MENY  
Grällsta

Läger

Media

community

Media

kollage


kollage
Senaste nytt från hästvärlden.
Kanske siten för dig?
Läs mer...Sommar 2009 Blogg
  Gå till: Saras BloggGrällstas BloggLedarnas BloggSommar 2010 BloggSommar 2015 BloggSommar 2016 Blogg

Här kommer du att kunna följa sommarens aktiviteter under våra läger 2009. Text och bilder.


NU stänger vi sommarbloggen. 2009-11-16 09:42:22
NU stänger vi sommarbloggen.
Nästa sommar börjar vi med en ny sommarblogg och då har vi lärt oss lite av denna sommars skrivande. Ni vill ha blogg från alla dagar samt bilder. Detta ser vi till nästa sommar. Tills dess så får ni läsa övriga bloggar, vara aktiva själva på våra sidor OCH sätta in massor av bilder från i somras.Sista dagen... 2009-08-22 08:09:05
Jaha, då sitter man här nu då. Har inte packat klart än, men känner att jag inte riktigt kan göra det än. Varför vet jag inte? Dom hemifrån har åkt, så jag lär ju sätta lite fart snart.

Sommaren här på Grällsta har varit otroligt rolig och lärorik. Har träffat väldigt många olika individer denna sommar, både på gott och på ont.

Sommarens bästa avramling stod helt klart Elise på konfalägret för. Kreta bockade, och Elise föll i slowmotion ner i lervällingen - och stod rätt upp och ner på huvudet innan hon föll ihop.
Sommarens mest "tragiska" avramling stod Moa i svettfux gruppen av. Inte varje dag man ramlar av i trav och bryter armen...
Gruppen med bäst sammanhållning denna sommar måste jag nog säga var sista hopplägret, Cremellogruppen. Från första till sista dagen var dem ETT gäng. Kul att se tjejer och kille!

Nej, nu måste jag gå och packa lite grann. Men fortsättning följer....

Jessica


Fullt upp :) 2009-08-19 22:18:11
Idag har det varit mycket att göra, likaså igår! Fullt upp med att röja undan i stallarna och samtidigt hålla igång med ridlägerdeltagarna som är här. De är så goa hela bunten! Flera har varit jättegulliga och sopat i stalldelen också :) Frågan är bara vem det var utav dem som drog med sig det dåliga vädret? Det har ju faktiskt regnat lite de senaste dagarna.

På lördag åker jag hem... Det är om endast 3 dagar! Det känns jättemärkligt. Att lämna Grällsta när jag varit här i flera veckor. Ja, mycket konstigt kommer det att kännas. Och givetvis kommer jag att sakna Grällsta!

/Sandra Hedman


En svart natt... 2009-08-17 22:43:54
En mörk siluett rör sig sakta över gårdsplanen. Den tassar fram, vaggar från sida till sida på ett märkligt vis. Det knastrar i gruset där den släpar sina fötter och figuren andas ansträngt, kvider ibland till som av smärta. Man kan se hur kroppen förvrids, inte villig att ta ett endaste steg till men ändå tvingar den sig gång på gång att fortsätta. Förutom detta ligger gården öde, inte en själ syns till förutom denna underliga gestalt.

I luften finns en spänning som trycker sig ner i lungorna, gör det svårt att andas. Det är som om att gården väntar på att något ska ske. Kalla vindar sveper fram; sådana kalla vindar som sätter sig fast längs med skinnet och stannar där många timmar efter att man kommit in i värmen.

Den mörka gestalten stannar till så att det sprätter till i gruset, vrider huvudet upp mot Ledarflygeln. Det är mörkt ute och den enda belysningen fäller ett spöklikt sken över gården. Den står så, alldeles stilla, för några sekunder. Sedan verkar den ha bestämt sig. Den drar upp axlarna så att en spänning sprider sig genom hela kroppen. Därefter tar den några raska steg mot flygelns trappa, tar de två stegen upp till dörren och vrider sitt ansikte mot lampan där bredvid.

Det är Sandra som gått barfota på gruset från en filmkväll i kiosken.

/Sandra Hedman


Avslut på veckan 2009-08-14 14:02:02
Imorse hade jag min sista lektion med "Svettfuxarna" samt med Vuxengruppen. Det känns märkligt! Båda lektionerna gick dock väldigt bra och det känns skönt att avsluta så. Men nu i eftermiddag ska jag ut med Vuxengruppen på Storalilla-rundan. Egentligen hade vi planerat sandtaget men det regnade så väldigt inatt att det inte går. Så då blir det Storalilla istället, det ser vi fram mot!

Idag blev Basza riktigt tillfixad med knoppar, vita benlindor och så vidare. Hon var jättevacker den lilla damen och fick posera flitigt för Saras kamera! Knappt att man kände igen henne månne?

Igår var det många som frågade vart Saras Guri med föl tagit vägen. Jo de står på bete nu så de går inte att ha som ögongodis längre när man virrar runt på gårdsplanen ;)

/Sandra Hedman


Tomt 2009-08-13 23:18:29
Ja, det känns tomt på något vis... Saknar alla ledare som har varit här och som jag har haft den underbara angelägenheten att fått jobba tillsammans med. Vi är nu bara några få kvar på gården, och på Lördag åker ännu fler. Och det är inte bara ledare och elever som åker i helgen, utan de flesta hästar som blivit uthyrda åker också.

Kommer bli hur tomt som helst här! Idag åkte första hästen, Kreta. Hon var så himla söt i sina skrik-baby-blå lindor!

Annars så har dagen varit i stort sett som de andra, vi har även lyckats få lite fina bilder på Zula och Burta i knoppade manar och vita benlindor, finfint!

Mina svettfuxar har haft gymkhana, med Sina och Bigota. Sina var lite buppig första gången, men sen skötte hon sig faktiskt.

Igår var vi ute och red, och olyckligtvis så föll först Olivia av Emil och slog i huvudet och nästan samtidigt for Moa av Myszka och slog sig illa. Så illa att hon lyckades bryta armen, och jag undrar fortfarande Moa; hur lyckades du?! Det måste ha gjort hemskt ont på vägen hem, all eloge till dig som klarade av det!

Nu är det kolsvart ute och sängen ropar, ha en god natt allihop!

Jessica

Det regnar - så skönt! 2009-08-13 21:52:42
Senaste veckan har vi mestandels haft full sol. Dagen idag har varit väldigt solig, tills dess att dagens lektioner var slut. Då började det regna ;) Kanske att det var lite halkigt med regnbyxor barbacka mot hagen men annars var det inget att klaga över! Bara skönt att det blir lite vatten till paddockarna o.s.v.

Idag har jag hållit hopp- och dressyrlektioner plus att jag och Josefine har ridit ut med Vuxengruppen. Jag red Kreta som hade kommit åt havre imorse och hon hade minst sagt lite energi att bli av med ;) Det var en jättehärlig och rolig tur - imorgon blir det sandtaget på eftermiddagen! Lika härligt varje gång.

Ha det gott!

/Sandra Hedman


Växlande väder under omväxlande dag 2009-08-11 22:00:51
Idag har varit en väldigt rolig dag och jag kommer då och då på mig själv att gå runt med ett lite fånigt leende i ansiktet.

Idag har jag först haft markarbeteslektion med Allmänna och dressyr med Vuxenlägret. Efter lunchen dressyrlektion för tjejerna från Dressyrlägret och slutligen en uteritt tillsammans med Vuxenlägret! Det har varit en god blandning minst sagt. ;) Lite småmulet ute men annars har dagen känts mycket bra. Plus att jag nog blivit lite småkär i Cega!

/Sandra Hedman


Skulle inte klagat 2009-08-11 13:47:05
Nej, jag skulle verkligen inte ha klagat på värmen! Idag är det blåsigt, molnigt och så kommer det lite regnstänk då och då.

Nej, nu ska jag ut till svettfuxarna och ha en barbackalektion! Tjohoo!


Jessica


Snart smälter vi bort! 2009-08-09 22:23:52
Det är så otroligt varmt. Jag fattar inte... Hur varmt kan det bli? Tycker synd om hästarna (och oss ledare och barn) som måste stå ut i denna otroliga hetta. Man orkar ju inte med någonting.

Nej, det lät väldigt bittert! Vi ska vara glada för solen och värmen. Vad ska man utomlands att göra när man kan vara på Grällsta? ;)

Jessica


Ovanligt tyst i ledarflygeln 2009-08-09 11:16:12
Nu känns det ganska tomt här på ledarflygeln, faktiskt är vi så få att vi kan bo i ett rum var. Igår och idag jobbar många sin sista dag här på Grällsta efter flera veckor med ridlägerbarn, hästar och sommarkvällar. De kommer att vara saknade!

