MENY  
Grällsta

Läger

Media

community

Media

kollage


kollage
Senaste nytt från hästvärlden.
Kanske siten för dig?
Läs mer...Grällstas Blogg
  Gå till: Saras BloggLedarnas BloggSommar 2009 BloggSommar 2010 BloggSommar 2015 BloggSommar 2016 BloggPM till Alla. 2012-05-19 13:11:58
Idag så har vi sänt ett mail till alla deltagare om tid och vecka. Så har du anmält dig och inte fått något så ring oss på Grällsta direkt.
Det finns ett fåtal platser kvar över sommaren som är spridda över de flesta läger.
Två veckors första vill ha lite fler äldre elever. Där har vi 3 platser kvar.


4 platser kvar på läger 270 2012-01-22 19:08:21
Snart fullt på detta läger. Anmäl om du vill till just detta läger.


Fullt på läger 260 2011-12-29 17:37:19
Nu har vi stängt på läger 260. Det finns platser kvar på 2-veckors som gör veckorna 25-26.


1 plats kvar 260 2011-12-26 13:59:20
Nu finns det bara en plats kvar på läger 260.


6 platser kvar på 260 2011-11-21 22:32:08
260 var populärt så därför du som vill vara med på 260 får nog skynda på- Det finns bara 6 platser kvar.


2012 års ridläger är ute på sidan. 2011-11-20 00:53:44
2012 års tider och läger är ute på hemsidan. Nu kan du anmäla dig.260 blev halvfylld redan första timmen. Nytt för i år är att vi har banhoppningskurser.


SOMMAREN 2011 ÄR HÄR. 2011-06-12 11:55:32
Så många andra kommer att ägna många timmar åt att skriva så på denna kommer det inte att vara lika aktivt.


Scandinavium. Here I am. 2011-02-26 18:47:00
Lördag eftermiddag och helt slut i fötterna. Vet ni hur mycket man går här nere i Scandinavium. För ni som inte vet vad Scandinavium är så skall jag berätta. Det är Sveriges största hästtävling varje år i både dressyr och hoppning. Därtill så har vi Sveriges största hästsportmässa där allt säljs från hästsläp till sadlar mm. Där har vi från Grällsta ridcenter haft monter varje år där vi bland annat lottar ut ett ridläger. Det är så roligt då vi träffar på gamla elever och ledare som har arbetat hos oss tidigare. Igår träffade jag Annika, Annette och Gella som arbetade hos oss i en massa år på 80- talet och idag Anna som arbetade med dem och som alltid spelade gitarr. Urkul att de fortfarande umgås. Det har varit många fler framme och man blir så glad när man hör att flera har tagit med sig "Grällsta tänket" med vad de arbetar med idag. Ska ta med mig kameran ner och ta lite kort och lägga upp i galleriet när jag kommer hem. Marlenes lillkille Leon ligger i vår resesäng och sover just nu men när han vaknar ska jag gå ner. Bad Mallan att gå och titta efter några snygga jackor som vi kunde ha som GRC jackor till sommaren. De vi hade tidigare går inte att få tag i och enligt våra ledartjejer var de även lite omoderna i snittet. Få se om vi hittar något snyggt. Undrar om vi bara ska ha i en färg eller i två. Blev påmind av de gamla ledartjejerna att vi hade jättemycket kläder tidigare. Linnen, T-shirts, jackor, overoller, kepsar, pannband mm. De tyckte att vi borde ha det igen, så det tog jag fasta på. Tävlingarna har man inte hunnit se så mycket av. Måste se stora klassen imorgon, World Cup


Hällregn. 2011-01-16 12:06:00
Kan inte fatta att det för två dagar sedan var över 20 grader kallt och nu hällregnar det. Kommer kyla nu så blir det iskana på stallbackarna. För hästarnas del tror jag inte vädret spelar någon roll. De börjar känna att våren närmar sig och då blir de alltid mer på tårna (hovarna). Tarantella som är stor ändå blir som ett höghus. Det är fullt på lägren under vecka 26 utom några platser kvar på 2-veckors. Tänk på att det lägret är för de som är lite äldre. Nu tittar jag på sommaren och om vi ska ändra något. Vad tycker ni? Kom med ideer om nya saker eller om det är något ni tycker vi ska ändra på. Spökkvällarna har jag hört att en del tycker är lite för otäcka. Ska vi ha dem kvar eller? Vi håller på och lägger ny väg över skogen så att vi alltid kan komma till sandtaget oavsett om det är hällregn. Skriv in under gästbok eller forum vad ni tycker.


Fullt på 263 o 1 plats kvar 252 2011-01-12 23:00:48
Nu är det fullt på hopplägret 263 och bara en plats kvar på första 2-veckors.


Vinterdag med tö 2011-01-10 14:36:43
Igår skottade de snö för fullt och idag är det töväder så snön flyter bort på taken UTAN skottning. Det är så det är. På sommaren när det är så torrt att det bara är sand som virvlar på banan. Då saltar man för att det ska bli bra och vad händer. Jo Det regnar dagen efter så banan blir för blöt utav allt salt.


Läger 252 snart fullt. 2011-01-09 21:16:15
Det finns bara två platser kvar på det första 2-veckors lägret, läger 252. Det är några som har skrivit vilka de önskar bo med som ännu inte är anmälda. Så hör med er kompis. Läger 260 finns det 3 platser kvar på. 263 finns det 3 platser kvar. Övriga finns det fler på.


NYTT ÅR 2011. 2011-01-09 20:59:30
Ett gott nytt år önskar jag alla mina ledare och elever som varit på Grällsta. I år ska jag försöka vara lite mer på alerten med bloggen. Just nu har vi så mycket snö här på Grällsta så ni kan inte ana. Vi har hästar i både övre stallet och Sörgården men de verkar älska snön och springa runt i. Lilla sötnosen Ronja kan nästan glida fram på magen. Måste även tala om för de som inte vet att både Kajsa och Lucas finns inte kvar. (Kajsa var 14 år). Våra finaste Jack Russel. När Lucas, som var 16 år, gick bort ville inte heller Kajsa vara kvar. De har ju varit ett par i hela sitt liv. Saknaden är och har varit stor.
Annars mår alla våra hundar jättebra och så gör även våra hästar.
Imorgon ska jag ta vinterbilder på Grällsta.

Bilden har visats 2747 gånger.
Världens snällaste  (0)

Grällstas Favorit 2010-03-28 19:14:50
Sitter och tittar på vilka som har fått röster och blir så förvånad. De som är mest efterfrågade på sommaren har inte fått någon röst. Visst är det konstigt.Emil som bara är så underbar och många önskar. Ska bli kul att se vilken som vinner men som det ser ut nu så är Mascot en favorit och det är han verkligen värd. Han som ställer upp i vått och torrt.
Funderar på om vi ska ha lite nyheter till i sommar. Har någon någon ide. Vi måste bygga om våra verandor eftersom de har försvunnit efter alla snömassor. Vi funderar om vi ska ha markiser på framsidan istället för tak. Vi säger jag. Hans kom med iden men jag tror inte att jag tycker så. Vi får väl se.


