoj å ville snart göra om det igen.

kram på er alla!! //Sara


mina veckor... 2007-08-06 14:00:13
hejsan
nu är jag hemma igen, mina veckor på grällsta har nu för sommaren passerat. man hinner med helt galet mycket roliga saker och jag saknar redan grällsta fast jag bara har varit hemma i ca. 12 timmar. sista lägret jag hade nu var Konfirmationsridlägret med Christina "CH", det var hela 33 stycken tjejer att hålla reda på. och efter 3 veckor tillsamans kan jag lova er att det var många tårar som fälldes vid avlsutningen.

Lite tråkigt är det ju allt att inte alla var med på avslutningsmiddan, hade varit kul att få träffa alla en sista gång. tror det var 27 stycken där iaf. dom fick veta resultatet i hopp och dressyrtävlingarna. och så hade vi sedvanlig diplomutdelning. V har dessutom "bäst skötta häst" som Sara A tog hem och "bästa prestation" som Julia L fick.
Tjejerna sjöng även 2 sånger och visade upp lite av det som visats på tallangjakterna på fredagarna. Kan ju berätta att Limegröna gruppen har haft 3 nr. av Bonde söker fru där Göran(a) va bondens hjärta i slutet. och grangörna gruppen har haft "Tack gode gud på grällsta" där Johanna kom in å fick agera Christina i vardagliga situationer.

vi hörs snart igen *kramar*


2007-07-27 18:53:49
hejsan hopsan,
har setat en del vid datorn nu idag och igår å fixat med kollaget, så nu ligger det nya bilder och flera elever har skrivit. idag har det varit jättetråkigt väder hela dagen, men nu ser det ut att klarna upp, ganska lagom till kvällens Tallangjakt, är hemskt nyfiken på vad mina konfirmander har hittat på. och självklart så har vi disco ikväll oxå!!! skriver så snart jag kan
kramar


tillbaka på grällsta! 2007-07-17 11:04:23
hejsan
har tagit mig tillbaka till grällsta, jag kom hit i lördags och i söndags kom alla 33 konfirmander, idag är det tisdag och konfirmanderna rider sin första lektion idag, det är alltid mycket som hyänder här på gården och kaninungarna har blivit stora ^^

nu ska jag ner till stallet igen. kram på er alla.


hemskt ledsen 2007-07-11 02:36:05
hejsan
hoppas ni inte är allt för arga på att jag inte har skrivit på ett tag, men d har varit fullt upp, d 2 andra veckorna på grällsta med 2 veckorslägret gick svinlande fort å ja saknar tjejerna en massa redan, när jag kom hem från grällsta så har jag jobbat en vecka på fritidsgården här hemma.

i söndags firades min födelsedag å vi åt midda på pizzahut med familjen. den här veckan kommer säkert oxå gå svinlande fort, man hinner knappt tänka så ere säkert snart dags för grällsta igen
nu åker sofia (syrran) med till grällsta å jobbar 3 veckor som kiosktant.

kramar på er.


1 vecka har passerat 2007-06-17 23:08:01
hejsan
1 vecka har passerat och under veckan har jag haft hand om hopplägret med Susan, det var den Lila gruppen, ett suerhärligt gäng som studsade omkring nere på stora hoppbanan som ett gäng gummibollar :P igår åkte dom hem å på eftermiddan kom nästa gäng, nu känns d verkligen att lägrena har kommit igång. vädret har varit varierande och brun har jag hunnit bli! superhärligt.

ses snart igen
Sara


4 dagar kvar 2007-06-05 12:58:06
tänk va fort tiden går!
I söndags åkte alla hästisarna, Cornelia fällde en tår när Bass gick på Lastibilen, förstår jag det, han är en ponny med mycket personlighet som har gjort våran vinter lite omtumlad, men vad gör det, när dom små söta ponny-ögonen kikar fram bakom den stora pannluggen. Guuud vad söt han är!
visst var det härligt att få ha Zorro å Kingstone hos mig ett tag, så fick ja rida zorro en massa å Kingstone tog en välbehövd semester å gick mest å pillade i hagen :P

Guri lyckades ju självklart gå upp ett par kg på betet fast hon bara stog där en månad och vi red henne hela tiden, så himla typiskt när man har en lättfödd häst...
men det gör ingenting, jag älskar henne ändå.
nu är hon i Heby på betäckning, där har hon iaf inte fri tillgång på mat!
så får vi se när hon kommer till grällsta.

bra konstigt måste jag ju säga att det känns nu när alla hästarna lämnade mig samma dag, visserligen "slipper" jag cykla till stallet, men det tar inte lång tid förenns man saknar både Sussi, Marina å alla hästarna.

men för att hinna med allt såhär 4 dagar innan grällsta så är det ju faktiskt rätt så skönt att inte ha hästarna att åka till, jag måste ju göra en massa annat!

ses på lördag!