Själv blir jag kvar i två veckor till innan jag packar väskorna. Nu i veckan ska jag ha lektioner för Allmänna B och de tjejer som kommit för Dressyrläger samt Vuxenlägret, det ska verkligen bli jätteroligt! Jag vill också skicka iväg ett "officiellt" varmt tack till mitt Vuxenläger från förra veckan som gav mig en fantastiskt fin blombukett!

Ha det gott i sommarvärmen allihopa!

/Sandra Hedman


Lång fredag 2009-08-07 23:34:30
Nu är klockan mycket och alla barnen har kommit in i sina stugor. Som varje fredag har det varit disco vilket innebär längre kvällar. Det har även hållts talangjakt där alla grupper framförde ett litet bidrag. Man blir lika förvånad varje gång av hur mycket de kommer på, imponerande! :)

Idag var jag också med en utav vuxengrupperna till sandtaget, det var jättehärligt. Jag red Kania i täten och hon njöt, liksom oss andra, i fulla drag. Jag tror att det blev en ritt som många kommer att komma ihåg, speciellt de som badade med hästarna!

Imorgon är det dags för uppvisningar och även mina föräldrar ska vara med, gymkhana blir det. Det ser jag fram emot, speciellt grenen Irländsk Julafton... ;)

/Sandra Hedman


RIKTIGT sommarväder 2009-08-06 09:39:39
Jag måste säga det igen: VILKET VÄDER! Gassande sol även idag, jag kan ju alltid hoppas att jag blir en aning brun iallafall. Igår hade jag fyra lektioner, två dressyr och två hoppning för de vuxna lägerdeltagarna här på Grällsta. De kämpar på och vill så mycket så de utvecklas i superfart! Det är så väldigt roligt att se.

Idag blir det hoppning på morgonen och antingen dressyr eller uteritt på eftermiddagen. Troligen dressyr då det lutar åt att det är vad deltagarna vill ;-) Nej, nu ska jag ut till stallet igen.

Ha det gott! /Sandra Hedman


Strålande sol och busiga hästar 2009-08-05 13:32:49
Idag är det soligt värre ute. Det är varmt och flugor och broms verkar det finnas miljarder av!

Sitter här på lunch just nu, och hör hur ungarna skrattar, skriker och plaskar i poolen. Låter väldigt skönt och lockande!

Men snart ska jag iväg till sandtaget med mitt hoppläger och Emmi. Har fått "låna" Kalia av Sara idag. Så det kommer nog bli en rolig och spännande ritt.

Jag hoppas och ber innerligt att förmiddagens ritt inte upprepar sig, busiga hästar som bockar i vattnet och sticker iväg. Nej tack, det klarar jag mig gott och väl utan!

Tiden här på Grällsta försvinner så himla fort. Tycker inte alls att det var länge sedan jag kom hit och jobbade med Sara nere i Sörgårn och hade hand om de 20 hästar som stod här på gården då. Och nu är snart alla läger slut, vart har sommaren försvunnit?!

Nej, nu rinner även minuterna iväg och det är dags för mig att byta om till ridkläder så att jag kan rida iväg med Cremello-gruppen!

Tjingeling
Jessica


Vilket fantastiskt väder! 2009-08-03 17:54:02
Imorse när jag gick ut ur jourstugan var det rå luft och dimma över gården. Men tills dess att hästarna ridits in från hagen har det istället varit strålande sol! Idag har jag hållt tre lektioner ute i hettan och det har varit riktigt roligt samtidigt som man fått fylla på vätskeförrådet ideligen. Jag kan lova att det var varmt för de väl kämpande ridlägerdeltagarna med! Alla de vuxna har jobbat på väldigt bra och fått hästar som passar dem ypperligt, jättekul att se!

Men nu ska jag gå ner till stallplan för hästarna ska ut till hagen! :-) Ha det gott!

/Sandra Hedman


Nya ansikten 2009-08-02 10:16:30
Igår fick man se många nya ansikten! Hopplägret, Rid och fritid samt många till det Allmänna lägret kom nämligen. Senare idag kommer också ett Vuxenläger samt ett Familjeläger, jag ska hålla lektioner för de vuxna från dessa läger under veckan vilket ska bli roligt! Förra veckan trivdes jag så väldigt bra med min och Fannys vuxengrupp så det blir nog super det där.

Just nu har jag tagit mig tiden till att gå tillbaka från stallet för att röja undan en aning i vårt rum på Ledarflygeln. Snart blir det dock några snabba steg ut till stallet för att se om de behöver hjälp med något mer. Vädret är för övrigt helt underbart idag, stekhett redan imorse när jag gick ut till Shire Ponny!

/Sandra Hedman


Sorgligt farväl 2009-08-01 22:05:32
Idag är det lördag. Lördagen den första Augusti. Lördagen då mina och Josses konfatjejer konfirmerades. Det är en tung lördag, med mycket känslor. Under de tre veckor som gått har jag fått lära känna 26 helt otroliga individer, och nu finns de inte längre kvar här på gården.. ? Vem ska man nu kunna smågnabbas, trösta, prata allvar med etc.

Vi var iväg på en sista middag med tjejerna idag, i Folkets Park (här i Sala förstås). Det blev repris av talang jakterna, diplomutdelning och ett Gråt SM.

Tjejerna var glada och exalterade när vi kom dit, men när det började närma sig slutet och verkligheten kom ikapp, ja då var det inte lika roligt längre. Tårar, tårar och åter tårar.

Men tjejer, ni ses igen! Det vet jag. Stämningen har varit på topp under veckorna, och många nya vänskapsband har knutits.

Och nu är det dags för nya tag, jag har fått 9 nya roliga hoppisar att ha den här veckan. 8 tjejer och en kille (hur ska detta sluta??).

Tjingeling
Jessica


Fart och fläkt! 2009-07-30 15:44:25
Nu har dagarna rullat på fort känner jag! I söndags träffade jag Vuxengruppen som numer heter Blå Karins Fanclub-gruppen. Hängde du med?

Nåväl, det har gått jättebra för dem. Vi har ridit dressyr, markarbetat, hoppat, ridit ut, haft teori och idag har vi haft gymkhana! Jag kan lova att det var lika mycket kämparglöd och hejarop från min grupp som från det yngre grupperna. Vilket gäng!

/Sandra Hedman


tisdagkväll. 2009-07-28 20:19:18
åh, det här är den skönaste tiden på dagen, luktar gott, varm säng och data på magen.
Igår va jag och Emmie på travbanan en bit bort, det är våran galoppbana numera ! :D Vi red dit tre vändor lika roligt varje gång, hästarna tyckte det var skitkul! Väldans vad dom sprang!
Idag har det därför blivit lite lugnare tempo, lite träningsverk anades, dom var lite stela. ; )
nu ska jag kolla ett avsnitt one tree hill. godnatt.
saraadolfsson


måndagmorgon. 2009-07-27 07:30:43
Veckan börjar mystiskt.
Jag skulle upp och fodra hästarna. Jag hör hur hundarna skäller där inne och känner på mig att det är någon där. När jag drar bort gardinen ser jag lilla ShettisRonja stå och äta ur Calles morgonhö.. Hihi, synd att jag inte hade kameran med mig, det hade blivit årets bild. Oskyldigare ponny får man leta efter ?
Sen hittade jag Max och Evita på människohoppningsbanan, Evita hängde på sin kompis, men Max bara tittade på henne som om hon inte var riktigt klok.. Lämna allt det fina gräset ? ALDRIG!

saraadolfsson


Ny vecka 2009-07-25 23:15:19
Jag har varit lite seg på blogg fronten nu sen jag kom tillbaka till GRC. Ska sanningen fram så har jag varit helt slut när jag har slutat jobba. Och ja, jag lägger mig fortfarande så tidigt som möjligt. :)

Vi har fått nya hästar, just nu går de i laduhagen och lär sig svenska. Ni vet att våra hästar kommer från Polen och de lär bli besvärligt när man ska hålla en lektion om hästen inte förstår vad man säger. Tänk om 'du är bra' på svenska betyder 'dumma häst' på polska...

Jag ha så mycke att berätta att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Nu har många ledare åkt hem och många nya har anslutit sig på flygeln. Ronja och Rebecca är just nu hemma i deras egna sängar. Hoppas ni har det bra! Jag skulle igentligen ha åkt hem... Hum när va de?... Samma vecka som Ronja, hon har varit hemma i två veckor snart så jag är två veckor 'över tiden'. Man brukar säga att 'en gång grällsta barn alltid grällsta barn'. Jag tror jag har blivit grällsta biten.

