MENY  
Grällsta

Läger

Media

community

Media

kollage


kollage
Senaste nytt från hästvärlden.
Kanske siten för dig?
Läs mer...


Jobba på Grällsta

Anmälningsblankett för lägerledare
Anmälningsblankett för lägerledare ONLINE!

Arbete / Praktik

Vid Grällsta Ridcenter bedrivs en omfattande kurs och lägerverksamhet framförallt under sommaren. Många flickor samlas här för att hjälpa till med olika sysslor som finns på en läger och kursgård. Ridning, hästskötsel, hjälpa barn, lektioner, disk, städ, kiosk, plocka skräp och mycket mer.

Spökhistorier ska berättas och Spökisrädda barn ska tröstas. Listan kan bli lång om man tar med allt som görs på ett ridläger. Många flickor kommer tillbaka år efter år och hjälper till. Det tror vi beror på den fina sammanhållningen som normalt brukar finnas bland både elever samt flickorna som är här. Även rent stallarbete finns. Man är här under 4 till 5 veckor på sommaren (min.3 veckor).


Vi tar emot elever som går som praktikanter från olika skolor (hästhållning, lantbruksskolor), samt de som behöver praktik för att komma in på hippologen, hästskötarkurser mm.
Tiden de är här varierar mellan ett par veckor och upp till över 1 år. Vid intresse tala med din arbetsförmedling eller skola och för ytterligare information ring Gunilla Hardenborg 0224-24243.

 
Under vintern så är man här mellan 3 till 12 månader och då bor man här. Det finns även möjlighet att arbeta över vissa veckoslut och då är man här från fredagskväll till söndagskväll. Vi bedriver en omfattande försäljning av hästar/ponnies för både tävling, motionsridning samt som ridskolehästar. Sedan många år bedriver vi en avelsverksamhet med svenska halvblodshästar vilket innebär att det finns många unghästar på gården som ska ridas in samt hanteras.

Arbetet omfattar alltså allt som finns att göra på att stall. Man sköter stall, hästar, in och utsläpp i hagar och skrittmaskin, fodring. Vi hjälper till med utbildningen av dig samt hästarna. Ridningen bedrivs både ute i skog och mark samt i paddock likväl som inne i ridhuset vid dåligt väder. Vår nisch är hopphästar men det innebär lika mycket markarbete som vid dressyr.

Du som söker ska vara minst 18 år samt:
 • vara ordningsam
 • vara kreativ och kunna ta egna initiativ
 • vara lätt att samarbeta med
 • vara gladlynt
 • inte sen att kunna hugga i
På sommaren kan du söka som lägsta ålder vid 16 år (som praktikant) annars 18 år och arbeta som:
 • ridinstruktör
 • hjälpinstruktör
 • ren ungdomsledare
 • ledare
 • allt i allo för kiosk kök städ
 • kök
 • kock
 • låtsasmamma (måste ha egna barn)
 • stall/hästskötsel
 • smådjurskötsel
 

Vad de olika sysslorna innebär kan du få information om genom Gunilla/Hans Hardenborg. Då kan du också få information om lön, tider, arbetsuppgifter mm. Arbetet är relativt fritt från pekpinnar varför vi söker kunniga och positiva flickor som har lätt för att samarbeta och kan fatta egna beslut.
Alla som arbetar här utgör en enhet som tillsammans med lägerledning ska se till att eleverna trivs och att arbetet i stort flyter som det är tänkt. En god kamratskap mellan de som arbetar här är en förutsättning för att både ledare och elever ska trivas så därför kommer vi att "sammanträda" varje dag för att diskutera olika frågor.

 
Ledarskap innebär alltid ett visst ansvar både mot elever, ledning samt arbetskamrater. Tänk noga igenom vad ledarskap innebär så du är medveten om olika arbetsuppgifter för vi ställer stora krav på dig som ska arbeta här.
 
Minimiåldern är 16 år och då är man praktikant och det är man även när man är 17 år.
 
Ledarna har ansvar för lekar och aktiviteter även på kvällarna enligt ett rullande schema.
Ledare kallas alla här under sommaren.
 
Hund, katt eller andra husdjur får ej medtagas. Egen häst/ponny får medtagas efter överenskommelse och får då endast disponeras av dig själv. Hingst får inte komma. Hästen ska vara så lugn att du kan ta den vid gruppridning ute i naturen. Är du osäker på detta lämna den hemma. Foder tar du med dig själv till din häst. Totalt rökförbud råder inom alla byggnader samt överallt utomhus utom på två givna platser. Elever har totalt rökförbud.

Känner du att detta är något för dig så hör av dig.

 
Skriv några rader om dig själv, bifoga referenser, ifylld anmälningsblankett, betyg mm. samt vilka arbeten du har haft tidigare och vad du är intresserad av för arbete på Grällsta.
En anmälningsblankett för lägerledare kan du ta ut på din skrivare och sända in.
Tryck på lägerledare för komma dit.
 
Ring, faxa eller sänd e-mail om du har frågor.
 
Våra andra medier:
Youtube kanalen
@grallstaridcenter
Facebook
Grällstabloggen