Inte så långt kvar 2007-05-31 12:30:24
ojsan hoppsan vad tiden går, snart är det helg igen och på söndag åker Zorro, Kingstone och Bass till Grällsta och Guri åker till Heby på betäckning, nästa fredag åker jag till grällsta å det känns som att jag har hur mycket som helst att göra innan dess, massa som ska tvättas å packas, å alla guris saker ska med till grällsta då hon åker dit när hon är betäckt, och så har jag fått en lite uppgift av gunilla som ska fixas, å en massa teoriböcker som ska packas med.

tänk vad mycket man ska hinna med, kan ja inte få en veckas semester så jag hinner med allt (A)

glömde... måste ju packa ned mitt duntäcke oxå :O

hare bra *kram kram*


Bilar bilar bilar.... 2007-05-28 00:05:16
hejsan
hela helgen har varit full med bara bilar, varit på subaruträff hela helgen, den började i norrköping i fredags, då dom åkte på bana å på kvällen så åt vi mat å umgicks, lördag stack ja å göran hem för att hinna med lite hemmapyssel som klippa gräsmatta å gräva lite i rabatterna, sen på söndagen så bar det av till Västerås till ett flyfält där alla körde konbana, kanonfint väder och många som körde, härlig dag.

efter en lång och krävande helg ska jag nu snart gå å lägga mig å ta det lite lugnt, inte långt kvar nu tills det är dags för grällsta oxå ^^

//Sara


hej hopp 2007-05-16 11:20:11
nu är hemsidan uppe igen så håller vi tummarna för att det fortsätter vara så. själv har jag hunnit bestämma mig för att skicka Guri på betäckning. vad kul det ska bli med en liten mini Guri sen! *drömmer* hingsten jag valde heter Cristall och är en jättefin fjordhingst som står utanför sala. (självklart ska guri inte stå allt för långt ifrån grällsta, det går ju inte!)

nu är det inte långt kvar tills lägrena sätter fart å jag jobbar v. 24,25,26 och 29,30,31 :D så ni som ska på läger nån av dom veckorna, så ses vi då! :P i sommar ska jag fota ännu mer än vad jag gjorde förra året, har införskaffat en bättre kamera för ändamålet, så d ska bli askul!

nu ska jag snart till jobbet, men vi ses snart igen ^^

kram kram


Ridläger på grällsta 2007-05-09 11:54:56
Hejsan
sommaren närmar sig med stormsteg och det är många som längtar till grällsta, både ledare och elever. vissa som har återkommit ett eller flera år och andra som är helt nya. det är många frågor som kommer in gällande hur hästarna är, hur lägrena ser ut, vad vi gör om kvällarna osv. även vilken ponny som skulle passa, jag vet att det är väldigt pirrigt så här innan. jag försöker svara på de flesta frågor, kan ju berätta lite om en vanlig dag på grällsta ibland. och även hur första dagen och sista dagen kan se ut.
ponny/häst blir man tilldelad efter att man berättat ungefär vad som passar en och hur länge man har ridit. huvudsaken är ju att alla trivs med sin ponny ^^

vi ses i sommar
kram


Tandläkare 2007-05-08 18:55:06
hejsan
varit hos tandläkaren idag, borrat en massa, har en tand som har blivit inflamerad vid nerven så nu har dom typ borrat bort hela tanden å ska behandla nerven... ont gör det... men vad gör man inte för att slippa bvara tandlös :S nu har dom lagt en provisorisk lagning för att jag sen ska komma tillbaka å kolla att tanden har blivit bra :P håll tummarna för mig. kram på er alla


Nya bilder 2007-05-03 12:48:05
hejsan tänkte bara säga att jag laggt in lite nya bilder i insända bilder under hästar 2006 på kingstone, Zorro, Bass och min egna häst Gudrun. kolla in!!! :P