I NÄSTA VECKA??? 2009-09-06 22:45:19
I nästa vecka lägger vi ut nya tider för nästa års läger och kurser. Många mailar och ringer. Jag hade lovat till i denna helg men jag hann inte allt men snart......
Gunilla


Härliga ungar! 2009-08-08 23:14:47
Jättefint gäng vi har fått idag. Redan igång som om de hade varit här i flera dagar. Nya hästarna som kom för några veckor sedan har nu börjat komma in i Grällsta livet. Måste köpa kameran så att jag kan börja att fotografera lite bättre bilder. Saras data bröt ihop så vi får inte ut korten ur hårddisken. Där har vi bilderna på nya hästarna.
Gunilla


Snart middag. 2009-08-08 16:54:28
Oj vad varmt det är. Jag tror att min hjärna har kokat i värmen. Det är inte skönt när det blir så här kvavt. Nu har sista lägret med allmän inriktning gått in. Alla verkar bra och förväntansfulla inför veckan. De går rundvandring nu för att se var allt finns på gården. Nu ska jag gå ut till maten. Idag var det lätträtter. Spaghetti och köttfärssås.
Gunilla


Lördag och Augusti. 2009-08-08 06:47:49
Tiden bara går iväg. Förstår inte att sommaren snart är slut. Underbart väder för alla elever men alldeles för hett att arbeta i köket med. Katarina som arbetar med mig i köket sticker in huvudet i frysen att antal gånger under dagen för att få lite svalka. Själv funderar jag på att bosätta mig i jordkällaren. Det är enda riktikt svala stället just nu. Idag är det avgång på lägren och under eftermiddagen går sista ungdomslägret på för i sommar. Känns verkligen som det är nu man ska sätta igång. Göra det där landet. Snickra den där extra hagen mm. Ja alla känner nog igen sig i att man har tänkt göra så mycket under sommaren. Tur att man har "Världens" bästa ledare som man kan lita på i alla väder. Olika människor från olika miljöer och landsändar samlas här för att under en kort tid arbeta kollektivt. Se till ungar, vuxna, hästar, vara poolvakt mm Ja det finns mycket att göra på en gård. Jag tänker på vad många av dessa växer under de veckor de är här. Lär sig att ta hänsyn till "sina" elever och framförallt vara hänsynstagande till varandra. Kunna hjälpa varandra och att ta instruktioner från övriga arbetskamrater. Några är världsbäst på att trösta om någon ramlat av, blivit trampad och någon annan snabb som attan att ta hand om kvällsmål mm. Underbara elever har vi de här veckan men det säger vi varje vecka så jag undrar vad vi menar. Vilka är inte underbara? Lite rankar nu på morgonen då snart Grällsta börjar att vakna.
Gunilla


Kantareller 2009-08-04 23:08:44
Massor av kantareller har Benneck och Amy plockat. Kan aldrig förstå hur folk kan hitta dessa gula svampar. Jag kan gå ut på exakt samma ställe och inte se någon. Men gott är det. Ska göra något av den men vet inte vad. Det är väl mest de vuxna som uppskattar kantarellen. Få se vad det blir. Idag har allt flutit bra.
Gunilla


Tisdagmorgon 2009-08-04 05:10:37
Tidig morgon och det är helt tyst på Grällsta och solen har inte börjat att värma bara finnas. Idag kommer det att bli en het dag. Huu säger man men det är jättebra för alla elever som vill vara i poolen. Igår var två hovslagare här hela dagen och de kommer även på onsdag och fredag. Ruskigt vad alla hästar tappar skor när det är sådant här väder och det blir blött i skogarna. Idag blir det penne och tonfisksås till lunch. (Tror jag). Middag är lika med ??????. Fiskgryta var tänkt men vi har så många yngre den här veckan och de är inte lika bra på att äta fisk så jag tror att jag byter till något annat. Igår satte vi in biljardbord i det nu helt nyrustade sadelmakeriet. Ska även bli teorirum och TV rum. Imorgon kommer de och gjuter "platta" till nya duschar och toaletter. I år har det skett en jätteansiktslyftning på Grällsta. Det är så himla roligt att se att det märks och uppskattas av alla gamla elever. Den här veckan är det massor av de som varit här tidigare.
Gunilla


Söndagmorgon 2009-08-02 06:42:02
Igen! Vad igen? Jo att bara hela veckan har rusat iväg. Igår gick våra konfirmander av och Sara, Jossan och Jessica var med på "festen" = Middagen. Det var underbar mat och tjejerna gjorde framträdanden på scenen. Sara var med för att ta kort och filma lite så vi får se vad det blev. Sitter nu och ska lägga schemat för veckan. Vi måste bygga en bro över den stora bäcken så att vi kan komma till sandtaget utan att vara beroende av vädret. Det blit gyttja på några meter när der regnar men i sommar har det varit monsunregn någon stund så gott som varje dag. Sen kan solen skina en kort stund efter men det hjälper ju inte. Samtidigt ska man vara glad för regnet för då får vi tillväxt på gräset och höpriserna blir inte så höga och då rusar inte ridpriserna upp på ridskolorna runt om i landet. Ny tjej började igår. Annie. Jättebra. Alla ni som läser detta: Vi efterfrågade vad ni ville ha på hemsidan men vi har inte fått så många nyheter. Vi ska lägga in en "Veckans fråga". Vi har redan lagt in att reportage kan finnas men ni har varit lite tröga att sända in underlag. Är det mera saker ni vill ha. Kom med förslag över mailen.
Gunilla


Morgon Torsdag 2009-07-30 06:40:25
Här är allt lugnt efter spöknatten. Solen lyser redan fastän klockan bara är halv sju. Jag var nyss ute och gick en vända på gården och det var helt dödstyst och lite svalt i luften. Men det dröjer inte länge förrän det är full fart. Tdag kommer de med material till nya utbyggnaden på saloon. De har grävt ett jättehål för att lägga plattan och dra alla ledningar. Idag ska jag göra köttfärssås och spaghetti till lunch ocg till middag Grällstasoppan (Linssoppa)med rabarbetpaj till efterrätt. Alla rätterna står i topp på matlistan. Konstigt att linssoppan har blivit så populär fastän den är vegetarisk. Det brukar ibland barn reagera på namnet.
Gunilla


Spök-kväll 2009-07-29 23:46:47
Idag kommer det att vara spökkväll. Konfirmanderna är med och jag tyckte mig höra att det skulle bli "läskigt". Till och med Josse, ledare, sa att hon var mörkrädd. Vi har vuxengrupp och ett familjeläger under den här veckan så hoppas att de inte tycker att det är för mycket när spökena kommer in på knuten. Undrar vad de har hittat på ikväll, spökena. Ibland tycker några mammor att vi inte skulle ha spökkvällar men det är ju en "höjdare" och man kan dessutom inte säga åt spöken vad de ska göra. Eller hur!
Idag var Carro frå Stockholm här med en kompis och hade en uteritt. Carro gicj alltid på samma tid som de som vi kallar "två-veckors" fast vi har många fler som går två veckor.Över helgen ska jag lägga ridlägertiderna till nästa sommar. Lilla Edda hyrdes ut till Swartlings ridskola. De har flyttat ut till Täby från att ha varit mitt i Stockholm. De hade det bästa läget i Sverige om man tänker på centralt. Edda har blivit så lugn men ändå alltid framåt. En liten tjej hade henne på ett två veckorsläger och då såg vi att hon kunde gå med icke så ridvana ryttare. Jättebra. Nu ska jag gå och titta om spökena är runt i skogarna.
Gunilla


Tisdagkväll 2009-07-28 22:30:44
Jag tyckte att igår, måndag var tisdag och idag tisdag tyckte jag var onsdag. Tiden går ju fort nog ändå utan att man behöver lägga på en dag. Idag var en sådan dag då allt blir "jobbigt" och inte gjorde vädret att känslan blev bättre. Först jätteskönt med sol och precis när jag för en gångs skull står på C-banab och hjälper till med några elever så öppnar sig himlen och regnet bara vräker ner. Dyngsur. Sedan dröjde bara en kort stund så gassade solen igen och nu ikväll är det jätteskönt ute. Vuxengruppen sitter på veranda vid saloon och har jättetrevligt och alla ledartjejer sitter och har grillkväll i trädgården. Konfirmanderna blev jättesena ikväll för att först var de i kyrkan på kvällen och därefter bytte vi hagar. Hans åkte in till Västerås i ett ärende. Snacka om att aldrig vara ledig. Idag gjorde jag en squaschsoppa som förrätt till middagen. Uppskattat av de flesta vuxna och även några av barnen tog om. Vi serverade även kalkon, potatis och sås. Risotto hade jag även tagit fram som en resträtt. Nu är man tillbaka i köket. Jag skrattade åt Cian när jag tittade igenom kylskåp och frys. Jag hade sagt att jag INTE ville ha rester och det hade jag så mycket av att det blev pyttipanna till lunch och kalkon och risotto till kvällen. Imorgon får jag göra makaronipudding eftersom halva frysen är full av pasta. Hedvig och Amy har plockat hallon och gjort hallonmarmelad. Så gott. Igår tog de ner alla rabarber och lag in i frysen och det som inte fick plats får jag göra en paj av i slutet av veckan. Får inte glömma vaniljsås. Det är inte många av er som har gett förslag på några nya saker som vi kan göra på Grällstas hemsida. Maila. Lucas mår bra efter det ofrivilliga doppet igår.
Gunilla


