MENY  
Grällsta

Läger

Media

community

Media

kollage


kollage
Senaste nytt från hästvärlden.
Kanske siten för dig?
Läs mer...Hästarna på GRC

På Grällsta Ridcenter finns ett stort utbud av hästar och ponnyer. Det finns shetlandsponnyer, B-C-D ponnyer samt hästar i varierande storlekar.

De stora hästarna är halvblod samt korsningar och ponnyerna är mest korningsponnyer. Hästarna och ponnyerna ägs av Grällsta Ridcenter. De fungerar på vinterhalvåret som lektionshästar på olika ridskolor runt om i Sverige eller är uthyrda till privatpersoner och finns alltså inte på Grällsta Ridcenter över vinterhalvåret. De är därför vana vid att olika ryttare rider dem och är i de många fall även tränade i specialdressyr och specialhoppning. Flera är även tävlade i hoppning eller dressyr.


 
 
På sommaren går de ute i hagarna, som är jättestora, över natten och tas in under tak över dagen. De står då på spån och får foder inne. Våra hästar skos regelbundet av en yrkeslegitimerad hovslagare och en yrkesverksam veterinär tittar på dem. Avmaskning sker efter uppgjort schema. Ridskolorna gör samma sak på vintern när hästarna är där.
 
Om egen ponny eller häst medtages så sker uppstallning i box över natten. Spån ingår men eget foder tar du med dig. Hästarna har möjlighet att släppas i liten rastpaddock men får ej släppas på grönbete under den tid de vistas här på Grällsta. Det finns plats att hänga upp din hästs sadel, träns samt övriga saker och även plats för eventuellt foder. Vi ansvarar inte för ditt foder eller dina artiklar.
 
Våra andra medier:
Youtube kanalen
@grallstaridcenter
Facebook
Grällstabloggen