1:a maj!!! 2007-05-02 00:14:17
hejsan hoppsan, en lång dag har det varit, Ted har hälsat på i helgen (även nämnd vid namnet Malin).
Vid 4 tiden idag promenerade vi upp till betet med Zorro å Kingstone i deras nya vita grimmor och vita flyewiels på. (söta va dom minsan^^) sen gick vi över till stallet där bass och guri står, tog in dom å fixade dom med flugspray å flughuvor, sen promenerade vi över med dom till betet, som vi alla vet så är guri en väldigt matglad liten dam, hon hade inte ens tid att hälsa på de andra stona i hagen utan började äta som om hon aldrig hade sett gräs förut *s*. Bass fick gå in i vallack hagen tillsamans med Zorro å Kingstone å lille bass som bara är en c-ponny var ju tvungen att visa att han faktiskt va liten men tuff så han pep å viftade lite på sina framben när han hälsade på dom andra grabbarna, Kingstone vaktar sin bästis Zorro med sitt liv å låter inte Bass å Zorro hälsa på varandra *ler* men snart så är dom alla 3 säkerligen bra vänner, dom gick alla 3 och betade snällt när vi lämnade betet för att städa i stallet.

mvh sara


en lång helg... 2007-04-23 13:38:19
hejsan hoppsan, det har varit en lång och fullspäckad helg så jag har faktiskt inte haft tid att sitta vid datorn, får helt enkelt ta igen det nu i veckan :P Jag fick chansen att ta hem 2 grällsta hästar till mig, (dom heter Kignstone och Zorro) så jag passade på att ta den chansen, lite fler hästar att pyssla med såhär på vårkanten är alltid lite mysigt, och Zorro är ju lite av en favorit så jag kunde ju inte låta bli. dom ska få ta det lugnt ridas lite lätt å gå på bete fram tills lägrena sätter gång och då åker dom hem till grällsta tillsmans med ponnyn Bass som cornelia har hyrt från grällsta. nu hoppas jag på fint väder hela maj så det blir en härlig månad med mycket pyssel! Betessläpp är det inte förens 1/5 tills dess får Kingstone och Zorro nöja sig med att gå hemma vid stall enby tillsammans med lilla russet Oktav och Frieserkorsningen Irish Coffe.

nu ska jag till hästarna, kram på er alla!


hemska förkylning.... 2007-04-16 21:24:08
hejsan helmysig helg har det varit, med riktig sommarvärme! I lördags passade jag och Jessica på att hälsa på Katarina som hyr Zorro (hon bor bara några kilometer bort) hon hade det jättefint hemma hos sig och i hagen gick en liten flock med hästar. efter en stunds pratande och tittandes på hovslagaren (som vi lyckats pricka in) så red vi ut en sväng, jag fick rida på min älskling Zorro, Jessica fick rida på en häst som heter Darwin (som kommer från K1) och Katarina red på sin egna travare. jättemysig skogstur å hästarna var glada och pigga. när vi kom tillbaka hjälpte vi till att fodra och bygga upp deras studsmatta (hade ju ändå inget att göra när vi väntade på att våran skjuts skulle komma.)

I söndags så red jag och Ludde ut på Guri och Bass, dom var jättepigga båda 2 å ville mest busa, vi red hemmåt mig å ned mot vattnet, ännu varmare denna dag än lördan, det var jättevackert vid vattnet. när vi ändå var i krokarna så tänkte vi rida hem å säga hej till göran, vi hamnade vid grannen på deras gräsmatta, dom ville ha gratis gräsklippning och Guri och Bass ställde gärna upp, dom gick och åt lösa på gräsmattan i en timme, sen red vi hem.

väl idag efter 2 dagar med hästar å stall (å en hemsk förkylning) så mår jag inte så bra tyvärr... men det var det värt :P jag mår nog bättre snart.
ses snart igen /Sara


Vårförkylning... 2007-04-14 00:46:42
gårdagen var fin, trevligt väder, nästan mysigt att cykla till stallet, Jessica kom å hjälpte till att rida Guri, som sälskap till Cornelia och Bass. Jag fick bråttom till jobbet när vi kom tillbaka till stallet, tur att Cornelias pappa Mats är så snäll så ha skjutsade mig på sin motorcykel till mitt jobb :D (det är inte så långt dit) det var skojjigt.