Lukas skapade panik. 2009-07-27 18:16:50
Lucas, ni vet han som är sexton år, och min favorithund gick ner i ett dike idag som var vattenfyllt efter allt regn. Inte så djupt men tillräckligt för att ge den gamle mannen en rädsla för han kom inte upp för kanten. Tjejerna på lägret såg honom och lyfte upp honom. Han blev lite skakad men det gick snabbt över när jag stoppade in honom under en varm dusch och därefter frottetorkade honom. Då blev han snabbt morsk igen för är det något han hatar så är det att varmvattenbada. Stor skillnad att själv hoppa i. Nu får han sluta med sådant på gamla dagar men han vill nog inte inse att han inte blir yngre. Nu får han gå ut under uppsikt tills vattennivån har sjunkit. Josse som är en av ledarna på konfirmationslägret ska nu sätta sig och fortsätta med kollaget för sommaren 2009.
Gunilla


Cian åkt. 2009-07-26 21:11:52
Nu har Cian åkt hem och jag har övertagit köksansvar igen. Ska nu gå igenom vad vi ska ha under veckan som kommer. Vi har ju potatissallad och skinka som en rätt som alltid finns att ta av. En rätt som också är populär är pastasallad. Tror att jag ska ha även det som bredvid rätt. Då kan alla ta något om de inte vill ha av huvudrätten. Ska koka ny pasta direkt imorgon bitti och då blir den även bra för vegetarianer. Tror att jag tar makaroner och köttbullar till lunch. Vet ni hur svårt det är att hitta på rätter varje dag till både lunch och middag under en hel sommar. Vi har fått föräldrar med barn samt en vuxengrupp idag och alla verkar hur trevliga som helst. Det blir nog en toppenvecka.
Gunilla


Söndag 2009-07-26 14:23:00
Söndag IGEN! Har nu gått igenom med nya grupperna hästskötsel, ridvägar mm. Lunch har vi haft. Jättegott. Sussies gryta tror jag att rätten hette. Köttfärs, majs och mycket mer innehöll den. Cian har sista dagen, Suck. Idag har Hans och jag gått omkring och tittat hur vi ska bygga om. OM vi ska bygga om. Vi har i våras rustat hela saloonen och gjort om hela köket. Nu ska vi bygga ut på kortsidan på Saloon, där vi har toaletter, en under- och en övervåning. Under ska vi ha ny tvättstuga, torkrum, handikapptoalett, duschrum och stor hall. Över ska vi ha ett litet kök för BedBreakfast samt nya duschar och toaletter. Det blir toppenbra tror jag. Vi har nyss byggt om sadelmakeriet till nya rum för Tv, spel mm. Det blir nog färdigt om någon vecka. Det kändes faktiskt att ta bort hela sadelmakeriet. Vi hade nog bland de bästa sadelmakerierna i Sverige om man ser till verktyg, maskiner och dylikt men vad hjälper det när ingen var intresserad att jobba med det längre. Marcus gich utbildnig för detta på Tärnsjö och var även nere hos Sadelmakaren på Flyinge och lärde sig men det hjälper ju ite om intresset inte finns längre. Även Hans höll på med detta i liten skala tidigare. Ett tag hade Cathrine detta hus som atelje tiil att tillverka smycken och finare läderarbeten. Nu kommer det att bli ett hus där vi kan ha små konferenser för företag över vinyrern och på sommaren kan våra lägerdeltagare använda huset. Nu ska jag göra rumsfördelningen för familjelägret.
Gunilla


Lördag 2009-07-25 23:42:18
Oj oj Vad denna vecka gått fort. Fattar inte hur vissa dagar bara springer iväg. I fredagskväll för en vecka sedan, kom Kian och skulle hjälpa mig ha köket till imorgonkväll Söndag. Alltså i över en vecka. Då skulle jag hinna köpa kamera, göra om hemsida, städa inne, ta rätt på allt på logen Ja jag vet inte hur mycket som var tänkt. Tror ni att något av detta är gjort. Nej just det. Nothing och imorgon är det söndag. Bara en dag kvar.Ska göra ......?? Har just haft möte med alla mina ledartjejer. Några helt nya. Det är mycket att sätta sig in i när man aldrig varit på Grällsta förrut. Idag har vanligt ridläger gått på samt ett hoppläger. Imorse gick exakt lika av. Trevliga föräldrar och trevliga tjejer gick av och de hade gjort jättefina rollspel och sånger till talangjakten. Ibland förstår man inte hur de hinner göra allt klart på en vecka. De rider en uppvisning för föräldrar samt att de gör en "revy" som vi kallar talangjakt och allt detta på den lilla lediga tid som finns över veckan när all ridnig och hästskötsel tar den största platsen. Härligt vad de lär sig att samarbeta.


Nej sidan försvann! 2009-07-16 23:43:32
Det är väl så att man kan bli tokig. Hade skrivit längsta inlägget någonsin och plötsligr så poppar sidan bort och allt försvinner. Man kan ju inte skriva om samma sak en gång till även om man försöker. Det blir inte samma sak. Vad jag skrev var att vi har världens bästa ledare här på Grällsta. Som igår då de ordnade spöknatt. Två-veckors har ju lite äldre tjejer och över halva gänger har varit här flera år tidigare och de ställde upp och var med och spökade. Undrar vilka som hade roligast. De som arrangerade eller de som blev spökade för. Hur kan de hitta på sådana grejer. Vi har underbara elever här denna vecka, ja det har vi haft hela sommaren. Ikväll grillar alla ledartjejer. Nu ska jag maila till några tjejer som svarade på min "akut" annons om arbete. Kände att jag ville ha ett par extra. Har en ny ridlärare här Saga Wolgers från Heby. Jättebra och omtyckt och hon tävlar själv i svår hoppning. Susan som har hand om hoppkurserna är jättebra och gör kanonbra övningar. Idag talade jag med Louses pappa och vi talade om vad svårt det är ibland att förklara att hoppning inte är att kunna hoppa högt utan att kunna göra rätt. Annars kommer många elever och det första de frågar är hur högt man får hoppa. Den frågan visar oftast att den eleven inte har kommit så långt i sin utbildning eftersom den inte har erfarit känslan att kunna behärska hästen i de flesta moment. Jag har bett Susan att vi ska sätta ihop övningar på sidan så att elever kan följa kursen hemifrån. Något för hösten....
Gunilla


Nya läger 2009-07-13 23:19:37
Nya läger har kommit under helgen. Nu har vi konfirmationsläger 2. Några ledare har gått av och några nya har kommit. Den här sommare flyter bra och inga hästar har skadat sig och hästarna har inte tappat skorna lika mycket som vanligt. Eleverna har fått varit friska och verkar ha haft jättekul trots att vi har haft mycket regn. Massor av elever har varit här tidigare år och några som kom nu i helgen är här för sjunde sommaren i sträck. Det är rätt länge. Halva gänget på två-veckor har varit här. Det är jättekul att titta på kollagen sedan några år tillbaka och se hur de såg ut då och vad de skrev, Emy och Sara hittade kort på sig själva då de var här som elever. Det är bra många år sedan nu då Sara har jobbat här under 8 somrar. Men idag vart Sara och några ledare till helt bestörta när de fick höra att en flicka från hopplägret i förra veckan hade skrivit på någons sida på internet och klankat ner på allt och alla och framförallt på Sara och mig. Våra ledartjejer blev jättebesvikna eftersom de tyckte att inget stämde. Vid sådana tillfällen börjar man undra varför inte vi alla vuxna, framförallt föräldrar, försöker få sina barn positiva och att lära dem att ta hänsyn till andra. Men efter lite rundsnack så kom vi överens om att vi inte kan nå 100 procent med alla men genom att titta på mängden ungdomar som kommer tillbaka sommar efter sommar så måste vi förstå att de trivs. Samtidigt så tittar man hela tiden på vad man kan hitta på för nytt til nästa sommar. Just nu håller vi på och lägger klinkers i sadelmakeriet. Vi är inte 100 procent säkra på vad vi ska göra där. Samlingsrum, TV rum eller ny plats för godishörnan? Men det kommer.
Gunilla