Jag ska jobba på att ta mig mer tid att blogga. Det kan ibland vara svårt när man har mycke att göra. De timmar man är ledig vill man sova eller hänga i kiosken. Det är inte bara elever som lever i kiosken på Grällsta!

Nu i veckan så ska jag ha mitt första familje läger. Det börjar i morgon och jag längtar jätte mycke! Alla nya erfarenheter är så spännande.

Men nu vill Traktorn sova, långa men roliga dagar att se fram imot.

Sov gott å Chilla vidare <3

Anna (Traktorn)Litegrann bara 2009-07-25 22:55:19
Jag känner mig lycklig just nu och är så glad över att vara här. Goa arbetskamrater, barn och hästar!

Jag tittar ut över gården och lugnet som ligger här, tänker på den underbara stämningen och sammanhållningen som finns här dag efter dag. Kan det bli bättre just nu?

/Sandra Hedman


Nya ridlägerbarn- och vuxna! 2009-07-25 19:18:11
Idag har flera ridlägerbarn åkt hem och nya har kommit, som alltid på lördagar! Vi har även fått två nya ledare då det är några som gjorde sina sista dagar alldeles nyligen.

Idag har de olika grupperna visat ridning samt visat upp sina talanger och vinnande grupp framförde en låt om böjda bananer som suttit i allas huvuden hela dagen... Med tillhörande dans har vi ledare nynnat på den.

Imorgon kommer "mitt" läger, vuxenridlägret. Mycket spännande!

Tummen upp! /Sandra Hedman


Tuttifrutti 2009-07-24 20:16:49
Idag började dagen med regn, inte det roligaste men alla var pigga och glada ändå. När vi hämtat hästarna i hagen så skulle min grupp, Tuttifrutti, ha uteritt. Det var super skoj, vi red stora rundan och Tom gick först ;)

Även hovslagaren var här idag så nu har Tom fått nya skor, som han trivs jättebra i. Efter lunch hade vi hoppning. Tjejerna hoppade bana och det gick kanon bra.

Snart är det dags för den här veckans talang, undrar vem som vinner?

Vi hörs ;) / Vickan


Gurkblommiga gruppen 2009-07-23 22:54:12
Nu mullrar det utanför. Men det gör ingenting att det regnar. Vi har det bra ändå ;)

Idag hoppade gurkblommiga gruppen på förmiddagen. Det gick jättebra sett ur mina ögon som ridlärare och alla verkade vara nöjda.På eftermiddagen var det gymkhana och tjejerna bestämde vad de kommer göra talangjakten under den kommande fredags kvällen.

Ha det så bra allihopa!

Therése

Gurkblommiga gruppen, ni är grymma! ;)


Härliga dagar 2009-07-22 12:39:36
Jag hade egentligen tänkt blogga igår men hade fullt upp med kvällsfika och grillning så det blev inte av förrän nu!

Idag har jag hållt lektion för Rosa gruppen på förmiddagen då Hanna var sjuk. De red barbacka och var superduktiga!

Gruppen Tutti-Frutti hade sitt första riktiga hoppass igår och trots att det blev några avtrillningar så kämpade de på riktigt bra allihopa och avslutade med att hoppa en bana även innehållande några karaktärshinder.

Men nu ska jag gå och äta lite lunch!

/Sandra Hedman
(Tutti Frutti är nr.1)


tisdag . 2009-07-21 13:21:19
Ojojojojojoj, här har det hänt grejer! I söndags var jag i Sandtaget för första gången i år, med min favvis Calleplutten. Han var så duktig, hade inte gått först som ledarhäst förut men klarade det ganska bra faktiskt!
Igår kom det sju nya hästar! Weeeii! Jättefina! = )
Igår var det oxå mkt ridning, red Tella på en eftermiddagstur i sånt underbart soligt väder, som vi tyvärr inte art så bortskämda med det sista, och både hon jag och var supertaggade ute och galopperade massor!
Idag har jag haft två uteritter nu innan lunch, ska ut på en till om en liten liten stund. Sen ska vi till veterinären med några hästa och kolla så att derar ben är helt okej, så ett litet äventyr!
Ikväll är det bollsporter som lekar, och vem fick ta dom om inte jag? Haha, spelar mycket fotboll och bandy hemma i Göteborg.. Funderar på någon typ av doppboll där man gör mål genom att kasta bollen över ett hinder på hoppbanan?
Hm, sen håler jag på och jobbar på en powerpoint, ett bildspel med lite tävlingteori för hoppeleverna och kanske konfa, så att dom ska bli sugna att ge sig ut på tävlingsbanorna när dom kommer hem!

hejsålänge, saraadolfsson


Nya hästar imorgon! 2009-07-19 23:07:28
Dagen idag har rullat på riktigt bra. Alla ridlägerbarn har fått provrida och byta till sig hästar de kände sig nöjda med!

Och imorgon blir det riktigt spännande, det kommer nämligen hela SJU nya hästar hit till Grällsta. Ända från Polen kommer de. Så det blir ännu lite extra roligt att vakna upp imorgon!

/Sandra


Söndag - vilodag? 2009-07-19 11:34:06
Nu har det gått en hel vecka sedan konforna kom hit, det är helt otroligt vad tiden flyger iväg!

Denna vecka har bestått av det mesta - hemlängtande barn, glada barn, ledsna barn, busiga barn, arga barn osv.
Men trots allt så tycker jag att det har varit en rolig vecka.

Igår hade jag lite ledigt och spenderade hela dagen med min pappa i Västerås, skönt! Nu när jag har varit här i lite drygt 10 veckor, så hinner man inte riktigt med att träffa sina vänner och familj. Därför blir det en extra guldkant i tillvaron när man får tillfälle att träffa sina kära!

Nu är konfirmanderna i kyrkan, och jag och Josse ska återgå till att planera eftermiddagen!

Tjingeling
Jessica


Första dagen 2009-07-18 23:07:50
Sådärja, första dagen som ridlägerledare på Grällsta avklarad! Jag kom hit från Stockholm imorse, bor egentligen i Umeå men är på väg att flytta ner. Det verkar bara finnas goa personer här på Grällsta och jag trivs redan gott! Hopplägerbarnen som kom hit idag har lärt känna varandra och var superduktiga under lekarna. De slog höjdrekord för i sommar i lagtävlingen för höjdhopp också - hela 115 cm tog de sig över alla i gruppen med hjälp av varandra. "Det handlar inte om vad du ensam kan utan vad ni klarar tillsammmans."

/Sandra


mysdag . 2009-07-18 20:19:08
tjillivippen!
Nu är det lill Sara här igen, fullt upp den här veckan så inte hunnit blogga så mkt. Denna vecka har jag inte haft något läger, utan vart uppe i privat stallet hos Susan. Finns alltid fruktansvärt mycket att göra, men oj så roligt! Idag har vi där uppe haft en liten mysdag, alla hästarna har fått vila och blivit borstade och ompysslade utav mig och Ullis hela dagen. Calle och Curt har badat, fast frågan är om jag eller dom blev blötast.. hihi..

Bilden har visats 3981 gånger.
Catch  (0)
Bilden har visats 3974 gånger.
Curt  (0)

Grällsta gård - ett andra hem 2009-07-16 23:24:38
Precis som ni elever så har även vi ledare hemlängtan ibland. Jag hade en sådan dag idag. Jag ringde tillochmed till min pappa och berättade att jag tänkte åka hem. Det är då Grällsta slår med sin verkliga charm. En annan ledare pratade med mig och övertalade mig till att stanna veckan ut. Sedan gick jag ner till de andra ledarna och vi gjorde inget speciellt. Vi satt ute i sommar natten och pratade. Jag tittade omkring mig och undrade hur jag nånsin velat lämna detta paradis.

Trots mina 20 år i livet så kan de där extra milen hemmifrån kännas. Jag är nog lite för hemma kär. vem vet grällsta kanske kan börja räknas som ett andra hem?

Vi hade nog den bästa gymkhanan i världshistorian idag. Verken jag eller Therese kunde stå imot att stoppa huvudet i hinken och sedan i mjölet. Det är inte bara elever som gillar att bli kladdiga och degiga, vi ledare är igentligen små elever som vägrar att lämna llägerlivet.