Idag när jag vakna märkte jag av vårens första förkylning, täppt i näsan, ont i halsen hes å huvudvärk, så typiskt när det ska bli varmt i helgen å allt *suckar* men man kanske får skylla sig själv när man inte sätter på sig jacka när man cyklar till stallet.
Imorgon ska jag hälsa på min favvohäst från grällsta, han heter Zorro och står inte så långt ifrån där jag bor. kram på er alla nu ska jag sova, de e ju sent ;)


värme å tandläkare... 2007-04-12 11:47:28
från snö den ena dan till sommarvärme den anda, undra hur lång tid det kommer gå innan värmen stannar för hela sommaren, var hos tandläkaren igår, inte favoriserat men måste göras ibland :(
själv sitter jag nu å planerar för att bygga sommarhage här hemma, förstå vad mysigt att ha hästen utanför dörren, precis som på sommaren när man bor på grällsta. hoppas det blir fint sommarväder iår, som det var förra året... åh vad jag längtar, gör inte ni det...

kram


Lång helg på elmia 2007-04-09 14:07:33
hejsan, varit på bilmässa på elmia i helgen, hästen fick Ludde och cornelia ta hand om här hemma. jag har kollat på massvis av stylade bilar, och självklart varit lite i subaru montern å snackat med gänget från klubben. nån påskmiddag blev det inte, 14 pers från klubben bokade bord på Gäddan och Gåsen, och vi bytte ut sillen mot plankstek XD men det passar mig alldeles utmäkrt då jag e ganska trött på d där med påskmat innan ja ens har hunnit titta på den :P
på söndagen blev det mc donalds istället för fin restaurang efter en heldag till på mässan. gissa om jag har ont i fötterna :O

kom hem vid 12 inatt... det var en massa kallt i huset å nu när jag vaknade imorse så var det snö ute... så typsikt april *suckar*

vi hörs kramar sara


Blåbärshoppning 2007-04-06 18:03:24
Vackert väder och allt, stallplanen på sorunda ridklubb myllrade av små tjejer som va lite smånervösa inför tävlingen, för vissa av dom så var det första tävlingen å för andra var det kanske den sista blåbärshoppningen å dax att gå upp på klubbnivå. Både ridskolepnnyer och Privata ponnyer fanns med och höjderna var 40 och 60 cm. Cornelia tävlade på en Ridskoleponny, det gick mycket bra och hon fick en fin clear round rosett med sig hem.

jag var bara med som publik, oxå fick jag knoppa en ponny oxå :D Göran har skaffat sig en ny kamera så han tog en massa fina bilder. det var en härlig långfredag med välidgt vacker väder :D

kramar sara


Apassionata 2007-04-02 00:40:39
Igår var jag och min kille på Apassionata, en helt underbar hästshow med mycket från olika länder, med både små och stora stjärnor! den minsta var en liten svart Fallabella som bevisade att storleken definitivt inte har betydelse, och de största var 4 maffiga kolsvarta Frieserhästar med böljande manar och kraftiga halsar, alla hästarna hade sin lilla egna personlighet och hela globen var med!
favoriten var stuntkillarna från usa på en westerhäst där dom visa att det inte alls var så enkelt att ta sig upp på hästen eller rida, för när han väl kom upp, ja då satte sig hästen på rumpan *s* jag skratta så jag tjöt å tårarna spruta, det var så kul å se! Apassionata är verkligen en show som är värd att se!

Idag har jag och Guri varit på långtur med Ludde och Bass, vi red från stallet å hem till mig och tillbaka vi var ute i ca 2-3 timmar, dödsmysigt i vårsolen

har ni sett några vårtecken? jag har sett massor av tussilagosar, guud vad jag längtar till sommaren (guri med... ) kram


En lång helg... 2007-03-26 22:31:16
har varit en lång helg, Ludde kom hit i torsdags samma dag som Göran tog sitt pick å pack å åkte till england för helgen, under helgen har vi passat på att åka till södertälje till Luddes Shettisar å hälsat på, tänk va dom små djuren fäller vid den här tiden på året!! :P vi har självklart ridit hela helgen å cornelia red lektion på Bass i torsdags (han e ett litet busfrö, men visst gick det bra när han fatta att det var lite skoj att göra halt mellan tempoväxlingar å igångsättningar) fredag lördag och söndag har vi varit på upptäcksfärd i skog å mark, å Bass är en riktig liten bergsponny som kommer fram överallt, å då menar jag verkligen överallt!

i lördags träffade vi på en älg! första gången guri faktiskt studsat till å blivit lite rädd i skogen, men tur är det ju iaf. att hon tittar först å springer sen *haha* helgen har varit underbar å det har varit fint väder. i galopperna hoppar Bass i vattepölarna, gärna så han stänker ner oss totalt, medans Guri hoppar över vattenpölarna å visar att hopptekniken är det minsan inget fel på!!