Vad veckan går fort 2009-07-10 18:41:30
Tiden bara svissar fram och nu är det discokväll. Solen börjar att skymta fram lite och det är ju på tiden eftersom hela veckan har bestått av regn. I onsdags var det spöknatt och vi hade glömt att tala om det för föräldragruppen så de visste inte vad som skedde när fötter började springa mitt i natten. Nu är det mörkt redan klockan 11 på kvällen. Mora, Orsa och Färjestaden var här idag och tittade ut hästar för att hyra. En av den tog vår söta lilla Farsa. Det är en ny häst som bara är så "söt". Man får inte säga att hästar är söta men det är denna häst. Dessutom snäll. Såg att Maria hade lagt in badbilder från tredje veckan. Jättebra bilder. Den här veckan har man inte kunnat rida och bada då det har varit evig storm. Synd för många har längtat efter att få simma med hästarna. Tar in några av bilderna här. Maria(Linn) tar bra bilder. Ska nu sätta mig och skriva lista hur de ska bo som kommer nästa vecka. Gunilla

Bilden har visats 2791 gånger.
  (6)
Bilden har visats 2832 gånger.
  (2)
Bilden har visats 2683 gånger.
  (0)
Bilden har visats 2711 gånger.
  (1)
Bilden har visats 2752 gånger.
  (0)
Bilden har visats 2735 gånger.
  (0)
Bilden har visats 2737 gånger.
  (2)
Bilden har visats 3006 gånger.
  (4)
Bilden har visats 2760 gånger.
  (4)

Hällregn 2009-07-09 23:21:34
Det har regnat och stormat hela dagen idag och då har alla velat vara i ridhuset. Det blir lite fel och lite av "störst går först". Kristin hade föraäldragruppen och inte helt oväntat så blev det deras grupp som var i ridhuset. Det var även mest praktiskt då flera var nybörjare. Vilka snälla hästar vi har. Alla borde få en stjärna i kanten. Lilla Ronja som alltid knatar på osv. Allegro har blivit lite sur till den här sommaren. Vill inte ha hästar upp i häcken på sig. Idag gjorde jag rabarberpaj till lunch och alla fick äta så mycket de ville. Uppskattat. Det är bättre att göra efterrätt 1 gång per vecka och göra mycket. Det blev två stora plåtar över. Åkte in till Västerås på kvällen och hämtade Marlene, ni vet hon som är kock och brukar hjälpa till i köket då och då. I mitten av den här veckan kommer Kian och hjälper till i köket under en och en halv vecka. Underbart.Undrar vad jag ska hitta på för svårt åt henne att laga.


Tankar om mat 2009-07-08 23:18:42
Funderar på om jag ska ta pannkaka imorgon eller ej. Idag hade vi Mousaka på svenskt vis. Istället för aubergin så tar man potatis. Väldigt gott tyckte alla föräldrar samt barn. Pannkakor! Alla vill ha pannkakor men alltid är det någon som tycker att man ska få äta obegränsat vilken är omöjligt så jobbigt som det är att steka alla dessa pannkakor. Nej bättre att låta bli och därmed slippa säga nej. Idag fyllde Sara år så imorgon måste det bli rabarberpaj. Skulle ha gjort det idag men Hedvig hade fattat fel så några rabarber fanns det inte idag. Språkförbistring kallas det. Vi har ett familjeläger här under veckan. 9 mammor och 10 barn. Det är alltid roligt med vuxna bredvid övriga läger om inte annat för att få se vad de tycker om mina kokkonster. Fått höga betyg hitills under veckan. Emelie har börjat att arbeta i stallet från idag och Ulrika arbetar kvar. På eftermiddagen blev det "katastroflarm" då Olle och Kalle hade smitit (öppnat grinden) och sprungit ut på stora vägen. Olle själv var så chockad över vad han gjort så han var hur lugn som helst sedan då han skulle ridas. Igår åkte nämligen Madde av två gåger på honom mitt i värsta leran. Ska gå upp och fortsätta läsa min Vetenskapens värld som jag inte hann så långt på igår.
Gunilla


Nästan 12 (på natten) 2009-07-08 00:00:40
Har nyss kommit in. Har varit ute och gått en runda för att se att inget händer på anläggningen. Nu är det lite småkallt ute. Idag hade jag gjort linssoppa till middag. Den kallas Grällsta-soppan nu för den har blivit populär till max. jättegod. Men som vanligt gör jag alldeles för mycket. Imorgon får jag ta rester till lunch samt göra en makaronipudding. Det låter gott.Måste äve ta reda på detta hav av rabarber som står i trädgården. Ska göra en rabarbejpaj till slutet av veckan. Det tycker alla här på Grällsta om. Har jag skrivit tidigare att vi fick fyra små hundvalpar för två dagar sedan. Sååå små. Har fortfarande inte köpt någo ny kamera. Måste bara hinna göra det. Vill visa de små hundvalparna. Nu ska jag lägga mig och läsa "Vetenskapens värld". Bästa tidningen alla kategorier. GunillaSommarbloggen. VAD tycker ni? 2009-07-07 09:19:49
Vi har ju gjort en ny blogg som vi kallar sommarblogg där alla ledare kan skriva lite vad som händer samt egna tankar. Vad tycker ni om den? Är det några som läser detta eller är det bortkastad tid. Själv tycker jag det är roligt att läsa alla inlägg. Idag hällregnar det och det är vatten överallt. Inatt så fick vi hämta in alla stona från "kohagen" för att elen försvann så stona gick i stora stenhagen i morse. Den här veckan har vi familjeläger bredvid det allmänna. Tror de får vara i ridhuset idag. Dessa barn är ju så små. Sedan har vi killarna från Stockholm som är här i år igen. Det är lite fläkt över dessa killar. Undrar hur vi ska få fler killar till ridlägret. I år hade vi för första gången en (1) kille med på vårt konfirmationslägret. Vi har haft konfirmationsläger i över 20 år. Det var så lyckat så nu kommer vi att öppna det även för killar. Killen hette Erik och var hur trevlig som helst. Idag ska jag ha pyttipanna till lunch. Man kan inte fatta hur barn och ungdomar kan få i sig så mycket. Funderar på linssoppa till middag när det är så kyligt ute.
Gunilla


PACKLISTA 2009-05-15 13:47:49
Oj vad många som har ringt sista dagarna om packlistan. Vi har alltid haft att den sänds i mitten av maj men av någon outgrundlig anledning så stod det april i år. Alla kommer att få paclistan som går ut i nästa vecka till alla elever. Nu kan vi börja nedräkning till sommaren.