Tjola hopp idag är jag uppe rätt sent, men oroaer inte, jag ska lägga mig. kan pointera till de elever som skrattade åt mig men jag brukar somna tidigast av alla. Igår, trots spökernas härjande så somnade jag halv 10 igår, detta med en kraftig ansträngning, med kläderna på. Jag är en av de få på grällsta som lägger mig tidigt men det är något man får lära sig med åren :) ju tidigare man lägger sig, ju tidigare blir det en ny dag med nya äventyr.

Med de sagt så ska jag traska iväg till min härliga säng och sova.

Rosa gruppen Rox! <3

AnnaMorgonstund har guld i mun 2009-07-15 07:36:48
Jag får väl erkänna att jag är ingen morgonmänniska, men när jag klev upp imorse kunde jag förstå uttrycket. Gick upp lite innan 7 för att ge hästarna frukost. Solen värmde redan och det va nästan ingen ute på gården.
Att kliva in i stallet då och hästarna har väntat på en är bara så mysigt. Stod ett tag extra i stallet och bara lyssnade på när de tuggade. Lycka för hästmänniskor är bra annorlunda..!

Nu måste jag kila iväg och äta frukost så jag inte missar traktorn som kör oss bort till betet för att hämta hästar.

/Ronja


Kioskis 2009-07-14 23:13:46
Hej hopp, full galopp!
Kiosktanten(sofia) här i farten, tänkte slänga in ett inlägg jag med. som ni kanske förstår så händer det inte så speceilt mycket om dagarna inne i kiosken, förutom när vi får in nya varor då blir det massor med jobb! men kan ju bara berätta att jag har aldrig sätt ungdommar äta så mycket godis/chips och dricka så mycket läsk som dom gör här!

Nu när vi har konfaläger här så blir det inte lika mycket tid i kiosken för mig (dom har lektionstid där inne) så på min lediga tid passade jag på att springa ner till stallet och kolla om något kul hände, lektionerna såg ut att flyta på bra. Anna hade nån kul lektion med sina ungar, dom härmade djur å flaxa på armarna, och några andra hade hopplektion. Jessica hade "test ridning" eller vad man kallar de, med sina konfor. hoppas alla blir nöjda med sina hästar de såg bra ut tyckte jag iaf! :)

ne nu får jag ta å ge mig, jag slänger in ett par bilder på hundvalparna också.
Godnatt!

Bilden har visats 2755 gånger.
hundar  (0)
Bilden har visats 2708 gånger.
Valpen  (0)

Idétorka på rubrik 2009-07-14 22:41:37
Nu var det ett tag sedan jag skrev här i bloggen sist. Mycket har hänt, bland annat har vi fått hit tre stycken nya ledare.

En utav dem, Josefine (som jag tycker ser ut som en Johanna) hamnade med mig på konfalägret!

Konforna det här lägret är ett riktigt glatt och skönt gäng. Har inte sett en enda sur min, och jag tycker att allt har flytit på bra hittills.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, borde gå och lägga mig. Är helt dömätt och fortfarande i mat-koma efter Gunillas underbara rabarberpaj!!!

Sov gott allesammans!

Jetski


Tider går så himla fort 2009-07-14 21:13:03
Jag har nu räknat ut att jag har bara 4 dagar kvar här på Grällsta, och det med blandade känslor. Jag har nog aldrig haft så roligt som jag har haft här förut. Även om vädret inte alltid har varit det bästa, så har det bara varit att dra på gummistövlarna och fortsätta le. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem, och spännande eftersom hästen där hemma får föl nu när som helst.

Den här veckan har jag iallafall en jättebra grupp, alla är snälla och roliga. Med mig har jag Hanna som håller i lektionerna, hon är jätteduktig och ungdomarna verkar gilla henne.
Idag hade vi uteritt och det gick bra, förutom en liten avramling men ingen skada skedd.

Nu på kvällen har alla konfirmander ridit bort hästar till hagen. Bortsett från de flugsvärmar hästarna hade runt huvudena så va det en riktig mysig sväng. Kvällssol och helt utan stress, alla sjöng dessutom riktigt bra när vi åkte hem med traktorn.

Nej, nu är det dags för mig att plocka ihop mina grejer, inatt är det jag som ligger i jourstugan.

/Ronja


Om avsked 2009-07-11 23:29:34
Lördagar betyder alltid avsked av en massa ungar som man har lärt känna och börjat tycka riktigt mycket om. För mig betydde den här lördagen att jag också blev tvungen att säga hejdå till ett stort gäng hästar och ledare som jag kommer att sakna väldigt mycket.
I skrivande stund sitter jag hemma i Uppsala. Efter fyra veckors hårt men roligt slit var det färdigjobbat för den här sommaren. Jag ska verkligen försöka få tid över att komma förbi och hälsa på någon gång i slutet av sommaren.

Nu är det alltså färdigbloggat för min del. Jag har dock över hundra bilder från de här senaste veckorna som jag ska gå igenom och lägga upp (i alla fall några av dem) så snart som möjligt

Dagens favorit: Bola (egentligen gårdagens)
Dagens sötaste: smultronen i Ledd-hagen


//Tova


Nygammal 2009-07-10 13:29:15
Tjenaretjenare!
StorSara har tjatat på mig hela veckan att börja blogga, så jag får väl börja med att presentera mig. Jag heter Sara Adolfsson och kommer från Göteborg. Det är min tredje sommar här på Grällsta, första året som konfirmand. Förra sommaren var jag mest uppe i Susans stall och hjälpte till, iår ska jag väl försöka hinna med bådeoch! Denna veckan har jag haft hand om hoppgruppen , ihop med StoraSara, hon är faktiskt både äldre och längre än mig så hon får heta så här. Vilka tjejer! Jättesöta! Har haft en underbar vecka och det har gått fruktansvärt fort! Trots spöregn! Usch, börjar bli trött på vädret nu, det bara regnar och regnar! Igår gick jag till Ladu hagen två gånger för i och utsläpp (den hagen som ligger längst bort), när det regnade som värst var vi på uteritt med gruppen, dom ville tydligen bara rida lilla rundan, men den blev både stora och lilla, eftersom dom sagt det till fel Sara .. ; ) Och sen fick Susan ut mig på både Gazda och Laki varsin timme.. Sedan var jag JÄTTEBLÖT!

Nu ligger jag i min säng och värmer tårna lite, ska springa ner och möta barnen för att göra kollage, tjingeling så länge!Hopplöst förälskad 2009-07-08 23:05:39
Som Tova skrev, tog prickiga gruppen en sväng till Nyängen såhär på kvällen. Sen fortsatte jag och Jessica i paddocken. Bastia, som tidigare var ett "hopplöst fall" går hur fint som helst. Inga fel på den hästen inte.

Jag däremot har fallit pladdask för "lilla" Tycjan. Lite mer havre och några galopper i skogen så tror jag han kommer va en riktig topphäst!

Ja, förutom det så hade min och Victorias grupp - Grupp Gredelin, haft gymkhana idag. Jag älskar verkligen gymkhanan, skrattar lika mycket varje gång. Och även fast ungarna låtsas att det är jobbigt så tror jag att de har minst lika roligt.
Imorgon står det uteritt och hoppning på schemat för dem. Det blir nog uppskattat!

Men nu inatt tror jag minsann att spökena vaknar till liv här på GRC....

/Ronja

Bilden har visats 3897 gånger.
Vackraste  (0)

Om prickar 2009-07-08 20:45:27
Den här kvällen tog sig prickiga gruppen ut på en tur upp till Nyängen. Vilka prickiga gruppen är? Det är jag, Jessica och Ronja på våra vita hästar med prickar i olika storlekar (flugskimmeln Kingstone, den tigrerade Bastia samt skäcken Tycjan.)

Dagens favorit: Kingstone

//Tova


Om elstaket 2009-07-07 21:16:13
Sent igår kväll fick vi en påhälsning i ledarflygeln av Susan. "Hästarna är på väg ut ur Kohagen, elen måste vara bruten".

Vi samlade ihop ett gäng ledare med ett ännu större gäng grimmor och grimskaft och tog en promenad ner till ängen nere vid vägen. Alla tjejerna stod kvar på rätt sida av staketet, men som bekant är ju gräset mycket grönare och godare på andra sidan, och flera av stona stod och lutade sig ut mellan trådarna och betade. Ingen el där inte. Det var bara att fånga in ett par hästar var och gå genom hela hagen hem till gården så att de fick stå i Stora stenhagen istället. För vi ville ju inte ha en massa hästar ute på vägen precis.