slut på det härliga för nu är de månda igen :(


Fuskat... 2007-03-21 13:38:57
Ja jag vet, har inte skrivit på ett par dagar, men ja.. har egentligen ingen ursekt heller :D har varit lite i stallet å ridit å så, oxå har jag jobbat. imorgon ska Cornelia rida lektion för Ludde på Bass, tror ja rider med ner till ridbanan å rider guri lite där oxå. igår blev jag biten av min vrålhungriga häst, hon gjorde det förståss inte med mening, men jag kan inte påstå att jag var särskilt glad på henne efter det. Även fast hon skämdes rätt rejält. Imorgon åker min kille till England, så min kompis Ludde kommer hit å håller mig sälskap under helgen, vi ska passa på att rida lite, oxå ska vi hälsa på hennes shettisar som står på en ridskola i södertälje.

kram på er alla //sara


En dag glömd! 2007-03-15 22:11:47
tänk så det kan bli, att man glömmer en dag sådär :P Var ute på skogstur i vårsolen på Guri igår Cornelia var med på Bass, mysigt var det, red förbi Ristomta stallet, där stod tvillingarna å borstade på sin 3:åring i solen, å deras jättefina dvärgvädurshane hoppade omkring lös på gårdsplan, svag som jag e för kaniner blev jag självklart störtkär!!

Väl hemma igen så fick Guri och Isa gå ut i stora hagen då de andra hästarna redan gått in dom passade på att rejsa åt alla håll å kanter, när en fjording å en ardenner kommer farande i den farten e man säker på att man ska få reparera hela hagen sen!!!

idag har varit en mer tråkig dag då jag har setat i möte med jobbet, så de slipper ni höra om :D


blogga blogga blogga :P 2007-03-14 00:21:31
hejsan
väldigt fint väder idag måste jag säga, jag cykla till stallet, (behövde inte ens nån jacka på mig) tänk va fort de blir varmt ute, Guri fick gå i stora hagen utan täcke i ca 1,5 timmar idag då alla andra hästar gått in, de gillade hon, hon passade på att rejsa genom hela hagen oxå fick hon middan där ute oxå.

Longerade Bass idag, är stolt över hur fin han har blivit, vuxit till sig i kroppen å fått fin form, men på köpet fick vi en massa energi som han inte riktigt vet vad han ska göra av :P han bockar ju inte iaf, å de e ju tur d :P

nä dags att sova, skriver säkert några rader imorgon


Ridtur 2007-03-11 15:27:53
Hejsan Hoppsan, de var fint väder igår (idag regnar det) var ute i skogen å red med Ludde, det var riktigt mysigt väder å det börjar bli riktigt fint nu när snön snart e totalt borta :D Ludde red på Bass som har fått rejäla vårkänslor å tyckte att det var kul att busa. :P Min egna Guri höll sig på alla fyra men låg på rätt bra i galoppen!

Gud vad jag längtar till sommaren!

Kram sara


fort går det... 2007-03-09 12:20:34
hejsan hoppsan, snart e det ingen snö ute längre, det var ju vinter för en vecka sen... hur fort går det egentligen?? men ska inte klaga, ju fortare sommaren kommer desto bättre är det, jag längtar till grällsta jue!! å det är ju bara possitivt, börjar sakna det rätt ordentligt nu, fasst jag redan har smygstartat å redan hälsat på på grällsta i en hel vecka för snart 2 veckor sen... :P

Inge stall idag heller, Cornelia får ta hand om hästen, men imorgon ska jag ut å rida med Ludde :P

vi ses...


mitt i natten mitt i skogen 2007-03-08 12:42:15
Efter avslutat jobb på midgård (fritidsgården där ja jobbar) fick jag gå hem igår kväll, (detta pga. att pojkvännen var på nån konsert) det är faktiskt inte så farligt långt det tar ca. 50 min i normal gångtakt. när jag avverkat mer än halva vägen kom jag på att jag är tvungen att passera en utfodringsplats för vildsvin, (helt säker på att pappa har sagt att vildsvin är folkilskna) lite lagom rädd fortsatte ja att gå, nu när ja har kommit såhär långt så var det ju ingen ide att vända för att gå nån annan väg... när jag väl passerade utfodringsplatsen så var det dödsyst, hade nog tur att det inte va någradjur där den här gången. Jag kan ju inte påstå att jag kände mig som sveriges smartaste när jag kom hem, ute å vandrar så sent på kvällen å inte ens en ficklampa hade jag med mig.

Jag överlevde ju iaf :P

nu ska jag pula vidare här hemma, hej svej så länge... //SaraTillbaka
 
Våra andra medier:
Youtube kanalen
@grallstaridcenter
Facebook
Grällstabloggen