Snart Sommar! HURRA 2009-04-25 06:49:18
Oj, oj,oj. Vad länge sedan som vi från Grällsta skrev något. Nu är det inte mer än någon månad kvar innan lägren börjar. Framförallt ser jag det på mängden av alla brev och mail jag får för att söka sommarjobb. Jag ska sätta mig i nästa vecka och gå igenom vilka som ska arbeta i sommar.Här är det som vanligt med alla hästar och hundar. Tre valpar har vi. Lucas är fortfarande still going strong men lite mer bekväm. Ni kommer ihåg Lucas, min favorithund. Den lite gnälliga gubben som är lite stel, hör numera dåligt och ser nog inte lika bra längre. Vår veterinär tittar på honom regelbundet och säger att han visst hör men bara när han själv vill. Han har blivit en liten "Diva" på gamla dagar. Han är ju 16 år nu. Det är bra mycket över 100 i människoår. Men han har blivit lite morrig åt de andra hundarna vill ständigt visa att det fortfarande är han som bestämmer och det här har ju lillhanen "Ize" svårt att förstå. Han är barnbarn till Lucas. Valpi är numera väldigt rund han har satt i system att lura oss hur han ska kunna äta upp de andras mat och inte lät det väl bli bättre när han börjar att tigga godis från alla er som kommer i sommar. Jag längtar verkligen att träffa er alla i sommar igen.


HURRA Ny Design på Hemsidan! 2007-09-08 20:53:30
Vad tycker ni om utseendet på vår hemsida. allt är som förrut men ändå inte. Eller hur? Visst känns det lite fint när allt känns nytt. Lite småjusteringar finns än men om det är något ni tycker fattas så tyck till så kanske vi kan ordna det. Vad som kommer i nästa vecka det är att ni ska kunna lägga upp små filmsnuttar från Grällsta om ni har några. Kul? Ja vi hoppas att ni kommer att lägga in videoklipp.
I nästa vecka är det beräknar att Tuffi ska ha valpar. håll tummarna att allt kommer att gå bra. Det är hennes första valpkull. Ska ta bildr kontinuerligt på dem och sätta in här på sidan.
Många frågar om nästa års lägertider. De kommer upp om två veckor och vi kommer att få sätta in två två-veckors för det är många som vill in. En del av det "gamla" gänget från två-veckors kommer att gå på konfirmationslägret.
Alla ni som tog kort i somras SÄTT in dem i vår galleria.


Finurliga Veronika! 2007-08-19 13:55:12
Ett nytt namn! Finurliga Veronika som kommer på "merjobb" för Gunilla. Ha, hi, hu. Ideen kanske inte var så dum. Vi ska tänka på saken. Det kommer faktiskt väldigt många mail som undrar var alla hästarna är. Men jag tror inte att alla privatpersoner vill ha så mycket ringande. Men de som går till ridskolor skulle man kunna göra det med.
Läste att två-veckors lägret haft en återfräff. Redan. Det var snabba svängar. Undrar om jag måste lägga in ett extra tvåveckors nästa år? Kanske för en yngre åldersgrupp. De gamla tar ju upp alla platser och det är bara KUL. Sedan har många undrat om vi inte kan ta bort det där med åldern uppåt. I praktiken har vi ju redan gjort det eftersom "gamla" elever är över den ålder som står.
Har ni några tankar om det vore bäst med det extra tvåveckors i början eller i slutet av sommaren. Ni kan skriva om det på FORUMET i så fall. Vi går in där en gång i veckan och sedan Ola gjorde om så att det är iordning med sist in överst så är det lite lättare att läsa.
Alla kaninungar är borta. Vi har nu en ny kull på 5 stycken som måste vara en dryg vecka.


Kollaget 2007 2007-08-07 13:33:12
Kollaget 2007 blev verkligen populärt. Men ni som ser att ni inte finns med (och vill vara med) under det lägret som du deltog i, maila till oss. Det kan bero på att du inte skrev i kollaget i "stora pärmen" eller att du av någon anledning inte syns. När det är nytt kan en del underligheter uppstå. Maila oss ditt namn, vilket läger och grupp du tillhörde samt vilken häst du hade så kan vi nog ordna till det. Maria är här några veckor till så om du sänder det fort så hinner vi nog.
Annars har vi just nu Afrika hetta. Det är vid sådan här värme jag förstår varför jag bor kvar i "kalla" Sverige. För hett och i köket ska vi inte prata om. Huuuu.
Men vi har familjeläger här nu och det plaskas i poolen dagen lång. Några av familjerna har varit här förr och känner sig hemtama och då fungerar allt bara bra.
Funderar på att ha pastasallad till middag. Det känns rätt en sådan här het dag.
Nu alla ni som inte hittar er i kollaget sätt igång och maila.


Fredagkväll o Disco 2007-08-04 00:12:41
Idag är sista kvällen för konfirmanderna. Disco med karioka antar jag. Vi har en föräldragrupp som är här samtidigt som bor på saloon som ligger direkt över discot. Undrar om de kan sova eller de kanske är med på discot. Gjorde världens godaste squashsoppa till middag eftersom en från förra årets familjeläger önskade sig det. Jobbigt men väl värt. Konstgt väder den här veckan. Stekhett eller svinkallt. Inget väder att sova ute i tält men de hade spökrunda uppe i tältet och i skogen. Livligt med många skrik och många spökhistorier som ändrar karaktär efter vem som berättar. Igår hade vi hopptävling på dagen för hästar med ryttare och på kvällen hade vi människohoppning. Det innebär att eleverna hoppar utan egen häst på en hinderbana och snabbast och utan fel vinner. Urkul och mycket mjölksyrabildande. Imorgon kyrka och konfirmandmiddag men först avslutning på föräldralägret. Undrar om förädrarna vågar sjunga eller göra något? Vi får se imorgon.


Tisdag Sol på himlen 2007-07-31 16:10:08
Härligt! Solen lyser, en blå himmel och ljummet i luften. Då är det sommar. Idag hoppar alla konfirmander på stora banan. vattenmatta, mur mm. Två ramlade av under förmiddagen men hoppade upp igen. En del ska visst hoppa stora vattengraven lite senare. Igår hoppde Mallan vår allas Pegaz och han gick bara så fint precis som förr då han tävlade. Härligt och se för ibland börjar han vara lite lat. Nu kom några som ska titta på häst att hyra över vintern så det blir till att skynda sig ut. Tur att det blir makaroner och köttbullar till middag. Inte så svårt men istället var det ett himla jobb med lunchen som var ris med "kinagryta".
Det blev inte squaschsoppa igår utan kalkonbröst med potatis och gräddsås. (alternativt kunde man ta fläskkaree eller kokt skinka). Mumsgott tyckte de flesta.Sen kväll MÅNDAG 2007-07-30 23:19:03
Idag är det inte utan att man känner sig lite trött. Trött fysiskt utav att vara i köket och trött psykiskt utav att bara ta hand om alla mail som man bara inte hinner svara på. Tror jag ska skaffa ett autosvar till alla som förklarar VARFÖR jag inte svarar på alla mail. Och varför gör jag inte det? Jo därför att idag har mailet blivit istället för telefonen men bara att man tar kontakt mycket mycket mer. Finns inte en chans att svara på alla som man egentligen verkligen vill utan man tänker att man gör det senare. Vet inte riktigt hur man ska lösa det? Men, säger vissa, det är väl bara att svara. De vet inte hur det är att få upp emot 100 mail och ibland det dubbla per dag att läsa OCH svara. Men nu vet ni alla som mailar och läser detta att min ambition är att läsa och svara på alla mail.
Idag har vi haft ett underbart väder med sol och varmt i luften. Imorgon ska konfirmanderna ha en heldag med hoppning och jag får inte glömma att säga till Maria att ha kameran i beredskap.
Familjelägret är i full gång och där önskar man sig squaschsoppa (vilket de fick förra året) så det är väl bara att lägga in det. Kul att de kommer ihåg och tycker om maten. Men man tror inte att "små" barn ska tycka om just squaschsoppa. Får leta upp receptet eller be Mallan om hjälp.Det sista lät bäst.