Vid utsläpp fick vi höra att elen skulle vara fixad, så det var bara att släppa hästarna där igen. Jag tyckte dock att det var lite konstigt att det inte knäppte i grinden. Var det verkligen säkert att det fanns ström i staketet? Ida provade med ett grässtrå, och vätte det till och med med regnvatten, men hon kände ingenting. Då var nog elen bruten trots allt, konstaterade jag och suckade inombords vid tanken på att behöva ta in alla nio hästarna direkt igen. Men jag var ju tvungen att testa, så jag lade handen på staketet - och ström fanns det! Jag tror nästan att både Ballada (som stod precis vid grinden och drack vatten) och eleverna hoppade högre än vad jag gjorde själv när stöten kom.

Dagens favorit: Laura
Dagens roligaste: förmiddagens uteritt
Dagens sötaste: Polon när han försöker sätta sig i handfatet i vattenspiltan.

//Tova


Pizza night! 2009-07-07 19:27:39
Just nu sitter jag och skrattar åt Rebecca som borstar håret men hennes fina, rosa piggborste.

Idag har regnet kommit och gått under hela dagen.
Under eftermiddagen hade min och Victorias grupp uteritt, och allt gick bra förutom en avbockning på Krokodyl. Men det är sånt man får räkna med när man har små busiga ponnysar med sig.

Nej, nu måste jag kila iväg och lämna pengar. De ska in och köpa pizza - me like! Blir bara mer sugen på det, ju mer jag sitter och funderar på det...

/Ronja


Längtar 'hem' 2009-07-06 23:07:35
Det är konstigt att vara hemma. Jag har spenderat ett par dagar hemma för att vila mina stackars ben, många av er har sett mig hoppa runt på ostadiga ben eller sittandes på alla möjliga ställen. Nu har jag varit hemma hos mina föräldrar och gjort absolut ingenting. Nej jag har gjort massor. Min första tripp var att besöka bibloteket och låta böcker om lekar vi kan leka.

Men utöver de har jag inte gjort mer än att besöka familj och vänner men mina tankar har funnits på Grällsta. Jag tänker, drömmer och pratar om Grällsta så min familj får hål i öronen. Dom har fått höra om Max som drog med sig mellanmål på våran första uteritt så många veckor sen. Eller om Nellie och valparna, Guri och bäbisen. Jag måste erkänna att jag har visat alla mina bilder säkert 20 gånger var.

Jag saknar gården väldigt mycke och frågan är ifall Gunilla får bära ut mig om hon hittar mig. Om någon har hittat nått bra gömställe så kan ni väll leta upp mig så jag kan ha någonstanns att övervintra i vinter :)

Anna


Om prylar 2009-07-06 20:50:05
Nu har vi satt upp en önskelista för inköp i stallet. Hur mycket prylar man än får känns det som att det alltid är saker som fattas när man mest behöver dem. Hinkar och grimmor känns nästan som förbrukningsvaror. Rätt vad det är så börjar den ena läcka och den andra tappas bort i en hage nånstans. Det är en väldig åtgång på saker.

Ridspön och grimskaft däremot försvinner magiskt under veckorna för att sedan lika magiskt komma tillbaka. Från söndag och framåt finns det färre och färre av dem, och när vi städar stallet efter avgång på lördagen så dyker de upp på de mest oväntade platser, precis lika magiskt.

Dagens favorit: studsbolls-Siwka
Dagens godaste: köttbullar och makaroner

//Tova


2009-07-05 21:12:10
Tänkte skriva några rader eftersom jag inte tagit mig i kragen och skrivit förrän nu när jag slutat...

Jag har haft en väldigt rolig vistelse på Grällsta och ibland glömde jag nästan av att det faktiskt var mitt jobb. Känns som att vi alla ledare snabbt blev en egen liten familj där vi bodde tillsammans i flygeln.

När jag inte haft lektioner eller busat med mina "barn" så har jag ridit Susans hästar. Det har varit väldigt lärorikt och roligt att rida så mycket och olika hästar. Jag kommer nog aldrig glömma Gazda eller Tella som jag till slut kommit fram till att de båda har gett min utveckling en rejäl skjuts framåt.

Nu drar jag vidare mot Tyskland där nya spännande äventyr väntar.

Kramar / Therese


Om vädret 2009-07-05 20:41:51
...För att det alltid är lika spännande att prata om, men mest för att det påverkar oss på Grällsta så mycket. Vi är ju utomhus från tidig morgon till läggdags, rider ut i skogen och badar i poolen mm.

Veckan som var blev varmare och varmare för varje dag, och till slut blev det riktigt tryckande och jobbigt för både hästar och ryttare. Vi ledare gjorde inget annat än att tjata på våra elever om att fylla på vattenhinkar till sina hästar och vattenflaskor till sig själva för att alla skulle orka hålla igång hela dagarna. Vi fick riktigt snygga t-shirtbrännor att stoltsera med i alla fall!

På fredasgskvällen kom dock urladdningen - och vilken urladdning sen! Det blev en blixtrande final på vårt fredagsdisco, bokstavligt talat. Nu är luften rensad och temperaturen ligger på en lite mer behaglig temperatur för ridning och lekar.

Ny vecka, nya elever. Konfirmanderna som har hållit oss sällskap i tre hela veckor åkte hem igår. Det känns riktigt konstigt att inte längre se de där välbekanta ansiktena vid frukosten eller att ha den där extra hjälpen med att ta in och ut hästar från hagen.

Dagens favorit: Roland
Dagens roligaste: skattjakten

//Tova


Ny vecka, nya tag 2009-07-05 20:28:54
Nu sitter jag åter här igen och skriver. Uppe i flygeln är det tyst och lugnt för resten av kärngänget är nere på kvällsmål. Jag gömde mig här i bloggen för en uppdatering.

Idag var det provridning för barnen och det var lite rörigt med hästar med mera. Som vanligt så löste det sig allt och tur är väl det. I min limegröna grupp (mina grupper heter alltid limegrön) befinner sig fyra lättsamma killar bland resterande flickor. Som jag har uppfattat blev killarna populära redan första tiden här på grällsta. Det är ganska kul för hela de allmänna lägret verkar komma super bra ihop och som ledare kan man inte annat än bara njuta och le. Dock är det inte bara det enda utan man rycks med i elevernas sprudlande glada miner. Jag börjar starkt förstå varför jag vill arbeta med hästar och barn/ungdomar. Annars har ungdomarna skötts sig mer än väl. Imorgon blir det dressyr för min grupp på förmiddagen och andra passet blir en överraskning för eleverna och jag tror det blir uppskattat. :)

Dagens gärning: Sara (rasa), för underbar insats bland hästar och barn som ska växlas mellan grupper för att alla ska bli nöjda.


Med vänliga hälsningar
"världens längsta dvärg"-Rebecca (skåneflickan)
Dagens bästa 2009-07-04 20:52:52
Jag kan inte annat än att hålla med Ronja! Älskade barn, kunde de inte stanna för evigt? De barnen skrattade hela tiden. Ena barnet, Nicole, va rolig när hon viftade med armarna som en fågel när hon skrattade. Helt enkelt underbara allihopa!

Men nu startars en ny vecka men förhoppningarna är lika spända som de andra veckorna. Tydligen fick jag reda på att några av de nya barnen kände min elever som jag precis lämnat av nu idag. Världen blir allt mindre tycker jag. Jag blev därmed jätte glad när jag fick höra det. När vi skulle leka med de nya barnen upptäckte jag ganska fort att de va hur lätta som helst att ha att göra med. De hoppa och stutsa som galningar och var allmänt trevliga mot varandra och mot oss ledare. Kan inte annat än uppskattas.

Men nu tänker jag sätta punkt här för dagen innan jag skriver på alldeles för mycket.

Dagens joker: Matilda
Dagens elev: Nicole (Med fågelarmar vid skrattanfall)
Dagens ledare: ALLIHOPA :) (Vi är ju bäst när vi är tillsammans)

Många soliga hälsningar

Rebecca, skåningen.


Veckorna bara rinner iväg. 2009-07-04 17:55:21
Nu har min lilla favoritgrupp åkt hem och jag saknar dem redan. Min och Rebeccas limegröna grupp va helt underbar hela veckan, inget gnäll utan bara snälla, roliga tjejer.

Men nu har ett nytt gäng anlänt och ska snart kila iväg till kiosken där vi ska möta upp alla för namnlekar. Jag är generellt ganska dålig på att lära mig namn, så namnlekarna är alltid lika spännande :p

/ Ronja


Om fredagar 2009-07-03 20:24:28
På Grällsta följer veckorna på varandra efter vissa mönster. På lördagar är det uppvisningar och ankomstdag, på söndagar är det provridning osv.

På ytan kan fredagar se ut som vilken annan veckodag som helst, men om man tittar närmre så kan man se att de skiljer sig något från andra dagar.
Ridgrupperna tränar inför sina uppvisningar, gör kollage och finslipar det sista inför talangjakten. På kärran hem från hagen kan det bli lite extra fnissigt såhär sista kvällen.

Sist på kvällen kommer ju såklart det som gör att just fredagarna på Grällsta märker ut sig så. Jag ska lämna datorn i detta nu för att gå ner till kvällsmålet som mynnar ut i talangjakt och senare disco på logen.

Dagens favorit: Hopp-Edda
Dagens roligaste: Linneas (Telle) illustrering av Bens olika gångarter

//Tova


Ledargymkhana 2009-07-03 13:32:01
Igår hade de som va här på konfirmationsridläger anordnat ledargymkhana. I ena laget så var det jag, Johanna, Therese och Matilda. Vi var Team Baywatch och vi fick lilla Mama-Mia som alla sa bockade. I andra laget, Grällsta Gansters, så var det Tova, Victoria, Malin och Sofia och de fick Emil.
Mama-Mia skötte sig faktiskt riktigt bra, och Team Baywatch vann alla hästgrenar ;) Andra säger att vi fuskade, men så var det inte alls. Bara ärligt spel... Det var jobbigt, men jätteroligt och jag tror att alla barn tyckte det va kul att se oss springa runt.

Senare på kvällen var vi några ledare som skrittade hästar bort till hagarna. Det var hur mysigt som helst att rida barbacka såhär på sommarkvällen.

Nu ska jag snart ut och träna på limegröna gruppens uppvisningsshow, tror den kommer bli riktigt bra. Det här med uppvisningar är min grej, tycker det är superkul att knåpa ihop banor - varken det är kadrilj, caprilli eller bara en vanlig show.

/Ronja


gamla minnen vaknar till liv. 2009-07-01 23:56:42
Inatt så händer det igen. Det börjar med tysta steg, konstiga vägar och de gamla Grällsta människorna kommer tillbaka för att kolla in veckans elever. Vi får hoppas att alla kommer oskadda tillbaka.

Jag drömde för en natt sen att ledar flygeln hade spöken i sig. Att vi inte fick sova där inne en speceill natt. Jag vill inte ens veta va som hade hänt. Efter detta är jag ganska nervös för att sova. Det finns alltid en massa konstiga ljud på en gård som är så gammal som grällsta.

Bland mina första dagar här berättade Gunnilla om huset som jag nu bor i (tillsammans med de andra ledarna och som jag just nu sitter i) och huset ska tydligen vara runt 100 år gammalt. Nu är ju delar av det ombygt tex dörrar och väggar. Kanske e de detta som har gjort min sömn så osäker? finns det något kvar här uppe som inte är glad över våra ändringar? Jag tror inte jag vill veta

Å andra sidan skulle de förklara att våra tvättmaskiner underviker att tvätta våran tvätt eller att våra element konstigt nog kan sluta fungera. Det kan vara något kvar. Jag vet inte men nu så är det dags att sova. Hoppas eleverna gör de samma inatt.

Anna


Om insekter 2009-07-01 21:21:29
Efter nära två veckor med tryckande sol har insektssäsongen satt igång på allvar. När vi tog porträttfoton av hästar och ryttare (till kollaget på hemsidan bland annat) idag var det mer än en häst som hade svårt att stå stilla och posera framför kameran när bromsarna flög som attackhelikoptrar runt deras huvuden och svansar. Efter mycket skrammel med havrehinkar och en Kajsa som utförde diverse akrobatiska övningar bakom ryggen på Sara för att få hästarna att spetsa på öronen lyckades vi fota nästan en hel ridgrupp innan kameran bestämde sig att det var läggdags. "Ladda batteriet" gnällde den och somnade sedan. Vi får fortsätta med det där imorgon helt enkelt.

Det är många hästar som börjar bli riktigt besvärade av insektsbett nu, så nästa projekt blir att preparera deras päls med flugmedel. Det blir ett jobb det, det är inte några få hästar vi har här.

Dagens roligaste: barbackaridningen i rosa gruppen på förmiddagen
Dagens sötaste: Valparna


Hovlsagardag idag! 2009-07-01 01:01:34
Hejsan
Idag mår jag tyvärr inte så bra, jag har varit sjuk ett längre tag så min kropp tycker att jag borde vila... Men sånt kan jag ju inte hålla på med nu! Det finns massor att göra och jag får ju bara inte missa allt som händer på gården!!!

Som idag t ex. Våra härliga och alltid lika glada hovslagare Jon och Vincent har varit här hela dagen för att ta hand om våra hästars hovar!
Vissa av hästarna är ju proffs på att lyckas ta av sig sina skor och behöver då nya.
Andra hästar var det bara dax att sko om, det tar grabbara hand om!

Sen har vi idag även haft en kille från en tidning som varit här för att skriva ett repotage om Grällsta, det är ju bara såå spännande!

Kajsa som var här på tvåveckors har ju stannat kvar för att hjälpa oss lite... Hon har idag tränat valpi med en massa olika trick, jag undrar just om det kanske är inför talangjakten... eller vad tror ni?!

Som vanligt har jag tagit lite bilder!!

Bilden har visats 2732 gånger.
Hovslagaren Vincent och Evita  (0)
Bilden har visats 2790 gånger.
Hovslagaren Jon och Goda  (0)
Bilden har visats 2674 gånger.
Hovslagaren Vincent och Ronja  (0)
Bilden har visats 2781 gånger.
Jon skor Birma och Vincent tittar på.  (0)
Bilden har visats 2715 gånger.
Kajsa och Valpi gör en High-Five  (0)

Om värmen 2009-06-30 21:49:29
Och solen fortsätter att skina över Grällsta ridcenter. Jag beundrar alla ungdomar som orkar rida i värmen. Jag står bara på en fläck och gapar i en timme och det räcker för att min hals ska kännas som en torr öken. Men jag har inte hört ett negativt ord från mina elever. Fast det är sant, när man får göra det man älskar allra mest så klagar man inte bara för att termometern råkar vandra upp mot 35 grader.

Inte märktes värmen av på hästarna heller när vi hoppade i min rosa grupp på eftermiddagen. Jag såg i stort sett bara spetsade öron och pigga, glada ögon när tjejerna styrde mot mot hindren.

Imorrn har jag planerat in veckans höjdpunkt - barbackaridningen.

Dagens favorit: Kalia
Dagens sötaste: Rally-Edd
Dagens roligaste: Rebeccas uttal av namnet Curt [kuöt]

//Tova


Premiär! 2009-06-29 23:03:19
Oj, jag lyckades få internet på min dator OCH logga in på bloggen. Jessica heter jag och jobbar som ledare här.

Det har hänt en hel del här under veckorna som har gått, och jag har inte hunnit engagera mig att skriva än.

Första veckan var det en liten mjukstart med ett litet läger med 11 tjejer. Det var alldeles lagom, och på de dagar de var här lyckades nio stycken av tjejerna ramla av hela 28 gånger. Helt otroligt!

Veckan efter blev det fullt hus, ca 70 ivriga och hästtokiga tjejer dundrade in här på gården. Jag fick den stora äran att ha hand om hopplägret, vilket var väldigt roligt! Alla tjejer var supergoa och glada och jag hade verkligen jättekul. Det var dock inte lika många avramligar denna vecka. Vädret var pissdåligt, men tjejerna höll god stämning ändå (trots lera upp till knäna i hagen... typ). Massor utav creds till er, "jåsa gjuppen".

På lördagen kom det ett gäng nya hopptjejer, lite yngre denna gång. Lite bråkiga ponnyer, och väldigt envisa tjejer. Bra väder och MASSVIS med flugor (blää). Blev uteritter till sandtaget med bad och bus med hästarna. På lördagen var det dags för uppvisning, och alla tog sig galant runt hoppbanan! Bra jobbat rutiga flickorna!

Denna vecka är det inget hoppläger, utan jag har blivit placerad på allmänna. Tyvärr måste jag åka hem ett par dagar... Min sambo är så duktig på att höra av sig i tid, och han ska opereras på Onsdag och behöver därför min hjälp med att klara av alla djuren. Dvs, katterna Alf-Göran, Sven-Otto och Ziba, hunden Tyke och hästen Wille. (och säkerligen en massa dammråttor...)