Sen igen och igen och igen!!! 2007-07-24 18:59:22
Tiden bara rinner iväg när man har roligt och just nu har vi ridlägren i full gång. Halva sommaren har gått och vi är inne på lägren med konfirmation. Traktorn med vagn (där alla elever sitter) har just åkt iväg till kyrkan i Sätrabrunn för kvällsgudstjänst. Idag har vi haft två "favvorätter" på menyn. Panerad fisk till lunch och köttfärssoppa med pasta till middag. Riktigt gott och himmel vad alla ungar åt. Idag fick jag ett samtal från en "konfirmand" mamma där hon ville berätta vad hennes barn önskade. Men vad som var fel var att hon önskade vara anonym. Förstår ni att en vuxen person ringer anonymt. Jag blev så häpen att jag bara måste skriva om det. Vilka signaler ger det till ungdomar samt hur ska man veta personers önskan om man inte vet vilken det är samt att vederbörande inte säger något. Nej dagen RIS till den mamman. Dubbel ranson. Vi har fått många nya hästar och ponnyer som kommer att komma ut i kollager när Maria kommer tillbaka. (I nästa vecka). Den här veckan har vi även hoppläger och där verkar allt flyta jättebra. De har hoppat mur, vattenmatta mm på stora banan och de nya hästarna är bara bra. Kul.


FORUMET är bra nu!!!!!! 2007-06-15 00:00:56
Hurra! Nu kan ni gå in på forumet igen och skriva. Ja ni har ju kunnat skriva förrut men det skrivna hamnade ju lite varstans på sidorna. Nu är det ordnat. Sist skrivet kommer upp högst upp så man kan följa frågor och svar. Tänk på att svara på "tråden" istället för att börja nytt ämne när ni svarar. Hoppas att många läser der här nu fastän det åter är en tid sedan jag skrev. Lovade dessutom att detta inte skulle upprepas. Men ibland vet man bara inte vad man ska skriva som har intresse för andra.
Nu är första lägret igång och de första fyra dagarna var olidligt varma och därefter kom kyla. Inget medel här inte. Jättekul är det och första lägret är alltid första lägret med allt vad det innebär. Hästarna som kommer tillbaka måste se om sin rang, vilket innebär liv och leverne i hagarna. Veterinären har fått vara här i omgångar för småskavanker. Man ska vara rädd om små sår och goda vänner heter det.
Nellie är klotrund och ska få valpar på midsommarafton. Hon är verkligt rund om sin mage. Hon är ju så liten i kroppen så hon ser ut som en boaorm som just ätit. Tuffi ville ju inte ha valpar så vi får se när hon blir betäckt. Hoppas att det blir i sommar.


Sommaren är här! 2007-06-02 10:12:18
Nu är sommaren här. Sol och varmt i luften. Hästarna har börjat att komma hem och idag kommer Maria och Sofia efter lunch och ska börja göra klart för sommaren. Då är sommaren igång när "mina" tjejer börjar att anlända. Mycket att tänka på innan. Kiosken måste göras. Det gör Mallan. En ny sorts glass kommer vi att ha. Diplom glass. Själv har jag haft eller har influensan med feber (hög) och ont i kroppen. Inte skönt just nu. Vad gör man då? Jo man tar Alvedon var fjärde timma så mår man bättre. Nellie verkar vara dräktig men vår lilla "Tuffi" verkar inte vilja ha några valpar. Tror hon inte har förstått att hon är en vuxen hund på 2 år och inte någon liten valp.


Sidan "upp och ner"! Huuuu vad hemskt. 2007-05-19 08:13:05
Vi har haft intrång i våra sidor vilket har inneburit att sidan inte har synts till och från. Hemskt. Det är någon som sitter i Turkiet och hackar sig in på svenska sidor. Men vad! Varför in på vår site. Jo för att visa att någon (den själv) är duktig. Så duktig att den lämnar namn efter sig. Kan inte förstå att folk tycker att de är duktiga när de förstör. Men nu tror vi att vi har hitta den bakdörr som de har slunkit in i. Stängd. Låst.
Våra nya hästar mår jättebra i hagen men en han (Rasmus) kände tydligen inte strömmen i banden utan han gick helt sonika ut och det var därför vi fick hämta dem hos grannen. Men nu får han vara hemma på gården istället. Vet inte om det blev belöning eller straff.
Igår var jag för första gången i mitt liv och tittade på en tävling för Islandshästar. Jag måste medge att jag inte fattade någonting. Klassen jag såg var en töltklass, vilket innebar att de sprang runt några varv i ena hållet och sedan likadant i andra varvet och under tiden ökade de eller minskade lite på tempot. Det är final på söndag så jag måste åka och titta för det måste vara lite mer än så här, eftersom så mycket folk ägnar sig åt att tävla med Islänningar. Men söta var de med svajande mannar och huvudet (för de flesta) rakt upp och en hisnande fart.
Är det INGEN som tycker till om tröjtrycket. VILL NI HA "Mulletryck" eller inte. Skriv då så jag vet.


Lösa hästar! Sommaren är här! 2007-05-12 16:49:57
Imorse ringde telefonen strax efter 7. Grannen Marie ringde och talade om att när hon stod och fodrade sina hästar så hörde hon klapp, klapper utanför stallet. Tre av våra hästar stod utanför. Godmorgon var det frukost. Hela gröna hagarna med de övriga hästarna borde ju ha lockat mer. Det var bara att laga staket och se till att strömmen gick igen. Jag undrar om det inte var att Friday inte ville tillåta en annan "kille" att få vara herre på täppan. Nu när inte Tarantella är med på betet så kaxar han upp sig. När hon är med så vet han vilken som bestämmer och står och går snällt där hon bestämmer. Tarantella har inte fått gå ut på betet utan jobbas på dagarna. Hon får gå ut lite senare. De nya hästarna trivs jättebra och bara äter och de som var lite runda blir bara rundare.
Imorgon borde man göra något åt trädgården. Var lag man sekatören förra året? Jag tror att jag köper ny vareviga år eftersom de ständigt försvinner. Rabarbern växer så det knakar så ni kommer få rabarberpaj även i år om ni är snälla.
Funderar på hur vi ska göra tröjorna i år. Vilket tryck ska vi ha? Med Mulle häst, Grällstatrycket eller båda. Ni kommer ihåg hur Mullehästen såg ut. Titta annars på det under Banner i vänstra menyn. Tyck till och maila till mig och tala om vad ni tycker vi ska ha i år. Mailadressen har ni under kontakt.


NYA KORT! Titta på dem i galleriet! 2007-05-03 18:38:20
Underbart. Marlene Jota har sänt in bilder från 1984,85 och 86. Katrinne Bylund har satt in kort från mitten av nittiotalet. Hurra för dessa tjejer. När man tittar minns man varje häst och ledare. Underbart. Alla ni andra är som har satt in "tack alla ni". Sara är en bra "sätta in kort" tjej och hon har köpt en ny kamera så nu lär det bli kort. Maria kommer i sommar så då lär vi få fina kort. Det är Maria som har tagit många av de kort ni ser på vår hemsida (och kommer att se). Härligt.


Ja ja Jag vet! Aldrig mer! 2007-05-02 22:13:55
Aldrig mer! Lovar! Fått massor av mail att jag inte har bloggat. Tar mig själv i örat och förstår igentligen inte varför jag inte hunnit. Kan man förstå varför man säger att man inte hunnit. Ofta hör man de orden. Jag har inte hunnit det och inte hunnit åka dit eller så hinner jag så gör jag det. Varför. Jag tror det är egna undanflykter för att man inte lagt upp det man ska göra. Prioriteringar med andra ord. Men nu ska det bli andra bullar. Listor långa som.... Nej usch det där lät riktigt tråkigt. Får hitta på andra sätt.
Imorgon ska jag hämta Nellie från en liten söt "Jack Russel hane". Nellie ska bli mamma i juni. Hoppas vi! Tänk er vad söta och så små de kommer att vara. Även Tuffi hoppas vi ska bli mamma men några veckor efter Nellie. Vi får vänta och se och hoppas.
Första maj hade vi en "clinic" i Western här på Grällsta. Mia (hon som ska ha westernridläger här under två veckor i sommar) höll i den. Otroligt vilken dressyr de har på sina hästar. Desutom finns det hur många varianter som helst inom western. Själv trodde jag att det alltid innehöll fart och tvära svängar. Men det är det inte. Inte heller denna gång såg vi några "riktiga" cowboys men nu hade jag lärt mig sedan förra gången att så inte är fallet.
Idag kom det 7 stycken nya hästar. tre ponnies och 4 stora. Såååå söta. En var bror med Ben bara en mindre kopia men dubbelt så bred. Grå och vit. En var en kopia av Snowie. Vit med ljusa ögon. Den tredje ponnyn var en äkta Haflinger, gul med ljus man och svans. De stora var alla tre bruna med svart man och svans. Ni får se dem i sommar.