Guris lilla föl är sötast i världen!! Bara så ni vet ;)

Mvh
Jessica


Bada badkar 2009-06-29 21:16:46
Då har ännu en dag runnit iväg. Har blivit satt i en grupp ihop med Rebecca nu och vi har så kul ihop. Vi har även fått en toppengrupp med jättesöta barn som alltid vill göra sitt bästa! På morgonen höll Rebecca först i en dressyrlektion för dem och vi båda tappade hakan när tjejen som rider Pay fick igång han i trav, och galopp, och han gick till och med i form i slutet av lektionen! Lilla Pay som kan vara så vrång annars.
Alla verkar iallafall vara jättenöjda med sina hästar nu och det känns alltid bra då.

Under lunchen satt vi poolvakt. Eller Rebecca gjorde, jag badade och solade bara. Hur skönt som helst i den här värmen, har väntat i flera dagar på det känns det som.

Eftermiddagen var dock roligast av allt. Fick bli en barbackalektion och jag tror att alla hade jätteroligt. Efter att de hade båda travat och galopperat barbacka och ingen ramlat av så fick alla trava i damsadel. Då var det en och annan som gled av. Efter det fick alla som ramlat av bli doppade i badkaret. Men vattnet blev så smutsigt så de fick skura hela badkaret efter sig och fylla nytt vatten så det blev skinande rent.

Har tagit lite bilder från barbackalektionen, ska se om jag förstår mig på hur jag ska få in det. Sånna tekniska saker är inte riktigt min starka sida, så att säga.

Imorgon väntar hoppning och uteritt, kommer garanterat bli lika roligt som denna dagen!

/Ronja


Om rally 2009-06-29 21:16:33
Vi har några ponnyer här som lider av solexem och därför inte kan gå på bete under natten som de andra hästarna. De står på stall istället så att de slipper klia sönder sig alldeles i hagen.
Två av dem, Polon och Edd, har nu efter några lägerveckor börjat få lite väl mycket överskottsenergi under lektionerna. Bättre att de busar själva än med ryttare på ryggen tänkte vi och släppte ut dem i paddocken en stund nu på kvällen så att de fick busa av sig.

Och vilket rally det blev! Det märktes att de gillade att rejsa runt tillsammans. Polon passade på att visa upp ett ganska sällsynt smakprov på sitt fina travsteg.

Dagens favorit: Polon

//TovaGuri har fölat! 2009-06-29 14:29:05
Gårdagen var lagom snurrig!
Sent i söndags kväll låg jag i sängen och delade ut de sista hästarna för provridningen på söndagen. Klockan tickade iväg rejelt och mellan varven hade jag koll på Guri på monitorn. Vid 3 tiden orkade jag inte längre hålla mig vaken och jag somnade. Klockan 6 igår morse vaknade jag i ett ryck. kollade på monitorn å såg ett föl?! Jag trodde jue inte ens att fölet skulle ha kommit än.

Jag tippar på att Guri har fölat ungefär vid 5 igår morse så när vi var vid boxen var han i farten att försöka ställa sig upp och var fortfarande blöt.
När han väl började dricka och hade bajsat första gången så lämnade vi dom ifred.

Igår kväll så flyttade jag å Jessica upp tillbaka till flygeln, det var e hel del att packa ihop, tänk va mkt skit vi måste ha dragit med oss ner till stallet. Vi bodde ju i sadelkammaren i Sörgårn (för er som inte visste)

när vi flyttade ner dit så hade jag en ikeapåse med mig, när vi flyttade upp till flygeln igår kväll så hade jag med mig en ikeapåse, 2 ryggsäckar och 3 plastkassar med saker.

Väl när jag tänkte blogga om dagen igår kväll så ville inte datorn och internet sammarbeta, så jag bloggar nu istället!

Denna dag har hittills flytit på bra, nu sitter alla tjejer på en varsin ponny eller häst som dom trivs på. Det blir lite pusslande, men det funkar alltid bra i slutänden!

Nu ska ja ner till stallet.

hej så länge /Ledaren Sara ("Rasa")

Bilden har visats 2690 gånger.
Guris hingstföl står på vingliga ben  (2)
Bilden har visats 2965 gånger.
Fölet är trött  (3)
Bilden har visats 2733 gånger.
Fölets första måltid är viktig  (0)
Bilden har visats 2704 gånger.
Att hitta rätt är inte alltid så lätt  (1)
Bilden har visats 2952 gånger.
Trött litet föl  (6)

Om poolen (Polon?!) 2009-06-28 20:22:51
Värmen håller i sig. Förra året var jag här under den sedvanliga värmeböljan i juli - men iår lyckades jag visst pricka in denna vackervädervåg nästan en månad tidigare. Jaja, jag klagar absolut inte.

Nu kommer jag precis in efter att ha suttit poolvakt. Roade mig med att räkna huvuden som stack upp ovanför ytan. Som mest var det 23 personer i poolen samtidigt.

Söndagar är alltid lite röriga, och idag var det 53 personer som skulle lära sig stallrutiner, provrida hästar, hitta till rätt spilta/hage/ridbana mm. Det blir en hel del jobb för oss ledare kan jag säga! Men ju längre veckan går brukar saker och ting flyta på mer och mer i takt med att alla kommer in i rutinerna. Det är då det roliga kan börja; barbackaridningar, hoppning, sandtagsritter mm

Dagens favorit: Gorka
Dagens sötaste: Guris hingstbebis
Dagens roligaste: uteritten på lunchen som några oss oss ledare lyckades klämma in på schemat

//Tova


Äntligen! 2009-06-27 20:51:43
Äntligen har jag hittat hit!
Idag har 3:e lägret haft sin avslutning. tiden går fort när man har roligt! Igår red jag med tjejerna och Ronja till sandtaget. Och idag åker dom hem (redan)
Dagen började med riduppvisning, Ronja hade hjälpt tjejerna med en Caprilli som dom red. och sen var det tallangjakt och efter det Diplomutdelning. Många tårar från alla tjejer var det, de flesta hade nog stannat hela sommaren om dom så fick.

Efter att alla hade åkt (förutom Kajsa som stannar och hjälper oss här på gården ett tag) så var det bara några timmar tills nästa gäng skulle komma. det är mycket som ska fixas efter en veckas läger. och det är mycket kvarglömda saker som man får plocka ihop... till slut blev det fint nere i stallet iaf.

Under kvällen har de andra ledartjejerna hållt i rundvandring och lekar med de nya lägerdeltagarna! Även denna vecka kommer att bli en toppenvecka tror jag :D

Ps. Imorgon kommer min syster tillbaka igen, som jag har saknat henne Ds.

//Ledaren Sara ("Rasa")

Bilden har visats 2736 gånger.
2 veckors svarta gruppen caprilli  (0)
Bilden har visats 2731 gånger.
Elin på Cokos rider caprilli  (0)
Bilden har visats 2665 gånger.
2 veckors svarta gruppen caprilli  (2)
Bilden har visats 2750 gånger.
Ingång för nya elever  (0)
Bilden har visats 2656 gånger.
Gunilla prickar av och ger stugnummer  (1)

Sandtaget 2009-06-24 22:21:54
Imorgon om det är fint väder så rider vi till sandtaget.

Bilden har visats 3773 gånger.
Sandtaget  (0)
Bilden har visats 3270 gånger.
Sandtaget  (0)
Bilden har visats 4054 gånger.
Sandtaget  (0)

Barbacka 2009-06-24 21:41:45
Ännu en dag har snart passerat här på Grällsta. Tiden går fort när man har roligt brukar det sägas och kan inte annat än hålla med. Idag har det varit full fart med uteritter och barbackaridningar med mera. Idag höll jag lektion för mina barn och dagens schema innehöll barabacka. Vi hade tävlingar och det slutade med att alla ramla av. Ingen slog sig och jag skratta så mycket att jag inte visste var jag skulle ta vägen.

Senare ikväll ryktas det om att spökena ska komma och besöka oss och vi ledare ska försöka hålla oss inne så vi inte skrämmer upp barnen mer än vad spökena redan gör. Vi får ju ta hand om de rädda barnen som troligtvis kommer gråtandes in.

Många Hälsningar

Rebecca "Dvärgen"Bilden har visats 4231 gånger.
Kullerbytta av hästen  (0)

Sol och bad 2009-06-23 23:21:33
Hallo.

Nu har soldansen äntligen gjort sitt. Det fina vädret har kommit hit och värmer oss efter allt regn. Vi har både röda elever och röda ledare men leendet finns kvar.

Susan har skaffat fram nya hinder till människohoppningen. Den har blivit väldigt fin och används varje dag. Vi har haft en prov hoppning till Grällsta cupen som kommer ske på torsdag kl 19.00. Jag tycker att de ska bli väldigt roligt. Vi har många bra hoppare som jag och Susan ser fram imot att se på torsdag.

Nu så är det långt efter läggdags och jag behöver sova. Det är sent och vi har alla en lång och rolig dag framför oss. Förhppningsvis med fint väder :)
Kram
Anna

PS. Poolen fungerar och är rengjord och provbadad :)


Kväll 2009-06-22 22:30:40
Femkamp har det varit ikväll. Har inte hunnit åka och köpa ny kamera så inga bilder inne än. Har tänkt om vi skulle ordna en online blogg för de elever som finns här. Ska tänka på det.
Gunilla


Avslut och nya barn :) 2009-06-20 23:27:25
Idag var det avslutning för de barnen vi har haft en vecka. Vi kommer sakna allihop jättemycket, speciellt den röda gruppen ;) Ronja planerar fortfarande att kidnappa Lisa så snart som möjligt.

Nu tidigare i sommar har vi bara haft en 'lugn start' med 11 st underbara barn, ni vet vilka ni är :). Det var många tårar som fälldes när ni åkte hem.

Nu har sommarens andra vecka tagit slut med ett fullt läger på ca 70st barn och ungdomar. Även här har de varit många tårar som fällts då vi släppte ut hästarna en sista gång. Trots detta har veckan varit helt underbar. Nya ledare anslöt sig till ledar gänget. Mängder av barn och ungdomar har spenderat veckan här trots regn och lera så har vi haft det bra.

Mellan avslutningen och ankomsten av de nya barnen så hann vi ledare rida ut en sväng. Det var 4a av oss som red ut och hade en trevlig och avkopplande stund. Sedan var det tillbaka till jobbet och möta våra nya förväntansfulla barn och ungdomar som ska spendera den kommande veckan med oss här på Grällsta.

Glöm inte att dansa soldansen och ge oss fint väder! det behöver vi verkligen!

Anna och Ronja - Go röda gruppen!Listorna klara 2009-06-20 22:46:45
Nu är de nästan klara. Listorna med vilka hästar som ska gå med vilka i nästa vecka. Om eleverna visste vilket arbete vi lägger ned på att få rätt häst till rätt person.
gunilla


Lördagkväll (nästan) 2009-06-20 20:00:16
Nya ungdomar har kommit och alla verkar vara jättebra. Trevliga, glada och positiva. Det är vanligt ridläger 1-veckas och ett hoppläger. Det syntes väldig skillnad på storlek mot förra lägret. Men förra veckan var det åldersgräns på hopplägret så det var inga små. Föräldrarna jättepositiva så det känns som en supervecka. Nu har de samling med alla barnen för genomgång och snart är det kvällsfika. Ska pinna ut nu och höra hur det gått.
Gunilla


Lyckat 2009-06-19 14:28:32
Säger bara lyckat. Fiskgrytan (fisksoppan) var supergod. Ska köpa ny kamera direkt efter helgen så att jag kan ta kort och sätta in regelbundet.


Midsommarafton 2009-06-19 07:51:18
Grå himmel och lätt regn. Det är som det ska vara på midsommar i Sverige. Va säger ni. Jo det tycker polisväsendet i Sverige för det blir mindre bråk. MEN vi hästälskare och vanliga vill ha sol och blå himmel. Har nyss läst alla nyheter på Internet och det drar alltid ut på tiden. Igårkväll höll jag på att skrämmas till inte död men näst intill. Går in i den helt öde saloon och tar fram fisk till dagens fiskgryta och går igenom lite mer och ser att dörren till kiosken står på glänt. Går givetvis för att stänga men kliver in och där sitter en i ren tystnad och mörker folk (ser på TV). Låter inte så farligt men då blev jag iskall innan man såg vad det var. Ska nu gå ut och "börja dagen".
Gunilla


Slut för dagen. 2009-06-18 22:53:07
Gjorde pannkakor till middag. Vi började en timme för sent med att steka så det blev lite stressigt när kön ringlade och alla ville ha pannkakor så man fick fördela. Istället sitter vi nu med ett hav av pannkakor över och det är lite synd. "Fotungarna" är bättre efter kalla omslag mm. Lektionerna ar gått bra och Sofie (som har kiosken) har åkt bort över midsommar. Det hällregnar nu ikväll igen. Hoppas att det blir bättre imorgon. I morgon är det midsommarafton så vi måste se rill att få en midsommarstång.
Gunilla


Pannkaksdag 2009-06-18 07:52:22
Torsdag och jag har bestämt mig. Det blir pannkakor till middag och då tar jag steken med brunsås och potatis till lunch. det blir bra. Ska gå ut och höra hur det är med "fot" ungarna.
Gunilla


Fotens dag 2009-06-17 23:43:55
Sitter vid datorn som vanligt men idag har varit en hård dag. Tre har kommit och sagt att något hänt med ena foten. En spark, två tramp. Solen skiner över Grällsta några dagar och det behövs för att torka upp efter allt regn. Sofia, Saras lillasyster åker hem på en vecka och det gör att vi måste dela upp kioskens tider på övriga. Idag har jag lagat sååååå mycket mat. Trodde inte att ungar kunde äta så kopiöst. Men det kan de. Undrar om jag ska ta pannkakor imorgon? Det kommer att bli ett mastodontjobb att steka alla dessa. Få se. Idag kom Grens hästtransporter med Helena. Hon såg jättefin ut.
Gunilla


Oh vad tjejer kan göra. 2009-06-15 22:26:23
Kom nyss in från stugbyn dit jag gick direkt efter jag kom tillbaka från Västerås där jag varit in och handlat. Det var tre konfirmander som ville byta stuga. Vi bytte och allt blev bra. Idag har varit en sådan dag då allt bara händer. Tre strömavbrott på varandra bara det är tillräckligt.


Måndag 2009-06-15 09:39:01
Har haft frukost och möte med ledartjejerna. bättre väder idag. Ska ta lite kort (be Sara) som vi kan sätta in.Vilket väder!!!! 2009-06-14 22:49:56
Idag var det höststormar mittpå försommaren. Helt absurt. Det var första dagen på ridlägren för de flesta hästar och alla eleverna skulle prova hästar för att se vilken de skulle fastna för. Regnet öste ner, alla elever samt ledare dyblöta men hästarna var helt uppe på tårna.Vi bestämde att ta alla lektioner i ridhyuset .en se det ville inte hästarna utan de for runt och var allmänt upphetsade så vissa fick ta utomhus och då fungerade allt. Jeanette var här och höll en clinic inför lägret (i regnet) så att alla kunde se hur man gjorde alla dressyrörelserna. Jeanette ska även ha konfirmandlägret samt två-veckors. I tvåveckors är flertalet gamla elever och där är "Sara" bas.Idag drog allt ut på tiden. Vi hade spaghetti och köttfärssås till lunch och då var alla försenade. Vid moddagen där jag hade gjort iordning världens godaste tomatsoppa och ugnsgratinerade falukorv med ris och potatis var det ännu värre. Då kom de inte förrän 6 till maten. Tre nya tjejer anlände som ledare: Terese. Tina och Madde. De två senare har varit praktikanter tidigare i år hos oss. Sitter nu och ska göra schema, vilket jag lovade Jeanette att ha klart till imorgon. Nej nu ska jag för en gångs skull gå tidigt i saäng och läsa en bok.


Först ut! 2009-06-14 00:14:21
Jag blev först ut att skriva i nya bloggen. När lägren börjar på Grällsta då är sommaren här. Men en sommardag var det knappt då regnet forsade ner. Förra veckan smygstartade vi med ett litet läger som gick av idag på förmiddagen. De grät i floder när de skulle hem. Synd att vi inte skrev om den veckan men vi kom inte på att ha den här bloggen förrän den var slut. Kanske jag kan be "tjejerna" att skriva lite efteråt. Idag hade vi ingång av 2-veckors lägret, hoppläger samt allmänna lägret. Massor av dem kände jag igen. Nästan alla i 2-veckors hade varit här tidigare. Sedan har nya tjejer kommit under eftermiddagen så vi hade en genomgång på två timmar nu ikväll. Jag måste lära mig att inte bli så långrandig.
GunillaTillbaka
 
Våra andra medier:
Youtube kanalen
@grallstaridcenter
Facebook
Grällstabloggen