Solen o Våren är här. På riktigt! 2007-04-14 10:15:08
Oj vad skönt det är idag. Vad fort man glömmer all kyla och regn. Underbart. Idag har Strömsholm tävlingar så vi från Grällsta ska dit. Inte tävla bara titta. Carro_barro har skrivit i elev bloggen hästnamn och jag tror hon menar att OM ni kommer ihåg alla hästar att sätta in kort på dem i galleriet samt skriva lite om dem. Det är jättekul att ni sätter igång något. Så ni som har kort på "gamla" och nuvarande hästar, sätt in dem i galleriet. Bra. Nu får vi se om det blir respons. Nu ska jag ut i solen.


Skribenterna! Var tog de vägen? 2007-04-12 19:51:31
Innan vi satte dit blogg för ledarna så hörde man "ordna nåt" och från elevhåll samma sak. Vart är alla nu. Skrivkramp. Upp till datorn nu tjejer. Oh vad många som frågar efter alla kort på mail till mig. ÅNGEST! Det är det man får när man vet att ni väntar. Vem kan man skylla på. Det känns alltid bättre om det är någons annans fel. Eller hur. Humm. Kan man säga att "Valpi" åt upp bilderna. Nej det går inte man har ju digitalt nu för tiden. Att datorn blev överhettad och de brann upp. Låter inte heller bra. Nej man får bita i sura äpplet och tillstå att tiden inte räckt till. Bra. Nu är det sagt. IGEN.


Härligt. Härligt. Vad bra! 2007-04-10 16:43:30
Precis som det ska vara. Man har kännt en vår och sommarglädje i all solglans. När jag var in på apoteket i förra veckan så satt tjejer i bara t-shirts. Så varmt var det. Härligt. Men det är precis som det ska vara med snålblåst, yrsnö och kyla. Mer snö kommer sa de på TV. Precis så. Man ska inte känna glädje, absolut inte dansa runt i vårvärmen. Nej sätt på stora tjocka jackorna igen. Tur att man förstod att kylan skulle komma så man inte tog och lag bort något av vinterkläderna. Hästarna hann aldrig få av sig vintertäckena som tur var. Tur allting med att inte vara snabb. Men man ska inte tänka kyliga tankar för då fryser man. Men vem sitter och tänker på palmer när man sitter i en timme i skritt på hårda vägen. Allt för att stärka benen på hästarna. Palmer och sol. Palmer och sol. Palmer och sol. Nej det blev inte bättre av att tänka så. Burrrr. Åter burrr. Nej nu ska jag skynda in till stan och köpa något gott. Visst de orden var bättre än palmer och sol. Jag blev mycket gladare och varmare när jag sa "godis". Säger godis igen. Känns jättebra. Konstigt va?


Påsken! och det snöar 2007-04-09 07:41:38
Klockan var bara sex på morgonen när jag satte mig vid datorn. Blev så glad när jag tittade i mailen och hittade massor av kort som "Katrine Bylund" har sänt från förr. Men nu måste jag sätta upp dem i galleriet så att alla kan se dem. Ska göra det i nästa vecka. Funderar bara var jag ska lägga dem. Hmmm. Under vad? Hmm. Nu i sommar som kommer måste jag sätta in kort direkt. Eller rättare sagt vi som jobbar här måste hjälpas åt. Ni ledare som läser det här och inte har anmält att ni vill hjälpa till i sommar. Skriv nu för jag kommer att ta ut alla som ska hjälpa till i sommar innan sista april. Det känns verkligen att sommaren nalkar sig då. Idag har jag skrivit ett mail till alla som har varit här som ledare de sista två somrarna och har inte DU fått något mail, under nästa vecka, så hör av dig till Grällsta. Och till alla ni elever som kommer Jag sitter och klurar på om jag har något "nytt" till sommaren. Och det har jag, men det får ni ju se när ni kommer. Ha det bra i snövädret idag och tänk på att skolan eller arbetet börjar imorgon. Ska gå och släppa in Mozart som tror att jag har glömt honom ute. I det här vädret vill han bara vara inne. Till skillnad mot de andra hundarna som bara älskar att vara ute i snöyran. Ser ut så i alla fall. Ha det bra.
PS. Idag ska vi måla ägg fastän det är annandag påsk.DS


Oh vad trött jag blir.... 2007-04-04 22:18:01
Oh vad trött jag blir på mig själv ibland. Nu när våren ÄR här då inser man plötsligt att man inte har gjort någonting av allt man skulle göra under vintern. Man hade ju så lång tid på sig tyckte man. Men hej vad man bedrog sig. Sviss var vintern över. När ska man nu göra allting. Nu vill man ju inte göra det som egentligen inte behövs men ska ändock göras. Ja ni ser hur man vänder till det. Ingen förstår , inte ens jag själv, och då känner man att det inte är nödvändigt. Det blir ju snart vinter igen och då kan man ta itu med det tråkiga. Sortera alla kort. Jag vet att vi lovade att massor av kort skulle upp i galleriet. MEN den här sommaren ska vi göra det direkt när alla elever är kvar. (Sa jag det inför förra sommaren också) Hoppas inte det. Nej ändring måste det bli. Nu gör vi galleriet på sommaren så slipper man sitta och ha ångest för vad man inte hunnit. Ut i solen och städa stugor istället. Det låter bättre. Eller att börja "dra av" all vinterpäls. Burr. Imorgon ska jag köpa ägg till att måla på påskafton.


Valpi och Mozart! 2007-03-31 15:49:36
Nu är det gjort! Ja vadå? Jo vi har kastrerat Valpi och Mozart. Men varför kommer många och säga och kan inte förstå. Men man kastrerar hästar för att få dem lite lugnare. (Jag antar att alla vet att en valack är en hingst som blivit kastrerad). Därför vet vi att både Mozart och Valpi tycker inte att det är roligt med alla hundlukter som kommer på sommaren. Nu behöver vi inte oroa oss för dem och alltid låsa in dem om det kommer små söta "tjej" hundar på besök. Men lite synd tycker de om sig sjäva idag. Vi kastrerade dem igår i Uppsala. Nu ska jag gå ut och klappa om dem lite samt ge dem mycket smågodis.


En till blogg.... 2007-03-26 18:40:45
Ja just det. Vi har satt upp en blogg för ledare från förr och nu. Undrar om några uppmärksammar att den finns och börjar (vågar) skriva. Imorgon ska vi sätta upp en "elevbok" (liknar gästbok) där våra elever från nu eller tidigare kan skriva lite kommentarer och roliga saker. Det tråkiga är att många siter får ta ner "forum" mm för att vissa inte kan låta bli att skriva dumheter. Det hoppas INTE jag att det kommer att bli. All snö är borta och idag gick vi runt grällsta och tittade vad vi skulle göra till sommaren. Suck, Stön vad mycket det var. Sebbe ville att vi skulle flytta hoppmattan och gungorna vilket vi kommer att göra. Lite bekymmer hade han för vad "Bella" skulle säga om att vi tog en bit av hennes hage. Men vi kom överens om att det blir nog bra. Han skulle fråga henne. (Bella är hans shetlandsponny). Tussilagon har kommit och gräset har börjat att växa. Otroligt vad fort det går. Ha det bra i vårvärmen.


Varför blir man kvar vid TV:n 2007-03-24 23:58:44
Förstår inte varför man blir sittande kvar framför tv när det program man ser är urdåligt. Kanske man blir för lat att gå upp. Vet inte. Har nyss flyttat fram klockan en timme så man slipper "att glömma" imorgon bitti. Glömmer det varje år annars. Funderar på om Grällsta skulle ha en blogg "för alla" eller en gästbok för alla. Där ni alla kunde skriva lite av varje. Vi tänker på det. Just nu har våren hållt sig borta ett tag men enligt väderleksrapporten borde den vara här. Hoppas den kommer i nästa vecka.


Loggas ut fastän jag inte vill!!!! 2007-03-20 23:28:15
Nu skulle jag sätta mig och skriva i bloggen och blev utloggad så fort jag förflyttade mig någon annanstans. Trodde först det var något just nu men fick även ett mail som sa att det hänt flera. Sååå irriterande. Det kanske inte var så farligt men ibland blir vissa småsaker för mycket. Som igår när jag skulle förflytta två ägg och bara ville gå en gång. Placerar äggen på en låda som även den skulle flyttas. Dimp, plopp så låg äggen på golvet. Sååå irriterande! Och vet ni hur mycket två ägg kan bli på ett golv och hur smetigt och svårt det är att få upp. Ropade på Mozart att han skulle komma och slicka upp "godsakerna". Men han tittade på mig som om jag skulle slå honom (han som aldrig ens fått en höjd röst) och gick inte fram och åt äggen utan vände demonstrativt och gick iväg. Oh så irriterande. Som sagt ibland blir små saker väldigt stora.


Westernhelgen över! 2007-03-18 20:52:52
Oj vad roligt det var att se på westernkursen. Men det var inga svingande lasson, släpande steg av chapsklädda ben eller klingande sporrar. Helt vanligt klädda men med cowboysadlar utom en som hade en vanlig sadel. När jag frågade så fick jag reda på att det finns en gren av western där du rider i vanlig mundering (hjälm, stövlar, ridbyxor..) och i vanlig sadel. Wester har 22 grenar om jag uppfattade rätt. Fantastiskt och det är bara i en (tror jag) som de hade boskap med. Vi kommer att ha en ny clinic här i början av juni så då får jag höra mer. Men en sak vet jag att westernridning verkar roligt. Men de flesta grenarna gick ut på samma som vanlig ridning Att ha hästen lydig och visa upp hästen i ett lydnadsprogram. Kul var det. Jag ska kanske tala om att det bara var äldre som var med. Tror inte att det är så många yngre som håller på med western som det är med "vanlig" ridning. Men efter en helg med hästar, ryttare, matlagning , ridning och allmän social samvaro är man lite slut. Och hörni allihopa visst vill vi att det ska sluta med snöandet och bara vara vår.


Westernridning! 2007-03-16 07:17:11
Visst tänker man på cowboys när man hör "western". Hästar, vinande lasson, dammoln och människor klädda i jeans med chaps över. (Var har alla chapsklädda människor tagit vägen förresten). Sporrar som klingar när de går. Lite svett och sol hör till också. Ikväll kommer de som ska vara med på westernkursen över helgen. Nu får vi se hur mycket som stämmer med den bild man har.


Valptankar! 2007-03-16 00:07:44
I vår tänkte vi betäcka Nellie och Tuffi så att vi fick söta små Russelvalpar till sommaren. Nellie har haft valpar tidigare men inte Tuffi. Tuffi är ju som en unghund själv i sättet så man har inte tänkt på att hon redan är två år. Nellie ser ut som en rund boll när hon går med valpar. Kaninungarna är helt vilda och det blir bra när sommaren kommer så det finns flera knän att sitta i så de inte blir "hoppetossiga". Vi har fått in namnförslag på kaninerna men sänd in flera så att vi har lite att välja på. Vi tänkte ta ut namnen i slutet av april. Såg två korta deckare efter varandra på TV ikväll så nu är jag trött och går och lägger mig och läser.


Snart helg! 2007-03-14 20:30:41
Nu har vi laddat för westernkursen i helgen. Jag menar mentalt. Det ska bli intressant att se hur en proffs tar sig an sina elever i western. De kommer från hela Sverige och är här från fredag till söndag. I övrigt så är allt som vanligt. Ja inte helt. Vi har aldrig tidigare haft så många kaninungar och såååå söta. Det är två kullar och Pricken är pappa till båda. I ena kullen är alla fem vita med svarta prickar. Ursöta och helt vrickat vilda. Stackars Sebastian blir ständigt riven av dem. Ni får titta på dem i sommar. Alltså ni som kommer hit. Ha det bra.


Våren är här! 2007-03-13 23:33:25
Oh vad skönt. All snö är borta (förutom de där små högarna lite här och där). Men vad lerigt det är överallt. Skarek kom in idag med det NYA täcket på sig samt en decimeter lera på hela täcket. Hur är det möjligt? Kan man få lera på hela bringan under mage, hela ryggen och hela manen fullständigt insmetad. Ja det kan man. Under hela duschningen fick han höra hur dåligt det var och hur arg jag var MEN jag tror inte att det bet på honom. Det första han gjorde när han kom in i boxen var att rulla sig. Precis som för att visa mig att rulla sig det skulle han fortsätta med. Sedan avmaskade vi med pasta i munnen och jag hoppas att han tyckte att det var lite straff men han såg ut att tycka om det där illasmakande smeten. Jag tror nästan att han gjorde allt för att reta mig. Allt det här hör våren till och livet på Grällsta känns väldigt bra.


Datakrasch 2007-03-12 23:19:57
Om ni undrar varför ni inte kommer in på hemsidan ibland så är det för att vi har haft en krasch. Därför är det fortfarande vissa funktioner som inte fungerar. Men vänta och se. Snart är allting bra igen. Sedan får vi se om vi kan hitta på något mer roligt på sidan. Om ni har ideer så maila. Mässan vi var på igår I Västerås var inte mycket att se. Vi var där i en halvtimme och då hade vi sett allting minst tre gånger. Jaja då har vi ändock varit där.


Hästmässa i Västerås! 2007-03-11 09:19:42
Idag ska vi åka och titta på hästmässan i Västerås. Förra året var vi med och ställde ut men inte i år. Det är en mässa som mer riktar sig till äldre som vill höra på föredrag. Ska skriva lite imorgon om den var bra eller... Ska gå ut till stallet och släppa ut hästarna i solen. Skönt.


Oj vilket väder! 2007-03-10 10:22:08
Härligt när solen skiner och man ser hur hästar och hundar bara njuter i solen . Kajsa o Lucas ligger mot stallväggen och bara finns. Själva laddar vi upp för att göra i ordning för nästa helg. Då har vi en clinic med westernryttare. Vi har sådan tur att en av Sveriges bästa westernryttare bor granne med oss och det är hon som arrangerar clinicen. I sommar kommer hon att ha två veckokurser för de som vill lära sig lite om western. Hon heter "Mia" och jag ska skriva efter nästa helg hur det gick. Det ska bli spännande med lite nytt. Kan inget om western. Men Mia är proffs. Bra.


Första dagen med nya ”Bloggen”. 2007-03-09 17:33:11
Första dagen med nya ”Bloggen” innebär att man kan skriva om tusen saker men inte kommer på något. Många undrar hur våra hundar mår! Lucas börjar bli lite stel men är fortfarande ”still going strong” och mopsar upp sig mot Mozart. Än vill han inte ge upp sin rang fast han är 14 år. Tuffi lever upp till sitt namn och är tuff och alltid i gång och retar gallfeber på Valpi. Valpi i sin tur har kommit på att de mindre hundarna får mycket godare mat än han får så nu äter han upp deras mat också om han får tillfälle. Kajsa är alltid på jakt i och utanför stallarna för att se om hon kan hitta någon mumsig mus. Nellie vaktar allas ben (som hon har samlat ihop i en stor hög) så att ingen annan ska få dem. Men, men det finns alltid en liten Tuffi som hinner dit. Den som nu försöker ta makten bland hundarna är Foggi som annars verkar lite mesig., men det är hon inte. Tro mig.
Tillbaka
 
Våra andra medier:
Youtube kanalen
@grallstaridcenter
Facebook
Grällstabloggen